מה עושים עכשיו?

מה עושים עכשיו?

המליצו על טיפול, אמרו לפנות לקופה. אבל רופאה התפתחותית שראתה אותו אחרי המתנה של חודשיים. הפנתה לקלינאית תקשורת, עדיין ממתינה לאבחון. כנראה התור עוד חודשיים. אין המלצה לא לפסיכולוג ולא לריפוי העיסוק.
לחזור אליה? לפנות לרופאת ילדים? היא חדשה, לא מכירה אותנו בכלל.
יש בכלל סיכוי לקבל דרך הקופה משהו? כמובן שהכל יהיה רשום, אבל האבחון הוא פרטי אז זה לא לטובתינו.

TikvaBonneh

New member
את כבר קיבלת הפניה להתפתחות הילד?

כבר מילאת את כל הטפסים שלהם? שאלון הורים, שאלון גננת, שאלון רופא?

אני הרבה אחרי, זאת הבעיה

מילאתי את כל הטפסים וכבר הייתי אצל רופאה התפתחותית. שהמלצותיה שונות לגמרי מהאבחון הפרטי. אז מה עושים עכשיו? אני לא יכולה לחזור אליה ולהגיד "טעית, תני הפניה לאנשי מקצוע אחרים". ונדמה לי שחייבים לעבור דרכה. שלא לדבר שזה שוב המתנה של חודשים.

התקשרתי למרפאה

הם לא בטוחים, אולי צריך ועדת חריגים. אולי הכל מהתחלה.
מה דעתכם? להיאבק? לוותר?

TikvaBonneh

New member
מהתחלה? שוב לקבל הפניה מהרופא ילדים?

הבן שלך היה במכון איבחון מס 1 בארץ. אם המליצו לו שם על טיפולים, הוא בטוח זקוק להם.
מקווה שצילמת את כל הטפסים ששלחת להם בפעם הקודמת. הם רוצים שוב? כמה זמן עבר מאז שקיבלו אותם?
בכל אופן, אם הם רוצים שוב את הטפסים ואת ההפניה מרופא הילדים, נראה לי שיהיה הכי קל לעשות את זה שוב, הפעם בצרוף האיבחון, במקום להתווכח עם ההיגיון שלהם.

אבל זה ייקח מלא זמן

אנסה לבקש ועדת חריגים. נראה לי יותר סיכוי מאשר לגשת שוב לאותה רופאה (היחידה שיש) ולהסביר לה שהיא לא צודקת. אחרי זה, אגב, שוב לחכות כמה חודשים לטיפול.

grayart

New member
אנחנו עם הגדול שלחנו את האבחון

למכון להתפתחות הילד של הקופה, בשיחה עם המזכירה אמרו לי שייתכן שיירצו לעשות אבחון משל עצמם אבל לא כך היה.
אחרי כשבועיים או שלושה חזרו אלינו ונתנו אישורים לכל מני טיפולים שלא את כולם ניצלנו.
בטלפון תיאמנו תור מול התפתחות הילד לקלינאית, ומאפרה בעיסוק מצאנו לבד מישהי שבהסדר עם הקופה.
הקלינאית שקיבלנו בתאום עם התפתחות הילד כל הפרוצדורה של התשלום נעשה מול התפתחות הילד.
המרפאה בעיסוק שמצאנו לבד, היינו צריכים לאשר אותה גם בסניף ולהוציא טופסי 17

תנסי להגיש ערכה להתפתחות הילד שכוללת את האבחון, אולי תקבלו אישורים מבלי שתצטרכו להגיע אליהם לאבחונים משלהם.

שלחתם את האבחון למכון?

לי אמרו לשלוח למרפאה שלי ושהם יעבירו לועדה המחוזית. אי אפשר להגיע ישר למכון להתפתחות.

TikvaBonneh

New member
מה להגיד לרופאה

אני ממש טובה בזה. כל הזמן אנשים סביבי טועים.
הנה הטקסט, תלמדי בעל פה.
בעלי הכריח אותי ללכת לאיבחון אוטיזם, אבל אני ידעתי שאת צודקת ושאין לו אוטיזם, רק בעיה במהירות העיבוד וקצת בקשב, בדיוק כמו שאמרת לי כשראית אותו.
סתם ביזבזנו אלפי שקלים.
את גם אמרת שאם עדיין תהיה בעיה אחרי X חודשים, אז נצטרך פסיכולוגית התפתחותית וריפוי בעיסוק (אל תדאגי היא רואה המון ילדים, לא זוכרת מה אמרה לכל אחד}
אז באמת עדיין קיים הקושי שראית, של זמני תגובה.

אבל היא לא ראתה כלום

להגיד לה שכן זה לא קצת מסוכן? מה אם תבין שאני משקרת? וגם אם לא, זה עדיין המתנה של חודשים.
אוף. אנסה להוציא הפניה לועדת חריגים ובמקביל לקבוע אליה תור חדש.
אגב, עדיין לא הבנתי למה אני צריכה פסיכולוגית התפתחותית.

TikvaBonneh

New member
היא לא זוכרת מה אמרה לך

את יודעת כמה ילדים היא ראתה מאז?
אם היא תגיד לך שלא אמרה - סיכוי קטן לדעתי - אז תגידי סליחה אני כבר מבולבלת מרוב רופאים ואיבחונים לא זוכרת מי אמר מה.
אצלנו הפסיכולוגית נתנה לנו ההורים ליווי והדרכה. לא חובה לדעתי.

winterfell

New member
למה לא?

אצלנו התפתחות הילד קיבלו את ההמלצות מהאבחון הפרטי בלי להתווכח.

למה התפתחות הילד ולא הקופה?

כבר פעמיים קיבלתי את התשובה הזאת. אולי אני מטפלת לא נכון?
אני בכללית, אמרו לי להעביר את האבחון לקופה, הם שולחים להנהלת המחוז, ושם מחליטים או לאשר בלי פניה לרופא, להפנות לרופא או לסרב בכלל.

winterfell

New member
בחיי שאני לא זוכרת במדויק, זה היה לפני 3 שנים....

למיטב זכרוני, יש שני דברים שאת צריכה:
טופס 17 מהקופה, בשביל זה באמת מעבירים הפניה מרופא לועדת מומחים שתאשר.
תור לאיש מקצוע, זה בהתפתחות הילד. אנחנו היינו מטופלים כבר בהתפתחות הילד (הויכוח היה על האבחון הספציפי ופחות על סוג הטיפולים הנדרש), בנוסף זה היה מכון לא של הקופה אלא חיצוני.

אבל כל המגעים שלי עם הקופה ועם התפתחות הילד שכנעו אותי ששווה לירות לכל הכיוונים, וגם לנדנד. הרבה הרבה נדנוד (בנימוס וחיוך), שיזיזו את עצמם.

למעלה