מה עושים עם אוכלי חינם ?

• פותח הנושא T79
  • פורסם בתאריך

T79

New member
מילא אם הם היו מתחלקים, זה סיפור אחר. אבל גם זה לא !

T79

New member
אחותי ואחי הביאו כל אחד לבד (!) 1000 ש"ח !

ברור שהודיתי להם ואני מעריכה את זה. אבל לגבי הפרזיט, עדיין אתה בא לחתונה של האחות של החברה שלך ! ואתה מכיר את המשפחה, והיית אצלנו בבית (לצערי...) , אז תכבד אנשים !!! כתבתי לאחותי - "חבל שהחבר שלך לא מכבד אנשים..." והיא נעלבה.. אתם מבינים ?! היא נעלבה ?! מה עם העובדה שהוא פגע בנו, ולא כיבד אותנו ? והיא לא מעזה לומר לו כלום...

T79

New member
מה עושים עם אוכלי חינם ?

מה עושים עם "אוכלי חינם" למיניהם שהגיעו לחתונה שלנו ולא טרחו אפילו לשים שקל ? בין אם זה משפחה או מכרים, כשההתנהגות הכי מגעילה ופרזיטית באה מצד החבר של אחותי, שהוא יצור מגעיל בפני עצמו, ומאוד לא רצוי בבית הוריי. גם אני וגם ההורים שלי רותחים על כך מעצבים, ומאוד בא לי לכתוב לו את דעתי עליו. למרות שהוא יודע שהוא אינו רצוי, וגם אחותי מודעת לזה שההורים שלי אינם רוצים בו, לצערי היא מאוד מסונוורת ממנו, ועד כמה שלא נעים לומר זאת, השאיפה של כולנו היא שהקשר ביניהם יתפרק. היא לא העזה לומר לו כלום כי היא מפחדת ממנו, למרות שהיא ידעה שהוא לא התכוון לתת מתנה, וגם ההורים שלי לא רוצים לומר לו כלום ומבקשים שאניח לנושא ולהרגיע את האווירה שגם ככה מתוחה מאוד כי אחותי ממש עושה סצינות ומגנה עליו. אבל גם היא לא מסוגלת לתת תשובה מדוע הסכימה שהוא יבוא בידיים ריקות , מה עוד שביום החתונה הוא הגיע אלינו הביתה ונסע עם ההורים שלי לחתונה וגם ישן בביתנו אח"כ כי הוא אינו מחזיק אוטו..! אבל אני לא מסוגלת להניח לנושא ! הוא מזלזל באחותי, במשפחתי, בי ובבעלי הטרי. אודה לכם מאוד על התייחסותכם אם מישהו/י פה היה בסיטואציה דומה.

supersonic777

New member
אם היא הביאה,זה בסדר,הוא לא חייב...

בקשר לאי כיבוד,זה אחותך צריכה לתת דין להורים שלך...

T79

New member
ואל תבינו לא נכון - אני חלילה לא באה נגדה ! להפך..

אנחנו רוצים שהיא תפקח את העיניים, לטובתה, אבל היא לא מסוגלת בעצמה לענות למה היא ויתרה לו ככה.

לדעתי את קצת דוחפת את האף לעיניינים לא שלך...

הם באו כזוג, הביאו לכם מתנה, זה ממש לא עיניינך איך הם חילקו ביניהם את המתנה... האם בדקת גם לגבי זוגות אורחים אחרים שלכם, מאיזה חשבון יצא הכסף? אולי כשהם הולכים לאירועים של הצד שלו אז הוא זה שנותן את המתנה? (וכל זה למרות שאני חושבת כאמור שמאוד לא מנומס להתערב בשיקולים הכלכליים של האורחים בחתונה שלך, כמו שהם לא התערבו בשיקולים שלכם בבחירת אופי החתונה שלכם. מצידם יכולתם להתחתן ברבנות עם בורקס ומיצפז...)
ובכלל אם הוא היה מביא בנפרד ממנה צ'ק, היית רוצה שהם ימשיכו להיות חברים? ואם הוא כן היה מאחל לך מזל טוב היית רוצה שהם ימשיכו להיות חברים?
אם את לא אוהבת אותו, ולא רוצה שהוא יהיה חבר של אחותך, זה בסדר, אבל הסלט עם החתונה והמתנה והאיחולים, זה סתם קישקושים.

T79

New member
אני אגיד שוב שהם אפילו לא התחלקו כי הוא לא רצה

ושוב, זה יותר עניין החוסר נימוס וחוסר הכיבוד כלפינו מאשר הכסף עצמו. גם אם כן היה נותן ומאחל וכו'.. עדיין אנחנו לא רוצים אותו בסביבה.

