מה עושים עם בוס שמתעלל מילולית?

מה עושים עם בוס שמתעלל מילולית?

אני עובדת במקום עבודתי כ-4 שנים. אני נתונה מזה זמן מה לתחושה של וולגריות,עויינות ותחושה שרק מנסים לתפוס אותי בסיבוב מועדת. היחס שלו נובע משיקולי עבודה-לא ניראה לו מה שאני נותנת למערכת (אחרי 4 שנים הוא ניזכר......) אך עם זאת האופן שבה הוא מבטא את תחושותיו מאוד מעליב ומשפיל (יש לציין כי אני הבחורה היחידה במחלקתי ושאף אחד לא "זוכה" ליחס שכזה....). אני מאוד מתוחה מגיעה בתחושה קשה כל בוקר לעבודה וממש רוצה לעזוב. אך מצד שני אני אומרת לעצמי שלא עשיתי כל רע ולמה בעצם אני שבעצם הקורבן מרגישה אשמה ותחושה שאולי אני לא בסדר. מה עליי לעשות? פניתי לממונה מעל וזה לא ממש עזר. למי פונים במיקרה שכזה ואיך פועלים כי אני יודעת שמה שלא יהיה אין מצב שהוא או מישהו אחר ייתייחס אלי באופן שכזה!!!!!!

כמו שאת

מתארת את המצב, נראה לי שהוא אכן "מחפש אותך" אולי רוצה לגרום לך לעזוב. נראה לי שאת בלי כוונה נתת לו לגיטימציה להתנהג אלייך כך. תאמיני לי שלא לכל אחת הוא היה מעז להתנהג כך. כל פעם שהוא יגיד לך לך משהו בוולגריות עויינת. תשאלי אותו למה הוא פוגע בך? תאמרי לו שהוא יכל להגיד את הדברים קצת אחרת. תאמרי לו שאת ניפגעת ממנו. ושאת רוצה לשפר את היחסים ביניכם. במקביל תבדקי את השוק. למה לסבול כשבאים לעבודה? אולי תמצאי מקום חדש עם תנאים ויחסים טובים יותר? לא מגיע לך משהו טוב יותר?

| לקחתי לתשומת ה-../images/Emo23.gif

יכול להיות שאכן נתתי בטוב ליבי לדברים להתגלגל לאן שהתגלגלו. אך עם זאת אני לא מוכנה שהוא ינצל את מעמדו ואת חולשותיי למטרות שלו בלאמלל אותי. מה שבטוח הפעם אני לא ייצא מזה פראיירית! אני הולכת להילחם ב"תופעה" הזאת עד הסוף. ואולי באמת הגיע הזמן להמשיך הלאה?!......... על כל מקרה תודה על הפרספקטיבה ועל ההתייחסות.

למעלה