מה עושים כשילד לא מוכן ללכת לקיטנה באופן קבוע

pugile9

New member
מה עושים כשילד לא מוכן ללכת לקיטנה באופן קבוע

הילד שלי רוצה להגיע לקייטנה רק בימים שייש פעילות שהוא אוהב הסברתי לו שכמו שבבית הספר יש מקצועות שהוא יותר אוהב שם הוא משקיע ומקצועות שהוא פחות אוהב ושומר איתם על רמה לימודית תקינה כך גם בקייטנה הוא הקשיב דווקא ונראה לי שזה כן דיבר אליו כי נתתי לו דוגמא שלי כתלמידה אבל מה יקרה אם בכל זאת יהו עוד ימים של העדרות? האם יש לכם רעיונות ?

Rinat 789

New member
הי יקירה, לגבי קיטנות,

בתי כלל לא מתלהבת מכל הבלגאן שיש במסגרת הקיטנות זה ועל כן הפסקתי לרשום אותה לכך. המדובר שפעילות שלא תמיד יכולה לשלהב את הילד. ואם את כן יכולה לאפשר לעצמך לתת לילד להיות בבית , לעזור לו עם חוברות עבודה במקצועות הקשים, לתת לו לצפות בסרטים, להפגש עם חברים וכדומה אח'לה בהצלחה :)

sombol1

New member
נראה שהסברת מצויין וכתבת שזה דיבר אליו

אז נראה שמה שעשית היה מעולה ! לתת דוגמא אישית שלך ולדבר איתו בגובה העיניים עם הזדהות לדעתי אין יותר טוב ממה שעשית ואם זה עבד אז מה צריך יותר ?! :)

../images/Emo132.gif לפעמים זה סתם צורך להוציא

לפעמים לילדים יש צורך לדבר על זה, אבל ברגע שמקשיבים להם ומניחים את דעתם זה עובר, ואנחנו ההורים נשארים עם זה... שיהיה חופש מקסים............

limorsf

New member
לרוב זה מסמן שיש קושי עם ילדים או מדריכים

קייטנות מזמינות ל"כייף" וגם הציפיות של הילדים עולות בהתאם. כך שמצד אחד, אי אפשר להנות כל הזמן, ומצד שני, יש אוירה של השתוללות לפעמים שלא תמיד נעימה לכל אחד. מצד שלישי, המדריכים בדרך כלל צעירים מאד ולא מיומנים בלנהל קבוצה. נשמע שעשית מאד נכון, ביררת איתו, הנמכת ציפיות והזמנת אותו להשתלב במסגרת כדי להנות מההנאות שבה - ששוב, אי אפשר להנות כל הזמן... כדאי לנסות לברר האם יש ילדים או מדריכים שבעייתיים מבחינתו ולדבר איתם או לעזור לו להסתדר איתם. לגבי שנה הבאה - לבדוק כמה שאפשר מה יהיה ומי יהיה. בדרך כלל חבר טוב שהולך איתו פותר את הבעיות עם המסגרת. קיץ נעים לימור סופר פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

למעלה