ההורים שלך צודקים, תניחי לעניין, ה-300 ש"ח הללו לא עד כדי כך

חשובים, ובכל מקרה לא מנומס להיכנס לאורחים של החתונה שלך לכיס. הם באו לשמח אותך ביום חגך, לא לממן את המסיבה שלך.
ובלי שום קשר למתנה, אם את מספיק קרובה לאחותך את יכולה לשוחח איתה (לא היום אלא אחרי שהרוחות ירגעו) ולהגיד לה מאוד בעדינות שתכונות XYZ של החבר שלה הן בעיתיות ועלולות להוות מכשול בזוגיות ולגרום לה להרבה כאב ועוגמת נפש. אבל! להבטיח לה שאת אחותה, את אוהבת אותה ודואגת לה ובכל מקרה, בכל בחירה שלה בעניין הזה, את איתה ותומכת בה.
אם תנסי להילחם בה בעניין החבר ולנסות לקבוע בשבילה מה טוב לה, את תקלקלי את היחסים ביניכן וזה חבל.

T79

New member
זה יותר החוסר נימוס וההתנהגות המגעילה מאשר הכסף.

זו חתונה של אחות של החברה שלך ! והוא כבר היה אצלנו בבית כמה פעמים, ואפילו מזל טוב הוא לא טרח לומר...

בסדר, אז לאחותך יש חבר לא מנומס...

אבל מאוד לא מומלץ לך להסתכסך עם אחותך בגלל זה. כבדי את הבחירה שלה גם אם את לא מסכימה איתה, אני מבינה שהיא כבר ילדה גדולה והיא לא צריכה שאחותה תחנך אותה. זה החבר שלה, לא שלך, זאת ההתמודדות שלה, לא שלך, המנה שלו כוסתה וזה כל מה שאמור לעניין אותך. אם להורים שלך יש בעיה עם ההתנהגות שלו אצלם בבית זה עדיין לא העניין שלך והם אילו שצריכים להתמודד עם זה שיושב להם פרזיט בבית, לא את.

supersonic777

New member
שאחותך תעיף אותו...!בקשר לקשר,לא מבקשים צ'ק...

את לא יכולה לעשות שום דבר...
נהוג "להחזיר" באותו מטבע באירועים...לא הביאו?גם את/אתם לא תביאו,כך זה עובד!
שאלה עדתית,איזו עדה חבר של אחותך...?

T79

New member
וואי, וואי, אני ממש לא רוצה להפוך את הדיון הזה לגזעני חלילה

זה ממש, אבל ממש לא בא מהכיוון הזה ! אני גם לא יודעת אם זה אומר משהו...

supersonic777

New member
הו הו,ועוד איך אומר...!שוב,תלוי איזו עדה...

תראי,אומר לך,יוצאי צפון מזרח אפריקה,באים 100 אנשים על 100 ש"ח...!מניסיון מדבר ולא רק סטיגמה...!
יש לנו במשפחה צד אחד כזה,אף אירוע שעשו לא הוציאו אותו...!
ואין קשר לגזענות,זאת פשוט עובדה!

ולמה שהאחות תעיף אותו? בגלל שגברת T79 לא אוהבת אותו?

אולי הוא סוף הדרך במיטה? אולי הוא עושה את אחות של T79 מאושרת? אולי הוא יודע להכין את השקשוקה הכי טובה בעולם?
אני לא חושבת שהיחסים של אחותה הם עיניינה של T79, אבל אם היא רואה שם משהו מאוד לא תקין (אלימות/נצלנות/קנאות), היא יכולה, מתוך דאגה ומאוד בעדינות להביע את דעתה ובעיקר לתמוך באחות.

supersonic777

New member
למה לא?הוא לא אהוד אצלם!(לפי מה ש T79 אומרת)

למה ליצור מריבות בתוך המשפחה בגלל בחור?אז כן!
אני בעד שלום בית...!

כן, רק שלא ראיתי שאחות של T79 באה לשאול פה אם להעיף את החבר

ולא נראה לי שהלחץ של המשפחה עוזר פה. איך בדיוק אתה חושב שאפשר ליישם את העיצה המופלאה שלך כשעושה רושם שהבחורה לא מעוניינת להעיף אותו, מה תעשה לה?
לנעול את האחות בחדר? להודיע לחבר שהיא מתה? להטיס אותה להונולולו? לשחד אותה כדי שתעזוב אותו? לשים לה מתחת לכרית 7 שערות מתחת של צ'ינצ'ילה לבקנית כרוכות במטפחת שנטבלה במי מעיין זכים? לשים לה בלילה כשהיא ישנה אוזניות עם המנטרה "תזרקי את הבחור"? (לפחות אני באה עם רעיונות פרקטיים, אתה סתם מחרטט...)
אני מצטערת, אבל עם ההבנה המאוד שיטחית שלך בנפש האדם בכלל ובאהבה בפרט (ויכולת שיפוט המציאות הדלה שאתה מציג פה), ממש לא ברור איך קיבלת את הצבע האדום הזה...

supersonic777

New member
אין מה לעשות!אבל נניח והם התחתנו?איזה פרצוף יהיה להורים שלה

לעשות אירוע כשהם לא רוצים אותו במשפחה...?
&nbsp

עכשיו בוא תסביר לי במילים פשוטות איך מיישמים את העצה שלך

וגורמים לאחותה להעיף את הבחור.
(ובאותה הזדמנות תסביר לנו איך מחזירים אהבות קודמות, איך מכינים סופלה שלא צונח ואיך גורמים לשמש להסתובב סביב כדור הארץ)

למעלה