מה עושים עם אוכלי חינם ?

• פותח הנושא T79
  • פורסם בתאריך

T79

New member
מה עושים עם אוכלי חינם ?

מה עושים עם "אוכלי חינם" למיניהם שהגיעו לחתונה שלנו ולא טרחו אפילו לשים שקל ? בין אם זה משפחה או מכרים, כשההתנהגות הכי מגעילה ופרזיטית באה מצד החבר של אחותי, שהוא יצור מגעיל בפני עצמו, ומאוד לא רצוי בבית הוריי. גם אני וגם ההורים שלי רותחים על כך מעצבים, ומאוד בא לי לכתוב לו את דעתי עליו. למרות שהוא יודע שהוא אינו רצוי, וגם אחותי מודעת לזה שההורים שלי אינם רוצים בו, לצערי היא מאוד מסונוורת ממנו, ועד כמה שלא נעים לומר זאת, השאיפה של כולנו היא שהקשר ביניהם יתפרק. היא לא העזה לומר לו כלום כי היא מפחדת ממנו, למרות שהיא ידעה שהוא לא התכוון לתת מתנה, וגם ההורים שלי לא רוצים לומר לו כלום ומבקשים שאניח לנושא ולהרגיע את האווירה שגם ככה מתוחה מאוד כי אחותי ממש עושה סצינות ומגנה עליו. אבל גם היא לא מסוגלת לתת תשובה מדוע הסכימה שהוא יבוא בידיים ריקות , מה עוד שביום החתונה הוא הגיע אלינו הביתה ונסע עם ההורים שלי לחתונה וגם ישן בביתנו אח"כ כי הוא אינו מחזיק אוטו..! אבל אני לא מסוגלת להניח לנושא ! הוא מזלזל באחותי, במשפחתי, בי ובבעלי הטרי. אודה לכם מאוד על התייחסותכם אם מישהו/י פה היה בסיטואציה דומה.

ד ר ל י

New member
יש לו כסף?

אין מספיק רקע לסיפור, אבל במה מתבטא הזלזול שלו באחותך?
דווקא זה שהוא נסע עם ההורים שלך וישן איתם ובא לחתונה, זה מעיד דווקא על ההיפך, שהמשפחה של אחותך חשובה לו ומכאן שגם אחותך חשובה לו, אבל יכול להיות שאין לו כסף וכאן הבעיה.

T79

New member
יש כסף ועוד איך. לקנות טלויזיה 65 אינץ', לאמץ כלב לאחרונה..

לבחור יש דירה משלו (לא שכירות. דירה שלו !). אולי אחותי חשובה לו אבל המשפחה שלי לא סופרת אותו בכלל...

1precious1

New member
אני יודע שזה קשה

את כנראה כרגע אחרי החתונה שלך וזה טרי לך בראש
את אוהבת את אחותך ומפריע לך שיש לה חבר שדרך העיניים שלך ושל חלקים אחרים במשפחה שלכם הוא לא שווה אותה.

עכשיו כנסי קצת לפרופורציה:
1. כולו אורח אחד מיני לא יודע כמה אורחים היו לכם בחתונה.
אז אורל אחד לא שם כסף ולא הביא מתנה, סו פאקן וואט? זה מה שיעשה אותך עשירה או עניה בחיים?
2. הוא לא בעיה שלך, הוא בעיה של אחותך, אני מציע לך לא לדחוף את האף שלך בחיי האהבה והזוגיות של אחותך כל כך מהר.

תפסיקו להפיל על האחות שלכם את חוסר השביעות רצון שלכם מהחבר שלה, אתם עושים לה יותר נזק מאשר כל דבר אחר שאתם קורעים אותה בין האהבה שיש לה אליו ולקשר שלה אתכם.

מרוב "רצון טוב" שלכם לחנך אותה ולהראות לה כמה הוא חרא, אתם מאמללים אותה.

תמיד יהיו אוכלי חינם במשפחה מורחבת.
מה עושים? מחכים להזדמנות "לצאת שווה" איתם.
אתם לא רוצים לפגוע באחות שלכם? סבבה, חכו עד ליום שבו הוא לכאורה למשל יחגוג יומולדת, אנא עארף, ותבואו כמה שיותר אנשים וכמה שיותר ילדים... ואל תביאו גרוש, אם זה מה שיעשה לכם טוב.

סיגלית 2014

New member
מנהל
קודם כל מזל טוב!

מאחלת לך שכל חייך יהיו כמו יום נישואין אחד ארוך. ברוכים הבאים למועדון

לגבי שאלתך, מרגישים מנימת דבריך שאת לא סובלת את החבר של אחותך.
מה שחשוב כרגע, לדעתי, הוא כיצד מרגישה אחותך איתו. כי אם טוב לה, אתם לא צריכים להגיע למצב שאתם לא "סופרים" אותו.
לא ברור כיצד אתם מתנהגים אליו אבל אם אתם באמת לא "סופרים" אותו, סביר להניח שאתם משדרים את זה בהתנהגות שלכם.
האם הוא מרגיש את זה? סביר להניח שכן.
ואם הוא מרגיש שהמשפחה שונאת אותו, למה לו לתת מכל הלב?
הוא יכול היה דווקא להרחיק את אחותך מהמשפחה בגלל איך שאתם נותנים לו להרגיש והוא לא עושה את זה (אל תגיעו למצב שהוא כן יעשה את זה).
יכול להיות שהוא קמצן וחרא של בן אדם אבל מי שנמצאת איתו ומי שתחלטי אולי בעתיד לחיות איתו זו אחותך. את יכולה לומר לה מה את חושבת עליו
ויכולה לייעץ לה מנסיונך אבל את לא יכולה להחליט במקומה.
אמא שלי אמרה לי פעם משפט מאד חכם: אף אחד לא יודע מה מתרחש בין בני זוג חוץ מאלוהים והכרית.
לגבי שאר "אוכלי החינם" למיניהם, לצערנו (או לשמחנו
) אי אפשר לחנך את כל העולם. יש אנשים שאוהבים לתת ויש כאלו שאוהבים רק לקבל או לקחת. לא לכולם יש את האיזון בין שלושתם. זו בעיה שלהם!

T79

New member
היה יותר חכם מבחינתו ועדיף שלא היה מגיע בכלל..

ואני בטוחה שהוא מרגיש שהוא לא רצוי אצלנו.

סיגלית 2014

New member
מנהל
את צודקת

את לא חייבת לאהוב אותו אבל כאשר את חושבת כך (כפי שהגבת) ונוהגת כלפיו כך, את לא מכבדת את אחותך.
כיצד היית מרגישה אילו אחותך לא הייתה אוהבת את בעלך והייתה נותנת לו יחס מזלזל?

tatarata

New member
כמה דברים

כפי שאת לא רוצה שמשפחה תכנס לחיים הפרטיים שלך, ככה שאין לך זכות להיכנס לחיים פרטיים של אחותך, וגם א להורייך. לגבי החתונה שלך- אני יכולה להגיד לך שאני נמנעת להגיע לחתונות ולאירועים מאותה סיבה שלא מעוניינת לשלם עבור האירוע של הזוג. כל האופנה בארץ שצריך לתת צ'קים מוגזמים היא ממש בעיתית, לכן אני, אישית, קיבלתי החלטה שלאירועים אני לא מגיעה. מכיוון שאנשים מאוד חוצפנים ומצפים שאממן להם את האירועים וגם אם לא הגעתי, אשלח מתנה, אני נוהגת להתעלם מהזמנות.

למעלה