מה עושים כשקשה?

fergiG

New member
מה עושים כשקשה?

קורה שאתם מתגעגעים לאוכל מה"עבר"?
עם ההיריון החדש והבחילות אני מוצאת את עצמי מעיפה מבטים לעבר האוכל הקודם
הקטניות עושות לי בחילה.. זרקתי סיר כמעט שלם כי לא הייתי מסוגלת אפילו להריח את הריח
מעבר למשקל היחסית נמוך וזה שאני לא מצליחה להעלות. מבאס אותי
אשמח לשיתופים, עצות..
אתמול הכנתי כמה סלטים קרים, החצילים מהבלוג שהועלה לפורום, פלפלים קלויים ומעין המבורגרים מפטריות שעוד לא החלטתי אם אוכל לאכול

ladybug6

New member

קורה לפעמים שיש לי חשק למשהו מסוים, בדר"כ אני פשוט מוצאת לי אלטרנטיבה שעונה על הצורך - אם זה בטעם, מרקם, צורה, תפקיד.

מה שעושה לך רע לא חובה לאכול בכח, בתקופה הזו תנסי להתייחס לאוכל כתרופה - משהו שצריכים להכניס לגוף בשביל להיות בריאים (וגם שהתינוקי יהיה בריא), ובטווח של מה שלא עושה לך בחילה, למצוא מה לאכול. נסי לדבוק במאכלים פשוטים כמו לחם עם ממרחים, ירקות ופירות טריים, ירקות מבושלים/קלויים/מאודים.
אגוזים את מצליחה לאכול? זה יכול לפצות קלורית. גם טחינה ואבוקדו אם לא עושים לך בחילה.
נסי יוגורט סויה או גבינת סויה ביתית - הם די ניטרליים ונטולי ריחות חזקים, באים טוב עם צנים וירקות חתוכים או כמה זיתים.
אולי דווקא שייקים יבואו לך יותר טוב מאשר לאכול את הפירות וירקות? תנסי דברים שונים, אולי פירה תפו"א וסלט קטן חי עם מיצלימון ושמן זית ליד.
דברים יבשים כמו קורנפלקס ודגני בוקר, אפשר עם חלב סויה או שקדים, או יוגורט סויה טבעי. פרי חתוך ליד.

קחי את זה כמה שיותר בקלות, זה זמני, הגוף שלך יעמוד בזה

ומקסימום תרדי כמה קילו ואחרי תקופת הבחילות או אחרי הלידה זה יתאזן בחזרה.
רק תתייעצי עם תזונאית ואם צריך תקחי תוספים.

fergiG

New member
תודה רבה על ההבנה והתמיכה

מעריכה זאת מאוד.. הבעיה שממש אין לי לאן לרדת.. הBMI שלי נמוך ב18.. זה לא טוב.. גם ככה כולם מעירים לי שרזיתי מדי וגם אני ממש לא אוהבת את זה
מעבר לזה שמשקל נמוך יכול לגרום הפלות מה שעוד מפחיד אותי..
אנסה מה שהצעת.. התור שלי לתזונאית רק בעוד שבועיים, הזמנתי תוספים באינטרנט, מחכה שיגיעו

ladybug6

New member
אם נשים בצד את הפן הבריאותי

שיטופל בעזרת התזונאית, אז מבחינת קלוריות יש הרבה דרכים לשמר את המשקל -
לשתות שתיה מתוקה - קרה או חמה. עדיף מיצים טבעיים כדי שתקבלי גם קצת ויטמינים על הדרך. חליטות צמחים ממותקות. אם קשה לך לשתות תאכלי משהו מלוח ליד השתיה וזה יעזור (בייגלה, קרקרים, צנימים, במבה..)
תנסי לנשנש אגוזים במשך היום.
תכיני עוגה בחושה ותאכלי אותה לארוחת בוקר או בין לבין, עדיף משהו עם ערך תזונתי כלשהו כמו עוגת גזר שיש בה רסק תפוחים וכו'.
בבישולים אל תקמצני בשמן. למשל סלט פסטה עם שמן זית ועשבי תבלין, אפשר להוסיף קצת זיתים פנימה.
את הסלטים תתבלי בשמן בכיף, תכיני לך מיונז ביתי (חצי כוס חלב סויה + כוס שמן קנולה + כף מיץ לימון + חצי כפית חרדל + קצת מלח - בבלנדר מוט) ותמרחי אותו על קרקרים או צנימים או תשתמשי בו כמטבל לירקות וקרקרים. תמרים או כדורי אנרגיה עם תמרים ואגוזים. חמאת בוטנים. דגני בוקר ממותקים (כריות!..)

