מה עושים עם בגדים?

PizzaGuru

New member
מה עושים עם בגדים?

שוב פעם תודה על התגובות על השאלה הקודמת. עכשיו בשעה טובה אנחנו עומדים לעשות הזמנה לחבילת לידה ואנו מתלבטים לגבי ביגוד. במה צריך להתחשב כשקונים את הבגדים הראשונים? מידה יותר גדולה? מכנסיים ללא רגליות? מכנסיים עם תיקתקים לאורך כל השרוול? אוברול או חזיה ומכנס? ומה בנוגע לאמבטיה? מידה סטנדרטית זה בסדר או שעדיף לחפש אמבטיה יותר גדולה? תודה מראש, רפי וליאת.

ליבי א

New member
מה שאני עשיתי זה ככה

בזמן שהיינו שלושה חודשים עם הגבסים והבת שלי נולדה בחורף הייתי שמה לה אוברולים עם תיקתקים עם רגליים (לא יהיה לה קר באצבעות ברגליים שהאצבעות הגבס פתוח. ולגבי האבמטיה אני קניתי מזרון מגומי במקום המזרון החתלה ששמים על השידה והייתי רוחצת אותה עם צמר גפן כי אסור בשום פנים ואופן שהמים יכנסו מתחת לגבס לכן שמתי קצת מים וסבון והעברתי על הגוף שלה. ולאחר שהורדנו את הגבס ועברנו לדניס בראון היינו עושים סוף סוף אמבטיה רגילה בגודל סטנדרטי (הבת שלי נולדה קטנה) אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לכתוב לי למסר. בהצלחה.

sigis7

New member
בגדים ואמבטיה(תתכונני לתשובה ארוכה)

בקר טוב! אני חושבת שכל אחת ואחד מאיתנו כאן יכול לומר לך מה הוא עשה ואיך הוא נהג, אבל את ההחלטות אתם תיקחו לפי מה שנוח לכם.אצלי למשל הקטנה היא לא הילדה הראשונה והסתדרתי מצוין בתקופת הגבס עם הגטקסים הרגילים וכל סוגי הלבוש בין אם זה עם תיקתק ובלי תיקתק. מה שנכון, שאצלה בכלל לא השתמשתי במידה המכונה NEW BORN , היא גם לא נולדה קטנה כך שבכל מקרה לא הייתי משתמשת במידה הזו. הקפדתי לקחת מאוסף הבגדים של הגדולים, מה שהיה נראה לי רחב מספיק ברגליים.לגבי התקופה הנוכחית עם הדניס, יעידו פה כולם שהייתי לחוצה מה להלביש, או יותר נכון מה יפריע לקטנה הכי פחות, ובסופו של דבר אני שוב משתמשת רוב הזמן בבגדים ללא תיקתק ובגטקסים(!) רגילים כאלה שאין להם תפרים מיותרים למטה. אני מלבישה לה מכנסיים לא צמודות וכשצריך להחליף פשוט מפשילה לה עד למטה, זה גם נוח לי בהחתלות של השכם בבוקר כשהיא ממשיכה לישון תוך כדי ההחתלה.את תראי שכל אחת מאיתנו פשוט מוצאת לה את השיטה הנוחה לה.לגבי האמבטיה, אני מאלה שכן עשו אמבטיה בתוך אמבטיה ולמעשה בתוך כיור בחדר האמבטיה, כי ככה היה לי נוח וככה פשוט לא חדרו מיים לגבס, הייתי עוטפת את הגבס בשקיות סופר השקופות , אלה ששמים את מוצרי החלב,שמה קוקיה באמצע, באיזור הברך ועוד קוקיה, בסוף הגבס למעלה וקושרת את השארית של הניילון מלמעלה. כך שאני לא יכולה להגיב לגבי האבטיה הרגילה בתקופת הגבס, כי לא השתמשתי בה.שוב סליחה על האורך של התשובה. בהצלחה!!!

