מה עושים כשמפחדים מזריקות, בדיקת דם

שלינקה

New member
מה עושים כשמפחדים מזריקות, בדיקת דם

טיפולי שיניים וכו', וצריך לעבור אותם?

NightElf

New member
מתמודדים... ../images/Emo3.gif

מה אפשר כבר לעשות? לי הכי עוזר (למשל בתרומת דם) להסתכל איך האחות מחדירה את המחט לוריד, לחוש את הכאב, ולדעת שברמת כאב (גבוהה) מסויימת לא יהיה יותר כאב, ואז פשוט "מתרגלים" אליו אחרי שמגיעים לשיא הכאב. השיטה הזאת עובדת גם אצל הרופא השיניים ושאר מרעין בישין
כמובן שצריך להיות חוסן פנימי בסיסי מהדברים האלה (יש כאלה שמתעלפים רק למראה המחט), ואפשר לפתח ולחזק אותו.

שלינקה

New member
האמת שאין לי בעיה להסתכל

ה"לראות" לא מפריע לי בכלל. להפך, זה אפילו מעניין. הבעיה שאחרי בדיקות דם למשל, יורד לי הלחץ דם בפתאומיות (ירידה של הפחד?) ואז אני מגיעה למצב של כמעט עילפון. זה מה שגורם לי לפחד בפעם הבאה. האחרי.

T i k t a k i t

New member
בטוח שזה לא ירידה ברמות סוכר?

אני מכירה את התופעה מחברה שלי-שאחרי בדיקות דם חייבת לשכב מאוזן כמה דקות וגם לשתות משהו מתוק מאוד כי יש לה תופעה של ירידה ברמת סוכר אחרי לקיחת דם.

ספתא שלי

עוברת בקרוב טיפול שיניים תחת הרדמה מלאה, כי היא מפחדת נורא. אבל זה ממש לא מומלץ כי זה מייקר נורא את הטיפול וגם מעלה באופן משמעותי את הסיכוי לסיבוכים במהלך הטיפול. אם הבעיה ממש מקשה עלייך את החיים ומפריעה לך בתיפקוד אפשר ללכת לטיפול התנהגותי אצל פסיכולוג/פסיכיאטר. אבל הפיתרון הכי זול הוא זה: יש לי חבר שנורא היה מפחד מטיפולי שיניים/זריקות וכל מיני כאלה אז הוא היה נוהג לעשן קצת סמים לפניי הטיפול. וכאן חשוב לציין לטובת הילדים: אין סמים קלים ! גם סמים קלים הם ממכרים ! הם גורמים לאובן זיכרון, אימפוטנציה, הזדקנות עור הפנים ושיעול !

Blueberry Kiss

New member
לוקחים איתך מישהו שיחזיק לך את היד

ולחוצים לו חזק חזק על היד כשכואב. את כל הטיפול עוברים עם עיניים עצומות.

שלינקה

New member
תצחקי, אבל-

בפעם הקודמת הלכתי לבדיקת דם עם אבא שלי, ודווקא זאת היתה הפעם שהרשיתי לעצמי להרגיש הכי לא טוב שאפשר...

אני, וזאת רק אני,

הייתי הולכת לטיפול אצל הומיאופטית כדי לטפל בפחדים האלה. או אצל מטפלים אחרים (פאלם-טראפיסט יכול לעזור)

Neta558

New member
הולכים לרופא שיניים טוב

כזה שמרדים מעט את האיזור עוד לפני הזריקה ואז מרגישים רק קצת לחץ, אבל לא דקירה. גם בבדיקת דם אם האחות מנוסה לא מרגישים. אפשר פשוט לא להסתכל ולדמיין שעושים משהו אחר. היו פעמים שבכלל לא ידעתי להגיד מתי דקרו אותי. אם כי זה לא מפחיד אותי, סתם מגעיל. מי שמפחד מן הסתם צריך להתגבר על זה טיפה בהתחלה בשביל בכלל לנסות... בכל מקרה שיהיה בהצלחה

שלינקה

New member
תודה!

שנים שלא הלכתי לרופא שיניים ואני רואה חור (לא כואב משום מה) למרות שבאמת לא היה כ"כ גרוע. סתם נכנסתי לפחד מטופש. לא יודעת איך לצאת מזה...

chim chim

New member
זריקות אצל רופא שיניים לא כל כואבות

למרות המזרק המפלצתי. עשיתי בדיקת דם לפני חודש חודשיים והייתי כל כך בלחץ לפני הבדיקה (קצת בגלל טראומה) שאחרי הבדיקה הסתובב לי הראש עד שהשכיבו אותי על המיטה שם. אבל זה היה בגלל הלחץ והפחד מסתבר שהדקירה בקושי כאבה. אבל מה שכן, המקדחה אצל רופא השיניים... למישהוא יש ניסיון עם טיפול שורש ?

bhnadav

New member
טיפולי שיניים

מניסיון, גז צחוק זה דבר שמאוד עוזר. לצורך טיפול אורתודנטי הייתי צריך לעבור 4 עקירות של שיניים קבועות, וזה לא דבר של מה בכך. את ה-2 הראשונות עשיתי עם הרדמה רגילה בזריקה וללא גז צחוק, וזה היה מבחינתי סיוט. מדובר היה בשיניים הכי חזקות בפה מבחינת ה"ישיבה" שלהן על הבשר, ולכן הלחץ עליהן בזמן העקירה היה אטומי ממש. לאחר שבועיים הגעתי כדי לעשות עקירה ל-2 האחרות, ואז שמו לי גז צחוק. זה מנטרל אותך זמנית מתחושה של איפה אתה פחות או יותר, ומבחינתי זה גז נתן לי תחושת ביטחון חזקה. ברור שגם עם גז הצחוק היה קצת לחץ בשיניים וכאב לי, אבל זה לא אותו דבר. ממש לא אותו דבר. לא נראה לי שהייתי מסוגל לעקור את ה-2 האחרות אחרי מה שהיה לי בפעם הקודמת. אני בהחלט ממליץ להשתמש בגז צחוק במקרים של טיפולים כאלה אצל רופא שיניים. חוץ מזה, זה קצת נותן תחושת high מסויימת שזה גם נחמד

הולכים עם מישהו שאת מהוה בשבילו

דוגמא כמו למשל אח או אחות קטנים או אחיין או בן דוד או אפילו עם מחזר. את תאלצי או לתת דוגמא ולהראות שאין סיבה לחשוש או לעשות רושם על המחזר וכך תתגברי. איך את חושבת שמנהיג הוא כזה כל יכול ולא חושש? הוא פשוט לא יכול להרשות לעצמו לפחוד בגלל הדוגמא האישית.

שלינקה

New member
כיוון מחשבה מעניין!

אני חוששת שאני כ"כ מפונקת, שאף אחד לא יוציא ממני אומץ במקרים של זריקות ודקירות כואבות...

למעלה