מה עושים לבחור,בן 20,שחזר לפנות

sshoshan

New member
מה עושים לבחור,בן 20,שחזר לפנות

בוקר שיכור לחלוטין?הוא הקיא והושכב לישון,אחרי שנגרר עלידי חבר הבית.העכשו הוא עודקצת מנסה להקיא ועושה קולות מגעילים

shanhen

New member
תמונה אחת ששווה אלף מלים

בשעת בוקר מוקדמת, כשהבחור כבר שתוי, הכי חשוב להבטיח שלא יפגע בעצמו (ייפול, ייחנק וכד'), לכן יש להשכיבו על הבטן או על הצד ולתת לו לישון. מאד מומלץ ל"הנציח" את הרגע המביך בתמונות. אם יש מצלמה דיגיטאלית אפשר יהיה להראות לו בבוקר איך הוא נראה. הוא ודאי לא יזכור ויתקשה להאמין גם למה שתספרו לו. כך שתמונה אחת או יותר שווים לפעמים אלף מלים, כמו שאומרים. השאלה הגדולה היא מה יקרה כשיתעורר. תחושת החמרמורת (הנג-אובר) ודאי תהיה לא נעימה, כאבי ראש, בחילות קלות וסחרחורת יהיו התחושות הראשונות. השאלה היא אם מה שיזכור מליל אמש יהיה הכף בבילוי, הצחוקים והקטעים שבשכרות או אולי אי הנעימות והמחיר ששלם על הבילוי? זה השלב שבו ניתן לדבר איתו על צורת הבילוי, שנשאר ממנה רק כאב ראש, על הסכנות שבשכרות ולבחון אם אפשר גם אחרת. הנסיון מלמד שלא כולם משתכרים, אפילו לא כולם שותים. תמיד יהיו גם כאלו שמצליחים לבלות, ולא פחות בכף, גם בלי להשתכר. ולכן, כדאי לו שיבדוק מדוע הוא שונה. קשה להורים (אם אני מנחש נכון) להבין לפעמים את "רוח השטות" של הצעירים שפוגעים בעצמם. קשה לצעירים להבין לפעמים את "רוח הדאגה" האופפת את ההורים, ש"עושים רעש מכל דבר". כשקשה להבין שואלים ומדברים, וזו כבר התחלה טובה. בהצלחה, נחום

sshoshan

New member
תודה על התשובה המפורטת.אנחנו פה

ממש בהלם.כל דקה נכנסים לבדוק אם הוא לא מת כי הוא נראה ככה.הענין הוא מתי לעשות את השיחה והאם לנסות ולנקוט איזו סנקציה בעקבות המקרה הגועלי הזה? לא שלא דובר על הנושא בבית,והרבה.יש לו אחות בת 24 שאף היא יושבת עם החברים בפאבים,אך לעולם לא הגיעה למצב שבו גררו אותה הביתה שיכורה לגמרי(עד כמה שידוע לנו).

shanhen

New member
להורים המודאגים

עכשיו כבר ערב, ואני מקווה שיש לכם עם מי לדבר, גם אם הבחור התעורר "על צד שמאל". אני בהחלט חושב שיש מקום לדבר אתו, אבל לא במשמעות של הטפה וכעס. לגבי סנקציות אני תוהה איזה סנקציה אפשר להטיל על בחור בן 20? הוא לא ילד קטן. צריך לדבר אתו כדי שידע שאתם דואגים ודואגים בצדק. הוא בטח רצה לבלות, רצה להתפרק ממתח (הוא בצבא?), הוא ודאי לא העריך נכון את התוצאות וגם אם לא יודה בכך, יתכן והוא בעצמו מופתע. אין טעם לדרוש ממנו הבטחות לעתיד, יש להעביר לו את המסר שאתם סומכים עליו שידע להפיק מהארוע את הלקח הנכון. יש לבחון אולי (לפי מידת הפתיחות ביניכם) מה היה באותו אירוע שגרם לו לאבד שליטה. סתם מעשה קונדס ושטות או שהיה נתון ללחץ כלשהו ורצה להוכיח משהו לעצמו או לאחרים. התוצאה, בכל מקרה לא לטעמכם ומסוכנת וראוי שיהיה ער לכך. שיהיה לכם שבוע טוב ושקט. נחום

sshoshan

New member
לנחום-תודה.אכן צדקת.עשינו את

השיחה על פי מה שכתבת.הוא באמת היה המום ממה שקרה.החבר שהחזיר אותו בא ותאר לו מפורשות את מצבו העגמומי. הוא לקח לתשומת לבו את הענין ואמר שהפיק לקחים והבין שעבר את הגבול. מה שאני הוספתי היה שאנחנו מצפים ממנו להיות בעל שליטה עצמית,ולא להגיע למצב של חוסר שליטה ותלות מוחלטת באחרים. לפני מספר שבועות היתה חיילת שהשתכרה,באותו מועדון.היא יצאה לחניה עם חייל שיכור ולמחרת התלוננה במשטרה שהוא אנס אותה.מקרה כזה עלול להרוס חיים. אשר לסנקציות-אפשר לא לתת את האוטו,למשל.בתור הורים לא נשב לראות את בננו הורס את עצמו וננסה לעשות הכל כדי למנוע ממנו.מקווה שלא נגיע. אוף,איזו שבת.אני הולכת לישון.

datchi2

New member
הורים יקרים

קשה להתעלם מהמצב בו הייתם נתונים ומה גם שאני לפני 10 שנים הייתי בגילו ועשיתי ים שטויות אני חושבת שרצוי כמה שזה נשמע רע לא ולא לתת לילד את הרכב ביום שישי כי הם תמיד שותים ואפילו קצת זה מספיק לעשות טעויות בכביש בעיקר לבנים שהאגו שולט בהם. אלכהול ידוע כמשחרר מעצורים ולגוף אין שליטה טובה תחת השפעת אלכהל וכמו כן לדרך החשיבה לדעתי זה סבבה לצאת כל החברה במונית ולחזור במונית. עוד דבר תדברו לבינכם בשפה שלו זה יעזר לכולכם תנו להרגיש שאתם לא מורידים מערכו והבנתו וכי אתם סומכים עליו דברו איתו בגובה העיניים ותפיקו רק חיובי וחוץ מזה שיהיה רק טוב שבוע טוב

למעלה