מה עושים כשקר?? תבשיל בקר!!

tatan48

New member
מה עושים כשקר?? תבשיל בקר!!

בף בורגיניון של שאול עברון חומרים : ½1 ק"ג מכסה אנטרקוט מנוקה משומן וגידים חתוך לקוביות של 5 ס"מ - אני השתמשתי דווקא בבשר צלעות (מס' 2) 3 עצמות מח - נאלצתי לוותר כי קניתי עצמות ארוזות של טיבון ויל והתברר לי באיחור שהן מכוסות שיער שלא היה לי כוח נפשי להסיר) ראו הוזהרתם, אני מהחברה הזו לא קונה יותר כלום!!! 8 אשלוט קלופים שלמים 8 תפוחי אדמה קטנים שלמים 4 גזרים קלופים ותוכים גס 2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים גס 4 פרסניפ קלופים וחצויים לאורך - השתמשתי בשורשי פטרוזיליה שמפאת קטנותם השארתי אותם שלמים. 2 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן) פרוסים עבה 5 שיני שום קלופות 200 גרם בייקון חתוך לקוביות - השתמשתי בקבנוס שפרסתי גס ½1 ליטר יין אדום ליטר ציר בקר עשיר (אפשר גם דמי גלאס) 80 מ"ל ברנדי שמן זית ענף רוזמרין ענף טימין גבעול מרווה 2 גבעולי פטרוזיליה עלה דפנה 3-4 גרגרי פלפל אנגלי 2 מסמרי ציפורן מעט אגוז מוסקט לא טחון מלח ופלפל הכנה : קושרים בחוט את עשבי התיבול,צוררים את הדפנה,הפלפל האנגלי,הציפורן והאגוז המוסקט בשקיק בד,מחממים מעט שמן זית במחבת, משחימים את נתחי הבשר,מתבלים במלח ופלפל,מעבירים לסיר גדול,יוצקים למחבת את הברנדי,מערבבים תוך ערבוב בכף עץ,יוצקים את תכולת המחבת לסיר,מוסיפים את עצמות המח,מכסים ביין,מבשלים 10 דקות,מקפים,מוסיפים את הציר,שקיק התבלינים וצרור עשבי התיבול,מבשלים שעה על אש נמוכה,מטגנים את הבייקון במחבת נקייה עד שיפריש שומן, (מכיוון שהשתמשתי כאמור בקבנוס טיגנתי אותו במעט שמן) מוסיפים את כל הירקות,מטגנים עד הזהבה,מוסיפים לסיר,מבשלים שעה,בודקים האם הבשר ותפוחי האדמה רכים דיים, אם לא מבשלים עוד קצת ואם כן נפטרים מצרור עשבי התיבול ואת שקיק התבלינים ומגישים.
 

gils33

New member
אם כל כך הרבה מרכיבים

ומגוון הטעמים זה צריך לצאת משהו שמימי נראה לי... ינוסה בקרוב רק ללא הבייקון(לא אוהב פרות נמוכות)
 
נראה מעולה! ושאלה לגבי עצמות מח לכולם

אני חולה על עצמות מח אבל לא יצא לי להכין. לפני כמה זמן ראיתי עצמות ארוזות קפואות וגם הן היו די מגעילות מסביב ובבישול התברר שבכלל אין בהן מח וגם באלו שהיה המח התכווץ וכמעט נעלם (בישלתי במרק עוף, ככה סבתא שלי הכינה). בקיצור - איפה אתם קונים עצמות מח? איך יודעים מה לבחור? ואיך מכינים אותן? תודה
 

avi5199

New member
../images/Emo217.gif עצמות אני קונה בקצביה של בשר טרי בלבד

למשל בחצי חינם החדש בחולון, או בכל קצביה טובה אחרת. אתה צריך לבקש לראות את העצם כולה
, זה חשוב ! מדובר על עצם של הרגל של העגל, משהו בקוטר של 10 ס"מ ובאורך של חצי מטר , בשני הקצוות יש חלק מעובה בצורה של עצם מוח נראית בדיוק כך :
. העצם צריכה להיות לבנה בהירה עם קצת שאריות בשר וסחוס בצבע טרי טרי ולא מיובש... (למשל אם השאיות בשר שחורות או הסחוס מקבל צבע צהבהב אני לא קונה) מבקשים מהקצב לחתוך את העצם לחתיכות קטנות , החלק האמצעי זה החלק שיש בו את המוח בקצוות יש יותר סחוס .. אחרי זה אפשר להקפיא ולהשתמש כל פעם לפי הצורך.
 

סמד13

New member
אתה יודע כמה אני שמחה לראותך

כאן .............. ישר יודעת שיש משהו טעים טעים יאמי
 
למעלה