טאניוש

New member
אני אוהבת שאלות כאלה ../images/Emo9.gif

האמת, אין סיבה לקנות ביגוד ראשוני מיוחד. נדמה לי גם שאין מכנסיים ללא רגלית במיידות פיציות. בלי קשר לקלאב פוט, אל תקנו כמות, תנסו מה נוח לכם. נגיד, 3 חלפיות (חזיה+מכנס) ו-3 אוברולים, וכשתראו מה הכי נוח לכם תמיד אפשר להשלים. אני לא אהבתי אוברולים כביגוד ראשוני, יש כאלה שזה הכי נוח להם. לגבי מידה- מסכימה עם סיגי (שוב ללא קשר לקלאב פוט). התינוק שלי דוקא נולד קטן יחסית, פחות מ-3 קילו, וה-NB נהיו קטנים תוך שבועיים, לא כדאי לקנות כמות אם בכלל. מכנסיים ללא רגליות ובגדי תיקתקים יהיו רלוונטים בשלב דניס בראון, מגיל 3 חודשים בערך. מידה סטנדרטית של אמבטיה זה בסדר. אנחנו רחצנו באמבטיה עם דפני, עטפנו את הרגל בניילון והחזקנו מעל המים, ופעם בשבוע הורדנו את הגבס ועשינו אמבטיה ארוכה. לא בא לי להכנס להסברים מפורטים עכשיו, מבטיחה לענות על כל השאלות בבוא העת
.

תחיצ

New member
ואצלנו...

גם מלאכי נולד בחורף. אנחנו לא הלבשנו לו כמעט בכלל מכנסיים עם רגליות. קנינו קצת אוברולים ללא רגלים (זה לא פשוט למצוא), והיינו מלבישים לו "נעלי בית" או גרביים מעל, כדי שכפות הרגלים (יותר נכון, קצות האצבעות) לא יהיו חשופות. לגבי המידות - אני מסכימה עם קודמותי, ולא כדאי לקנות את המידות הכי קטנות. אני תמיד קניתי שלב אחד יותר גדול, וצריך לקחת בחשבון שבחלק מהזמן הבגדים קצת גדולים על התינוק. אנחנו כן רחצנו את מלאכי באמבטיה רגילה. היינו מכסים את הגבס עם נילון נצמד ורוחצים אותו בצוותא. אחד מחזיק ומקלח ואחד מחזיק את הרגלים מעל המים. ככה גם חווינו אמבטיות וגם השארנו את הגבס יבש. בגדים עם תיקתקים זה בהחלט לשלב הבא- כלומר אחרי הדניס בראון. זה מאד לא נוח לחתל תינוק עם מכנס רגיל שנתקע בדניס. (יפה לראות, כמה כל אחד מאיתנו אחר, ובסופו של דבר העצות בהתאם). שיהיה במזל טוב ובבריאות.

אנגלה3

New member
לגבי ביגוד ואמבטיה

אנחנו גם התלבטנו, אבל היום אחרי שאנחנו "מנוסים" (בן 3 שבועות) אני יכולה לומר לכם שאנחנו גם לא מכירים את המידה NB קנינו הכל במידות 0-3 אן 3-6, לגבי ביגוד תחתון מכנסיים עם רגליות כדי שלא יהיה קר באצבעות, גם כן במידה 3 חודשים, בכל זאת הגבס תופס נפח, מאוד נוח ביגוד עליון עם תיקתקים אפשרי עם רגליות גם כן, כמובן במידה יותר גדולה (3 חודשים), הם די נראים מצחיק בבגדים הגדולים הללו - כמו צב שהתהפך על הגב, אבל זה לתקופה קצרה - עד שמסיימים עם הגיבוס. לגבי אמבטיה - אנחנו עושים מידי פעם אמבטיה - אבל בשלושה - אנחנו עוטפים את הגבס בניילון טוב טוב (אצלנו הגבס ברגל אחת), הבן שלי מרים את הרגל המגובסת באויר (יש לי ילד מקסים בן 10 שעוזר לנו בכייף), בעלי מחזיק את שחר הקטן ואני מקרצפת אותו, כייף לא נורמלי לכל המשפחה. אבל לרוב אני פשוט מנגבת אותו עם ספוג רחצה וקערית עם מים וסבון, הרי שאסור להרטיב את הגבס. שיהיה לכם המשך הריון מקסים, ולידה קלה.

למעלה