מה עושים כשרגילים ללמוד בדקה ה90?

BlackUnicorn

New member
מה עושים כשרגילים ללמוד בדקה ה90?

אני סטודנטית למשפטים, מסיימת שנה א' באת"א. הלימודים כמובן מורכבים מהמון המון קריאה. הבעיה שלי היא שמאז ומתמיד לא אהבתי לחרוש. ביסודי/תיכון תמיד הציונים באו לי בקלות.. לא קרה שלמדתי יותר מיום למבחן. כמובן שהיום באוניברסיטה כמויות החומר הן אדירות ביחס לתיכון, כך שביום אחד אי אפשר לקרוא את כל החומר בצורה טובה... מה עושים? אני פשוט לא מסוגלת להתיישב וללמוד כמה ימים לפני כן.. רק הלחץ של היום לפני גורם לי באמת להתיישב וללמוד... האם יש פתרון יעיל? או שזה הכל בראש שלי? תודה!

צרת רבים - נחמת טפשים ../images/Emo3.gif

נושא מוכר ולא ממש אהוב - הדחיינות... מכירה את זה גם מידע אישי וגם מידע משפחתי, סביבתי וכו'.. יש כמה פתרונות כרגע :
להשיג "קאוצ'ינג" - מישהו שיכול להדריך אותך, לבנות איתך מערכת שעות, לעמוד איתך על לוח הזמנים, גם בתכנון וגם בביצוע, וזה אומר לבדוק אותך איתך כל שבוע או לפי הצורך. לפעמים מתחילים ב-כל יום, ולפעמים פעם בשבוע או לעתים רחוקות יותר - תלוי ברצון, במצב, בפנאי ובמצב הכלכלי.
לעבוד על עצמך - לכתוב זמנים אחרים ממה שצריך לעמוד בהם. לדוגמא, ביום רביעי הבא יש מבחן, את מחליטה שאת צריכה לעמוד בזה ולהיות מוכנה כבר ביום שני, כי ביום שלישי יש בילוי חשוב שאת צריכה לצאת אליו. או משהו אחר, שתוכלי "לעבוד" על המוח. לפעמים אפשר לעשות כאלו החלטות, בתנאי שאת מסכימה לשגע את עצמך, ולשתף עם עצמך פעולה. קצת סכיזופרני, אבל בכיוון חיובי.
יש אפשרות - שתגידי לנו מה את צריכה לעשות בשבוע הבא, וכך תצטרכי להתחייב להיכנס לכאן ולדווח.
לקבוע זמני התכוננות או ישיבה על עבודה מסוימת עם מישהו שלומד איתך. זה יחייב אותך לעמוד בזמנים שלו/שלה. בהצלחה !!

למעלה