לצערי היו לי גם תקופות שבהן ניסיתי בכח לשמור על המשקל ומה שעשיתי היה להמתיק את השתיה מאוד (תה עם 2 כפיות סוכר..), לתבל סלטים טריים בהרבה שמן, ולאכול ממתקים כדי לשמר את המאזן הקלורי. זה נכון שהאידיאל זה לשמור על המשקל עם אוכל בריא, אבל יש מצבים שלא מצליחים לאכול את הדברים הבריאים, והברירה היחידה היא לאכול דברים שלפחות ישמרו על המשקל.
וכמובן שמסייגת את כל העצות שלי וממליצה לחכות לתזונאית וכו'.

fergiG

New member
בידיוק חשבתי על עניין המיונז

והכנתי אתמול.. אבל זה מזה לא עשה לי טוב.. חשבתי שאתפנק בסנדוויץ מקציצות פיטריות עם שלל סלטים וירקות אבל אכלתי חצי די בכוח
מקווה שכשהבחילות יסתיימו הכל יראה אחרת..
בינתים לא בא לי כלום
מחר אלך לקניות.. באמת נגמרו לי התמרים..

ladybug6

New member
אממ.. שמעי, זה בטח מאוד אינדבדואלי,

אבל אני אישית מעדיפה לאכול מזונות פשוטים ולא לערבב הרבה דברים ביחד כשהקיבה שלי במצב רגיש / בחילתי. אם אני אוכלת כריך אז הוא יכיל רק ממרח פשוט ועוד רכיב אחד. אם אני אוכלת סלט אז הוא יכיל מעט סוגים של ירקות והתיבול יהיה פשוט ובסיסי. אם אני אוכלת תבשיל הוא יהיה מתובל מעט ובלי הרבה רוטב, ואני אוכל אותו לבד.
זתומרת, אני לא מערבבת הרבה דברים ביחד. זה הכי עושה בלאגן. זה אומר שביום אחד אני יכולה למשל לאכול: כמה קרקרים עם כוס תה לארוחת בוקר, פרי לארוחת ביניים, 3 כפות של אורז עם 3-4 כפות של ירקות מבושלים/מאודים לצהריים, פרוסת לחם עם ממרח אחה"צ, סלט קטן לארוחת ערב, ובלילה כוס חלב סויה עם עוגיה-שתיים.. אז הכמויות קטנות, המאכלים פשוטים ומופרדים, אבל אוכלת לעתים קרובות.
יכול להיות שלך זה לא יעבוד, אבל זה מה שעובד אצלי כשיש הרבה בחילות..

Gidi Shemer

New member
התזונה היומית שלך

שווה בערך למנה הראשונה שלי בארוחת ערב (לא מבחינת ההרכב, אלא הכמויות)

ladybug6

New member
תיארתי תזונה למצב שבו יש הרבה בחילות

וקשה לאכול.. אז אוכלים כל פעם קצת, או כמה שמצליחים.
חוץ מזה שסביר להניח שאתה גם שוקל כפול ממני ומוציא יותר אנרגיות בכל יום, אז זה הגיוני

ladybug6

New member
למרות שבמחשבה שניה זה באמת

קרוב מאוד למציאות היומיומית שלי

נטאשKה

New member
ראשית את בהריון והכי חשוב שתוכלי מאוזן ובריא

אז מזל טוב, המון ומכל הלב

ממליצה לך לא לקבל עצות בפורומים, מפאת ההריון. אף אחד מאתנו איננו רופא או תזונאתי.

כן יכולה לספר לך מנסיון אישי של הבן זוג שכשהיה לו קשה והוא התגעגע לדברים (הוא עבר חתיכת תהליך מקרניבור לכמעט טבעוני) אני משתדלת לא להכין לו דברים שדומים, כי אין באמת משהו דומה, לכל אוכל יש את הקטע שלו... אני משתדלת להכין לו כזה שפע שמח ומענג שהוא שוכח שהוא התגעגע לדברים מהעבר

fergiG

New member
תודה...

ברור לי שאלו רק דעות של אנשים.. סתם חיפשתי לפרוק
ואיפה אם לא כאן..

Ofericko

New member
אהלן
צריך להבחין בין שני דברים שונים:

1. געגוע לאוכל (טעם? סיפוק?)
2. איזון בריאות ירודה.

אני כמובן לא אומר לך מה לעשות, אני רק מעלה חומר למחשבה:
בנוגע לגעגוע נטו, תשאלי את עצמך למה את צמחונית/טבעונית מלכתחילה ואם צריך תיקראי או תצפי בחומרים רלבנטים מבחינתך שקשורים לעובדת היותך כזו.
לעומת זאת, בנוגע לבריאות המידרדרת, התשובה כפי שאמרו כבר נעוצה בתזונאית טובה שתכוון אותך לאכילה הנכונה בהתאם למצבך המתרחב ובהתאם לערכי בדיקת דם. אני מניח שאכילה נכונה אמורה לגרום לאיזון בריאותי אבל אם יווכח שאצלך, משום מה, התזונה הצמחית לא מספיקה ותוספים לא עושים את העבודה - תשקלי לצרוך מוצרים מן החי כאילו היו תרופה. כלומר, אני לא הייתי עושה מזה חגיגה אלא אוכל כרגיל את מה שאני רגיל אליו כטבעוני ומוסיף משהו מן החי, לפי הוראת הרופא/תזונאי כאילו מדובר בתרופה.

Ofericko

New member
כמובן שהייתי פועל כך רק לאחר

הוראה מרופא / תזונאית טבעונים או פרו-טבעונים שמסבירים לי שמצבי מחייב לצרוך משהו מן החי.
רופא או תזונאית רגילים מן הסתם ימליצו על כך גם כשזה לא מחוייב.

למעלה