מה עושים עם אמא כזאת..

chenmoyal6

New member
מה עושים עם אמא כזאת..

תקשיבו אני מסיימת יא עכשיו ושנה בעברה המשפחה שלי עברה טראומה מאוד קשה.. אבא שלי נפטר.. אמא שלי הייתה מאוד קשורה אליו ומאוד תלויה בו זאת לא הייתה סתם אהבה. עכשיו כשאין לה את אבא שלי אני מרגישה שהיא כל הזמן מחפשת רחמים.. היא תמיד דאגה לי עכשיו עכשיו זה כבר דאגה לא נורמלית..היא מפחדת להשאר לבד.. ובנתיים אני מרגישה שאני מפספסת את הגיל שאני נמצאת בו זה מתבטא בהמון דברים שאנ ילא יכולה לצאת מהבית בקושי ועד עשר כל יום היא רוצה שאני יחזור כי היא למחקת צריכה לקום והיא לא יכולה להרדם שאני מחוץ לבית.. ואני יודעת שהיא דואגת אבל היא צריכה להבין שהיא צריכה לבלוע את הדאגה ולתת לבת שלה חופש.. אני ילדה טובה אין לה מה לא לסמוך עלי אני לא מסוגלת לצעוק עליה והיא אף פעם לא מקשיבה לי ואני תמיד כותבת לה מכתבים והכל חוזר להיות כמו תמיד.. היא תמיד משחקת לי על המצפון..שהיא לא רוצה להשאר לבד ושחשוב לה שאני אהיה בבית ויש לה בעיה עם היד אז היאאומרת לי כל הזמן שאני לא עוזרת לה וכל הזמן שיש לי חופש אני מנקה ועוזרת אני לא מבינה מה היא רוצה היא לא מכירה אותי זה מעצבן אותי אני לא יודעת מה לעשות היא אטומה אני לא יכולה איתה כבר

דללה

New member
../images/Emo4.gif

קודם כל, אני מבינה את ההרגשה שלך. מצד אחד את דואגת לאמא שלך ומצד שני את רוצה לחיות את החיים שלך בצורה נורמלית כמו כל מתבגר. אני לא חושבת שבמקרה הזה שיחות יעזרו כי ברור שהיא נמצאת במצב שהיא מפחדת לאבד גם אותך ולהישאר לבד. מה לגבי לקנות כלב או כל חיית מחמד אחרת לבית? יכול להיות שכלב יעביר לה את התחושה שהיא לבד בזמן שאת לא נמצאת. שיהיה בהצלחה ותחזרי לעדכן מה קורה

שיחה.

להבהיר את המצב פשוט. כשאת מתחילה את השיחה תגידי (אולי לא בידיוק במילים האלה) עכשיו אני רוצה לדבר אני מצפה שתקשיבי ולא תנסי להגיב שעד שאני אסיים. אל תצעקי תדברי ברוגע ותספרי ה-כ-ל וכן, תדברי גם על המוות של אביך ז"ל תגידי לה שהוא תמיד יהיה בליבך אבל כדי להמשיך הלאה בחיים ולא לשקוע באבל היא צריכה להבין לשחרר אותך. כשאני מנסה להסביר לאמא שלי משהו שכל הזמן היא הייתה אטומה אליו- למשל הפעם הראשונה שיצאתי למועדון שכל פעם שהזכרתי היא גיחכה ואמרה שאין סיכוי שבשנתיים הבאות אני אצא. הנה אני לקחתי אותה לשיחה אמרתי ברצינות אני רוצה שתקשיבי עד הסוף ובסוף היא הסכימה.

אגב, יש לאימך אחיות/אחים? או מישהו מהמשפחה

שתוכלי לדבר על המצב עם מישהו מהמשפחה ולהעזר בהם? אני פשוט חושבת שאימך פוחדת מהבדידות.

יפה שאינך צועקת.

אמך באמת זקוקה לעזרה מקצועית. היא באמת חונקת אותך בחרדות שלה. וכדאי למצוא מישהו מבוגר שיסביר לה. אולי יועצת בית הספר, או פניה לארגון נשים כלשהו. לאשה מבוגרת יהיה יותר קל לעזור לה.

ואוו את ראויה להערצה..

אמא שלא מאפשרת לבת שלה לצאת לבלות להנות בגלל הפחד שהיא תשאר לבד...ואת..שלא צועקת עליה ונשארת רגועה..זה ממש מעל ומעבר אולי באמת שיחה בינך לבינה תעזור או באמת חיית מחמד.. אולי חברות של האמא יכולות לעזור להיות איתה כאשר את לא נמצאת בבית..ולתת בה הרגשה של ביטחון כדיי שתתרגל.. כי מה יהיה כשתצאי לגמריי מהבית?? צריך להכין אותה.. בהצלחה

YugiBoy

New member
אני חושב ש..

הפחד שלה לאבד אותך, והרצון שלה להיות עם מישהו ולא בבדידות גובר עליה.. את יכולה אולי לדבר עם חברותיה, שיבואו לבקר יותר? או כמו שאמרו מעליי, שבמשפחה תהיה חיה חדשה? אם היא לא -אנטי- לחיות, היא תאהב אותה והיא תעסיק אותה... את יכולה להציע לה להירשם לפסיכולוג, או לחוג או מועדון של אנשים בהתאם לגילה... יש המון קבוצות... משחקי קלפים \ יוגה \ סדנאות למינהם.... זה יכול לשפר את מצבה ולהעסיק אותה, ובנוסף, סנדאות מסוימות יכולות גם לעזור לה להתשחרר מהפחד הזה... באמת שיהיה בהצלחה עם הבעיה.

למעלה