מה עושים עם דוארזבל?

cardo

New member
מה עושים עם דוארזבל?

אני מקבל פרסומות מכל מיני אתרים, כולל אתרים ישראליים, הם טוענים שאני חבר מועדון ומציפים אותי בדואר זבל. יש מה לעשות מבחינה משפטית?
 
דואר זבל

אם האתר לא ישראלי, אין הרבה מה לעשות, יש אפשרות להגיש תלונה למנהל שרת הדואר של השולח, אם הוא שולח משרת כמו הוטמייל. לרוב זה לא עוזר, כי הם מחליפים כל הזמן את כתובת המשלוח. אם האתר הוא ישראלי, אתה יכול להחזיר אימייל בדרישה להסיר את האימייל שלך ממאגר הנתונים של האתר. זאת מכח חוק הגנת הפרטיות. אחרי זה לשמור את ההודעה של האתר ואת ההודעה שלך שכוללת את הדרישה. במידה והבקשה שלך לא כובדה, אתה יכול להגיש תלונה לרשמת מאגרי המידע במשרד המשפטים בירושלים.
 

uri_raz

New member
בקשה להבהרה

האם רשימה של כתובות דואר אלקטרוניות מהווה מאגר מידע ? למיטב זכרוני (ועבר זמן מאז שקראתי את החוקים הרלוונטיים), מאגר מידע צריך להכיל שם + כתובת [ \ מספר טלפון \ כתובת דוא"ל \ ...] + _משהו_נוסף_.
 
מאגרי מידע

"מאגר מידע" - אוסף נתוני מידע, המוחזק באמצעי מגנטי או אופטי והמיועד לעיבוד ממוחשב, למעט - (1) אוסף לשימוש אישי שאינו למטרות עסק; או (2) אוסף הכולל רק שם, מען ודרכי התקשרות, שכשלעצמו אינו יוצר איפיון שיש בו פגיעה בפרטיות לגבי בני האדם ששמותיהם כלולים בו, ובלבד שלבעל האוסף או לתאגיד בשליטתו אין אוסף נוסף; "מידע" - נתונים על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו; "מידע רגיש" - (1) נתונים על אישיותו של אדם, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, דעותיו ואמונתו; (2) מידע ששר המשפטים קבע בצו, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, שהוא מידע רגיש; ~~~~~~ אגב, קראתי את המאמר שלך על SPAM מעניין.
 
המשך

סימן ב´: דיוור ישיר (תיקון: תשנ"ו) 17ג. הגדרות (תיקון: תשנ"ו) בסימן זה - "דיוור ישיר" - פניה אישית לאדם, בהתבסס על השתייכותו לקבוצת אוכלוסין, שנקבעה על פי איפיון אחד או יותר של בני אדם ששמותיהם כלולים במאגר מידע; "פניה" - לרבות בכתב, בדפוס, בטלפון, בפקסימליה, בדרך ממוחשבת או באמצעי אחר; "שירותי דיוור ישיר" - מתן שירותי דיוור ישיר לאחרים בדרך של העברת רשימות, מדבקות או נתונים בכל אמצעי שהוא. 17ד. דיוור ישיר (תיקון: תשנ"ו) לא ינהל אדם ולא יחזיק מאגר מידע המשמש לשירותי דיוור ישיר, אלא אם כן הוא רשום בפנקס ואחת ממטרותיו הרשומות היא שירותי דיוור. 17ה. ציון מקור המידע (תיקון: תשנ"ו) לא ינהל אדם ולא יחזיק מאגר מידע המשמש לשירותי דיוור ישיר, אלא אם כן יש בידו רישום המציין את המקור שממנו קיבל כל אוסף נתונים המשמש לצורך מאגר המידע ומועד קבלתו, וכן למי מסר כל אוסף נתונים כאמור. 17ו. מחיקת מידע ממאגר המשמש לדיוור ישיר (תיקון: תשנ"ו) (א) כל פניה בדיוור ישיר תכיל באופן ברור ובולט - (1) ציון כי הפניה היא בדיוור ישיר, בצירוף ציון מספר הרישום של המאגר המשמש לשירותי דיוור ישיר בפנקס מאגרי מידע; (2) הודעה על זכותו של מקבל הפניה להימחק מן המאגר כאמור בסעיף קטן (ב); בצירוף המען שאליו יש לפנות לצורך כך; (3) זהותו ומענו של בעל מאגר המידע שבו מצוי המידע שעל פיו בוצעה הפניה, והמקורות שמהם קיבל בעל המאגר מידע זה. (ב) כל אדם זכאי לדרוש, בכתב, מבעל מאגר מידע המשמש לדיוור ישיר, שמידע המתייחס אליו יימחק ממאגר המידע. (ג) כל אדם זכאי לדרוש, בכתב, מבעל מאגר המידע המשמש לשירותי דיוור ישיר או מבעל מאגר המידע שבו מצוי המידע שעל-פיו בוצעה הפניה, כי מידע המתייחס אליו לא יימסר לאדם, לסוג בני אדם או לאנשים מסויימים, והכל לפרק זמן מוגבל או קבוע. (ד) הודיע אדם לבעל מאגר המידע על דרישתו כאמור בסעיפים קטנים (ב) או (ג), יפעל בעל המאגר בהתאם לדרישה ויודיע לאדם, בכתב, כי פעל על פיה. (ה) לא הודיע בעל מאגר המידע כאמור בסעיף קטן (ד) תוך 30 ימים מיום קבלת הדרישה, רשאי האדם שהמידע מתייחס אליו לפנות לבית משפט השלום בדרך שנקבעה בתקנות, כדי שיורה לבעל מאגר המידע לפעול כאמור. (ו) הזכויות לפי סעיף זה של נפטר שרשום במאגר מידע נתונות גם לבן זוגו, לילדו או להורהו. 17ז. תחולה על ידיעות (תיקון: תשנ"ו) הוראות סימן זה יחולו על ידיעות הנוגעות לענייניו הפרטיים של אדם, אף שאינם בגדר מידע, כשם שהן חלות על מידע. 17ח. אי תחולה על גוף ציבורי (תיקון: תשנ"ו) סימן זה לא יחול על גוף ציבורי כמשמעותו בסעיף 1(23) במילוי תפקידיו על פי דין. 17ט. שמירת דינים (תיקון: תשנ"ו) הוראות סימן זה באות להוסיף על הוראות כל דין.
 

nirdagan

New member
כל יום אני מקבל....

איזה עשר הצעות לשיטות להגדלת הזין ועוד שתיים-שלוש להגדלת השדיים. קח את החיים בקלות ותצחק על ההודעות.
 
למעלה