מה עושים נגד חוסר ריכוז?

superDuper

New member
מה עושים נגד חוסר ריכוז?

אשמח לשמוע עצות על איך להישאר מרוכזים גם כשלומדים וגם כשנבחנים. תודה מראש.

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo26.gif

אין פתרון קסם לבעיית חוסר ריכוז. זה דורש עבודה קשה והמון זמן... גם לי היתה בעיית חוסר ריכוז קשה ביותר.. אם משהו לא עניין אותי, לא הייתי מסוגל להתמקד בו יותר מחצי דקה. למזלי הרב הפסיכומטרי כן עניין אותי כך שלפחות עם זה לא היתה לי בעיה. לענייננו, כיום אני עדיין בן אדם לא מרוכז במיוחד, אך השתפרתי רבות מאז. תרגיל טוב על מנת להתחיל לפתח יכולת ריכוז הוא התרגיל הבא: קח חפץ קטן כלשהו (קוביה, תפוח, וכו´) והבט בו. נסה ללמוד אותו ולזכור את כל פרטיו. לאחר שאתה חושב שאתה זוכר אותו טוב, עצום את עיניך ודמיין את החפץ. סביר להניח שבתחילה תצליח לשמור על צורת החפץ בדמיון מספר שניות מועט. אך אם תתמיד (ודרושה כאן התמדה) לאחר חודש בערך כבר תוכל להחזיק את התמונה בדמיונך. אח"כ אתה יכול להתאמן על לסובב את החפץ בדמיון ותרגילים שונים. התרגיל הזה שיפר אצלי את הריכוז באופן משמעותי (אני כבר מתאמן בתרגיל הזה כמעט שנתיים, למרות שלא עשיתי זאת באופן סדיר ובשעות קבועות כפי שהומלץ לי), ואני מאמין שהוא יוכל לעזור לכל אחד עם בעיה מסוג זה...

טכניקה מעניינת

אני לעומת זאת, בעל מוח לינארי לחלוטין - אני מתרכז במשהו אחד וזהו. כשלעצמו, זה דבר טוב במבחנים ובפתרון בעיות - אבל זה בא במחיר של תפיסת זמן דפוקה לגמרי. אם אני יושב ומדבר עם מישהו, אני לא יכול לדעת אם השיחה לקחה 5,10, או 45 דקות. במבחנים זה עובד בצורה מצחיקה, מכיוון שאני לא יכול להעריך זמן(בצורה אמינה), אני מעריך את הזמן לפי כמות השאלות שפתרתי. מכיוון שאני מעוד מרוכז בשאלות, אני פותר אותם מהר מן הרגיל - וכך יוצא שאני חושב שיש לי פחות זמן!

superDuper

New member
מעניין...., יש לי שאלה אליך:

הלכת לבדוק את בעיית הריכוז וזה אחד מהתרגילים שקיבלת? כי לא חשבתי שיש לבעיה כזו פיתרון שכזה, תמיד חשבתי שזו בעיית מודעות או בעייה פסיכולוגית בלבד. גם לי יש אותה בעייה, אם משהו לא מעניין אותי לא יעזור כמעט כלום והלימוד יהיה מאוד קשה, אני עוד זוכר את שעורי ההיסטוריה שלי, הייתי מנסה לקרוא איזה מאמר או סיפור והייתי מוצא את עצמי קורא את אותה שורה משהו כמו 5 פעמים (בגלל זה אני שונא לקרוא), באמצע השורה הייתי כבר מאבד את הריכוז וחוזר כל הזמן אחורה. למגן בהיסטוריה ממש חרשתי וקיבלתי רק 60 בעוד שחבר שלי שהתכונן איתי קיבל 90 (מה שמוזר הוא שלבגרות התכוננתי חצי שעה וקיבלתי 67, לא יודע איך). מה גם שאני נוטה לשכוח דברים שקראו ממש לפני כמה כמה רגעים, בעבודה משתגעים ממני וזה מאוד מתסכל. תמיד חשבתי שיש לי זיכרון חלש אבל הינה, מהרגע שהמילים לפסיכומטרי התחילו לעניין אותי המילים נקלטים לי יחסית מהר ואני מצליח לזכור 50 מילים בערך בחצי שעה עד שעה (למדתי בינתיים 1500 מילים). ללכת לפסיכולוג אני לא מתכוון, מה שכן ניסיתי לקחת כדורים מ GNC, אמרו לי לקחת אותם לפחות למשך חצי שנה כדי שזה ישפיע אבל אחרי חודשיים הפסקתי. על כל מקרה, למרות שאני כל הזמן מנסה למצוא מעקפים לבעיה אני חושב שיהיה לי מאוד קשה להתמודד עם האוניברסיטה ומה שרציתי לשאול בעצם הוא האם יש לך עוד כמה רעיונות או עצות?, הייתי שמח לשמוע כמה התנסויות, גילויים או ידע שיש לך על הנושא. תודה מראש.

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo26.gif

למען האמת, לא הלכתי לטיפול בנוגע לבעיית הריכוז. אבל נתקלתי במהלך שיטוטי בספר הנוגע לדמיון מודרך. זה עניין אותי אז התחלתי לקרוא... יש שם המון תרגילים המתבססים על הדמיון (התרגיל שרשמתי הוא אחד הבסיסיים). ובדיעבד זה שיפר את רמת הריכוז שלי פלאים...

פוזנא

New member
חבר יקר

עלייך לבחון מהו הגורם העיקרי לחוסר הריכוז. רעש? חוסר עניין ? קוצים בתחת ? סוג של דיסלקציה ? כדי לזהות את הגורם הספיציפי, תתחיל לתרגל את החומר בבית עם אטמי אוזניים (צמר גפן יספיק...) כדי לזהות אם הרעש הוא הגורם העיקרי. אם אתה שם לב שאתה קורא אותה שאלה כמה פעמים לפני שאתה מבין אותה - קרא י ו תר ל א ט !!! קח בחשבון שאם אתה קורא שאלה שלוש פעמים עד שיורד האסימון הרי שאתה מבזבז זמן יקר. קרא לאט יותר, אבל ממש לאט, ותן לכל מילה ליפול כמו בלוק. ישנו טריק נחמד לפתרון מובנה בשאלות, שקשור לצורת קריאת השאלה. אם תבקש אשמח לחשוף אותו בפני חברי הפורום... אם יש לך קוצים בתחת - אין תרופה נגד זה. זה תכונה באופי שקשה לשנות (מנסיון...) לגבי הפרעות קשב וריכוז - אם זה מופיע אצלך ברמה גבוהה אולי כדאי לקבל הקלות דרך ניצ"ן ומכונים אחרים. מנסיון, אני יכול להגיד לך שרוב תלמידי שסבלו מבעיות ריכוז - סבלו עקב רעש. במבחנים בקורס הכרחתי אותם לבוא עם אטמים - וזה עובד ! יש לי עוד הרבה מה לומר בנידון אבל עייפתי מלהקליד...

superDuper

New member
תודה, אני ינסה את זה ../images/Emo13.gif

ואשמח לשמוע את הטריק או אם יש לך עוד דברים לומר על הנושא.

למעלה