מה עושים כשלא מצליחים?

Dizen

New member
מה עושים כשלא מצליחים? ../images/Emo4.gif

וכשלא מפסיקים לדאוג בגלל זה..?
לפני שבוע יצאתי לקורס קצינים. נחמד לי. האנשים מדהימים, החומר העיוני לא קשה מדי, אפילו עם השדאות וכל הקטע הפיזי הסתדרתי [רק להבהרה: ספורט, מאמץ פיזי וחבריהם הם נקודה מאד חלשה אצלי]. ומה הבעיה
הנשק. אני לא מצליחה לירות. אין לי מושג למה. העיניים שלי פשוט לא מתפקסות כמו שצריך על המטרה, והיא "קופצת" לי ונעלמת
אין לי בעיה בעיניים, זה לא צריך להיות ככה. וזה ממש מדאיג. אני לא יודעת איך אצליח לעבור את הקורס בלי להחזיק נשק. כעיקרון זה אפשרי, בגלל שאני מתנדבת מסיבה רפואית. אבל הסיבה הרפואית היא לא בעיניים, כך ש"אין לי תירוץ". ואני לא יכולה לסמוך על זה... גם לא רוצה, אבל זה לא ממש רלוונטי. ובלי קשר - זה משהו שרציתי בשביל עצמי, ולא הולך... פחות היה מפריע לי לו הייתי גרועה. באמת. אם היו לי תוצאות לא מספקות, כלומר כדורים רחוקים מאד אחד מהשני על המטרה. אבל אני לא מצליחה אפילו לפגוע בדמות עצמה...
ובאמת שאני לא מבינה מה הבעיה. לא הייתי בלחץ, היה לי נוח, הכל היה בסדר.. ולפי דברי המ"מ: "עשית הכל באופן מושלם - חוץ מפגוע" היא עבדה איתי פרטנית בניסיון להבין מה נסגר, והיא אמרה שהעיניים שלי מרצדות... לא יודעת מה בדיוק אני שואלת כאן, כי באמת אין לאף אחד דרך לדעת מה הבעיה. אולי קצת רצון לפרוק.. בכל מקרה, תודה למי שקרא, אם בכלל

אני אגיד לך מה לא עושים!

מוותרים! את מודעת לכך שיש לך ביה, וזה כבר בסדר. תמשיכי לנסות ולהתמיד, ובסוף זה יסתדר. (יהיה יותר סיכוי שתצליחי אם תנסי מאשר אם לא, נכון?
) בהצלחה בכל אופן...

העיקרון של לפגוע עם נשק

זה להתאמן והרבה. זה לא דבר אינטואיטיבי. זה עושה רעש, זה מתחמם, זה מעיף תרמילים חמים, זה הודף אותך אחורה. אני זוכר שבגדנ"ע נתנו לנו לעשות מטווח. היה אחד שפגע 6 כדורים.. (מתוך 8) כל השאר עשו בקושי 1-2 .. והיה אחד שעשה 40.. (כי כולם פגעו אצלו) ברוב המטווחים בצה"ל לא משקיעים ואנשים באמת לא פוגעים רק ביחידות קרביות ובקורס קצינים מתחילים גם להסתכל. (בטירונות 02 מסמנים פגיעות של אנשים אחרים ובמטווחים אחרים שצריך לעשות כל כמה זמן, רק בודקים שאתה טוען מחסנית ולוחץ על ההדק..) כשיורים, חשוב שהנשק יהיה יציב ולא יעוף מההדף למעלה (כי אז הכדור הולך בכיוון הזה) ובאופן כללי לכוון לכיוון.. (אני לא בטוח עד כמה להסתכל דרך הכוונת באמת עוזר, לדעתי להסתכל מעל.. לעשות ביום כמו בלילה, זה מספיק טוב) אני אף פעם לא הייתי משהו במטווחים אמיתיים, דווקא בוירטואליים, אני תמיד פוגע בהכל. בהצלחה

Dizen

New member
../images/Emo26.gif

רק ביחידות קרביות ובקורס קצינים מתחילים גם להסתכל פה בעצם טמונה הבעיה. אני לא עשיתי טירונות, אז חסר לי הקטע של האימון. ולמעשה אין לי ברירה אלא להצליח מייד... תודה על הטיפים

וזה מה שאני מנסה להגיד

גם למי שעשה טירונות, אין את הקטע של האימון. ולדעתי, כל עוד את לא בתפקיד קרבי, נשק זה לא דבר שאת (או כל אחד) צריכה להצליח בו.

היתה על זה פעם שיחה...

עם מישהו שהוא מנהל מטווח (אמנם בארה"ב, אבל נשק זה נשק). הוא הסביר לי ש"נביחות" (עליית הקנה) באות אחרי עזיבת הכדור את הקנה. הבעיה הרצינית היא לחזור בכדור הבא לאותה נקודת איפוס, דבר שדורש ריכוז רב וזו בעצם הבעיה בירי.

De-Panther

New member
אני הייתי ממש זבל..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

כשהייתי עושה מטווחים בטירונות גם אני הייתי כמוך... עשיתי הכל נכון חוצמלפגוע... אבל אצלי זה ידוע שיש לי בעיה בעיניים... כשהייתי מנסה להסתכל בכוונת אז בהתחלה הייתי באמת רואה את המטרה... אחר כך כבר הכל היה נעשה מטושטש לגמרי ולא הייתי מצליח להתמקד... בטח שלא הייתי רואה ממש את המטרה עצמה גם בהתחלה... אלא רק טשטוש שלה... לא נקודה ממש ברורה... מתי שפגעתי היה דווקא כשלא כיוונתי... דווקא כשהלכתי לפי החושים שלי של איזו דרך הכדור עושה אם אני מכוון את הרובה ככה...

Dizen

New member
לא ../images/Emo13.gif

אפילו די נהנית ממנו, למעשה. כרגע, אני מפחדת ממנו כי הוא יכול למנוע ממני להשיג משהו שאני רוצה. אבל אני יודעת שלא זו הייתה כוונת המשורר

למעלה