מה עושים כשקר?? תבשיל בקר!!
בף בורגיניון של שאול עברון חומרים : ½1 ק"ג מכסה אנטרקוט מנוקה משומן וגידים חתוך לקוביות של 5 ס"מ - אני השתמשתי דווקא בבשר צלעות (מס' 2) 3 עצמות מח - נאלצתי לוותר כי קניתי עצמות ארוזות של טיבון ויל והתברר לי באיחור שהן מכוסות שיער שלא היה לי כוח נפשי להסיר) ראו הוזהרתם, אני מהחברה הזו לא קונה יותר כלום!!! 8 אשלוט קלופים שלמים 8 תפוחי אדמה קטנים שלמים 4 גזרים קלופים ותוכים גס 2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים גס 4 פרסניפ קלופים וחצויים לאורך - השתמשתי בשורשי פטרוזיליה שמפאת קטנותם השארתי אותם שלמים. 2 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן) פרוסים עבה 5 שיני שום קלופות 200 גרם בייקון חתוך לקוביות - השתמשתי בקבנוס שפרסתי גס ½1 ליטר יין אדום ליטר ציר בקר עשיר (אפשר גם דמי גלאס) 80 מ"ל ברנדי שמן זית ענף רוזמרין ענף טימין גבעול מרווה 2 גבעולי פטרוזיליה עלה דפנה 3-4 גרגרי פלפל אנגלי 2 מסמרי ציפורן מעט אגוז מוסקט לא טחון מלח ופלפל הכנה : קושרים בחוט את עשבי התיבול,צוררים את הדפנה,הפלפל האנגלי,הציפורן והאגוז המוסקט בשקיק בד,מחממים מעט שמן זית במחבת, משחימים את נתחי הבשר,מתבלים במלח ופלפל,מעבירים לסיר גדול,יוצקים למחבת את הברנדי,מערבבים תוך ערבוב בכף עץ,יוצקים את תכולת המחבת לסיר,מוסיפים את עצמות המח,מכסים ביין,מבשלים 10 דקות,מקפים,מוסיפים את הציר,שקיק התבלינים וצרור עשבי התיבול,מבשלים שעה על אש נמוכה,מטגנים את הבייקון במחבת נקייה עד שיפריש שומן, (מכיוון שהשתמשתי כאמור בקבנוס טיגנתי אותו במעט שמן) מוסיפים את כל הירקות,מטגנים עד הזהבה,מוסיפים לסיר,מבשלים שעה,בודקים האם הבשר ותפוחי האדמה רכים דיים, אם לא מבשלים עוד קצת ואם כן נפטרים מצרור עשבי התיבול ואת שקיק התבלינים ומגישים.
בף בורגיניון של שאול עברון חומרים : ½1 ק"ג מכסה אנטרקוט מנוקה משומן וגידים חתוך לקוביות של 5 ס"מ - אני השתמשתי דווקא בבשר צלעות (מס' 2) 3 עצמות מח - נאלצתי לוותר כי קניתי עצמות ארוזות של טיבון ויל והתברר לי באיחור שהן מכוסות שיער שלא היה לי כוח נפשי להסיר) ראו הוזהרתם, אני מהחברה הזו לא קונה יותר כלום!!! 8 אשלוט קלופים שלמים 8 תפוחי אדמה קטנים שלמים 4 גזרים קלופים ותוכים גס 2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים גס 4 פרסניפ קלופים וחצויים לאורך - השתמשתי בשורשי פטרוזיליה שמפאת קטנותם השארתי אותם שלמים. 2 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן) פרוסים עבה 5 שיני שום קלופות 200 גרם בייקון חתוך לקוביות - השתמשתי בקבנוס שפרסתי גס ½1 ליטר יין אדום ליטר ציר בקר עשיר (אפשר גם דמי גלאס) 80 מ"ל ברנדי שמן זית ענף רוזמרין ענף טימין גבעול מרווה 2 גבעולי פטרוזיליה עלה דפנה 3-4 גרגרי פלפל אנגלי 2 מסמרי ציפורן מעט אגוז מוסקט לא טחון מלח ופלפל הכנה : קושרים בחוט את עשבי התיבול,צוררים את הדפנה,הפלפל האנגלי,הציפורן והאגוז המוסקט בשקיק בד,מחממים מעט שמן זית במחבת, משחימים את נתחי הבשר,מתבלים במלח ופלפל,מעבירים לסיר גדול,יוצקים למחבת את הברנדי,מערבבים תוך ערבוב בכף עץ,יוצקים את תכולת המחבת לסיר,מוסיפים את עצמות המח,מכסים ביין,מבשלים 10 דקות,מקפים,מוסיפים את הציר,שקיק התבלינים וצרור עשבי התיבול,מבשלים שעה על אש נמוכה,מטגנים את הבייקון במחבת נקייה עד שיפריש שומן, (מכיוון שהשתמשתי כאמור בקבנוס טיגנתי אותו במעט שמן) מוסיפים את כל הירקות,מטגנים עד הזהבה,מוסיפים לסיר,מבשלים שעה,בודקים האם הבשר ותפוחי האדמה רכים דיים, אם לא מבשלים עוד קצת ואם כן נפטרים מצרור עשבי התיבול ואת שקיק התבלינים ומגישים.