מה עושים נגד חרדת בחינות?

polop

New member
מה עושים נגד חרדת בחינות?

עכשיו סוף סמסטר וכל הבחינות מתחילות, אני לומד לבחינות (לא הכי הכי בעולם,אבל לומד) . לפני הבחינה ובמהלכה יש לי תסמינים גופניים (שלשול,כאבי בטן,לפעמים גם ראש) ככה שאני לא יכול להתרכז במאה אחוז, אני כאילו בלחץ כזה כאילו מישהו רודף אחרי קורא את כל השאלות עונה קצת פה קצת שם .באף שאלה לא מתמקד יותר מידי זמן...ממש כאילו מרדף... כאילו מישהו רודף אחרי ורוצה לתת לי מכות...(זה נובע מהפחד שאני לא יספיק לענות על כל ה-40 שאלות אמריקאיות (בשעתיים) אולי למישהו יש עיצה פרקטית איך להפחית את החרדה? תודה

מתייעצים עם פסיכולוג.

יש שיטות ברמות התערבות שונות בחיי הלקוח להפיכת הבחינה למושג תחושתי פחות מיוחד. עקרונית אני מאוד לא מבין בפסיכולוגיה ולכן אני לא מעוניין להרחיב. אני רק יודע שקיימים טיפולים שונים.

דליה.ד

New member
יש כמה דרכים להפחתת חרדת בחינות

וצריך להתאים את הדרך הנכונה למי שיש לו חרדה כזו. בשלב הראשון אני מציעה לך להתייעץ עם דיקאנט הסטודנטים - איני יודעת אם יש לך התאמת דרכי הבחנות אבל אולי יש דרכים לסייע לך. כעזרה ראשונה - נסה לקחת אוכל ושתיה לבחינה (גם שוקולד זה מצויין). ענה בתחילה על השאלות הקלות שאתה יודע בטוח את התשובה הנכונה ורק אחר כך ענה על השאלות הקשות. מבחנים אמריקאיים בנויים כך: יש שאלה שתשובה אחת היא בטוח לא נכונה, תשובה שניה לא נכונה, תשובה אחת שהיא "מסיח" - כלומר קרובה לתשובה הנכונה ו...כמובן - התשובה הנכונה. אם אינך יודע את התשובה לך על דרך השלילה: פסול את התשובות שבטוח לא נכונות ואז שקול בין שתי התשובות שנשארו (אם אינך יודע - המר, מקסימום זה לא נכון....). כך אתה מפחית את הסיכויים לכשלון בכל מקרה. בסוף המבחן חזור ובדוק את עצמך בשאלות שהתלבטת לגביהן (סמן אותן מראש בכוכבית או משהו כזה). אני מצרפת קישור בנושא חרדת בחינות ומאחלת לך בהצלחה!

למעלה