מה עושים נגד יתושים? יש חומר מומץ?

טובה13

New member
מה עושים נגד יתושים? יש חומר מומץ?

היי האם יש חומר מומלץ להשתמש בו לילדי PDD בן שנתיים? האם קיים חומר לא רעיל ומסוכן? תודה טובה

הצילו מה עושים נגד ג'וקים.. התרבו

פה בכל פינה אפשרית, ולי אסור לרסס איייככככככסססססס ג'וקים היום ניקיתי ארון אחד והרגתי חמישה, אבל יש עוד המון פה- ענקיים וגם בינוניים. איכססס הדירה הזו היתה מלאה בהם, עוד לפני שנכנסנו אבל הקייץ גרם להתרבות מבהילה ביותר... דחוף דחוף תשובה אפשרית. מישהי אמרה לי על מוצר בערוץ הקניות, אבל אני מאד סקפטית לגבי קנייה כזו. ראיתי אצל באופן טבעי אשמח להמלצות לא רעילות. אסור כמובן הדברה או K-600 וחבריו. אוףףףףףףף ומה זה הדבר הזה- רז??? אני ממש אשמח להמלצות דחופות ולא רעילות... תודה תודה. ולגבי יתושים, יש לימונית ציטרונלה, מיוחדת שמגיעה בשמן למבער או למריחה באיזור המיטה, לא על העור. נדמה לי שמותר להשתמש בחומר הצמחי הזה לא? אנחנו השתמשנו גם באור הסגלגל שאמור למשוך אותם, אבל הגיעו יותר פרפרים מיתושים.. וריחות וצלילי החריכה לא עשו את הלילה שקט...

razgalili

New member
הי תלמה

לצערי אין פתרונות מוצלחים באמת לג'וקים או ליתושים. יש דברים שכימיה טובה להם חוץ מאשר להרוג את הכבד של הילד (כמו לדוגמה להרוג ג'וקים) ועוד לצערי - שמעתי שציטרונלה היא רעילה גם לבני אדם. בכלל אם יש לך ילדים סופר רגישים לכימקלים (ולכולנו יש) שמנים אתריים למיניהם עלולים להיולת יותר מדי לכבד המסכן שלהם. מה לגבי מלכודות לג'וקים? אני חושב שהן עובדות בלי רעל(????) ליתושים הפתרונות שלנו כללו: 1) עכבישים בכל הבית. זה לא באמת פותר את הבעיה אבל לפחות כיף לראות את כל היתושים המתים ברשתות שלהם. חוץ מזה למדתי לאהוב עכבישים. 2) לסגור את כל החלונות והדלתות של הבית ברשתות 3) לקרר את הבית - ככל שהבית יותר קר החרקים פחות פעילים. כשהבית סגור ומקורר, להסתובב עם עיתון מגולגל ולהרוג את כל היתושים על הקירות. זה כשלעצמו מספיק כדי לעזור בבית. זה גם מגדיל את חשבון החשמל אבל מה לא עושים בשביל לא להעקץ. קנינו שואב אבק ידני והשתמשנו בו בשביל לשאוב חרקים שלא מצאו חן בעינינו. עכבישים בגודל של כף יד לדוגמה. לגבי המקקים קחי בחשבון שאם היו שם לפני שהגעתם מה שלא תעשו יהיו לכם מקקים עוד הרבה זמן. המניקים מטילים אלפי ביצים ולוקח הרבה זמן להיפטר מהם. צריך להקפיד לא להשאיר שאריות איפה שהם יכולים להגיע אליהם. עד כמה ששמעתי חומצה בורית איננה מתאדה בשום צורה והיא בעלת רעילות נומוכה יחסית לבני אדם. אתם יכולים לערבב עם סוכר ולהשאיר במקומות שרק ג'וקים יכולים להגיע אליהם - אם הילדים בולעים זה כן רעיל למרות שצריך הרבה מאד בשביל להרעיל אדם.

חתולים משחקים עם ג'וקים...

בד"כ למוות... יתכן שחתול בבית-רצוי צעיר ומלא מרץ (אם זה אפשרי מבחינת הילדים) ישפר את המצב.

מדבירים ודוחי חרקים

הובא לידיעתי חומר שמומלץ ע"י ד"ר ליברמן (רופא סביבתי מפורסם ומוערך) - שנקרא GOURMET MEXICAN VANILLA. אני מתכוונת לרכוש ולראות איך זה. הכי טוב נגד יתושים זה... שום! אם אוכלים שום, הם אמורים לשמור מרחק. ניתן גם לרכוש שמן שום על האינטרנט שאותו מרססים בבית ובחצר וזה אמור להיפטר מהם לכל העונה (הם יכולים להריח את זה הרבה אחרי שאנחנו כבר לא מריחים). עוד המלצה שקיבלתי היא לא לאכול בננות, כי משום מה הם נמשכים לריח שנוצר בתהליך העיכול. בספר less toxic alternatives יש רשימה של דברים. הם ממליצים על ציטרונלה אבל אני הייתי מתרחקת ממנה. לדחיית יתושים: Avena Bugoff basil and sage Green Ban Jungle Juice - Nutri Biotics Laender oil (800)423 7544 by Ringer Neem Oil Skeeter Off (802) 623 3800 (505) 242 5354Solar sound waves (Mosquito guard) לגבי שמות של מוצרים תחפשו בגוגל. ג'וקים: 5378650(812) Amamectin sulfluramide insecticidal bait Earth Dinamics (713) 575 1122 MSD Agvet (908) 855 4277 Peaceful Valley (916) 272 4769 Gardens Alive (812) 537 8650 Azatin (800) 657 3090 ויש עוד... מתכונים ביתיים: סודה לשתייה מעורבת באבקת סוכר חומצה בורית - לשמור הרחק מילדים וחיות בית לא ניסיתי אף אחד מהמוצרם הנ"ל

תודה רבה, אהבתי את השילוב של

סודה לשתייה עם סוכר... נראה אם הג'וקים המקומיים גם יאהבו את השילוב ואולי יבוא לציון גואל... תודה רבה יקירתי, כרגיל את נפלאה ועוזרת
תודה גם לך רז והאם ציטרונלה אסורה? היא מזיקה? אוףףף אני לא עומדת בקצב של החומרים האלו... ושרק נהיה בריאים...
תלמה.

razgalili

New member
למיטב זכרוני

ציטרונלה מזיקה. על חלק מהמוצרים אפילו כתובה אזהרה לא להשתמש בחדר סגור. אם זה רעיל לאנשים בריאים זה סופר רעיל לילדים בספקטרום.

razgalili

New member
ראיתי בפורום הורות ממליצים להשתמש

בחומץ שריחו דוחה יתושים. הורים מהללים את התוצאות ומקללים את הריח. אנחנו לא ניסינו אבל נשמע מענין. לא בטוח איך משתמשים. הבנתי ששמים קערה בחדר ומורחים קצת על המצעים לילד הילד. חומץ באופן כללי נחשב חומר בטוח לרוב האנשים עם רגישויות לכימקלים כך שלא צריכה להיות בעיה שם.

מה אם המנורות הכוחולות?

האם זה רעיל לידינו. יש לי פה מאבק עם בן זוגי שממש סובל מעקיצות שלהם ובנוסף ילדיי מתנפחים מעקיצות.

razgalili

New member
המנןרןת הכחולות בסדר גמור.

יש ילדים שמראים רגישות למכשירי חשמל אבל זה די נדיר. חוץ מזה אור בחדר של הילד עלול להעיר אותו בלילה. מעבר לזה אין בעיה.

למעלה