מה עושים עם הבונזו

lilithmm

New member
מה עושים עם הבונזו ../images/Emo35.gif

אני יודעת (
)שכבר דיברנו על זה 800 אלף פעם אבל לא מצאתי את ההודעה... החלב סויה יצא ממש דוחה
, אבל עם טיפת סוכר ותמצית וניל נהייה בסדר. ד.א. הבדיקות דם שלי יצאו ממש טובות
, רק הכולסטרול יצא גבוה
. ממש גבולי .
 

vegan

New member
האם בדקו לך לפי סוגי כולסטרול?

יש שני סוגי כולסטרול הידועים בשמם ה"מדעי" הכולסטרול הטוב והכולסטרול הרע (הכולסטרול המכוער נמצא בשלבי ניסוי אחרונים על ברווזונים
). מסיבות של חסכון, נוהגים בקופות החולים לשלוח לבדיקה אחת הכולת את שני הסוגים ביחד ורק אם היא גבוהה מדי, עושים בדיקה נוספת המזהה איזה כולסטרול זה. הרמה הגבוהה בבדיקה המשותפת פירושה ש"אולי יש בעיה" וצריך לבדוק בנפרד את סוגי הכולסטרול. אז אם את טבעונית, סביר שאין בעיה של כולסטרול, אבל כדאי בכל מקרה לבקש בדיקה נפרדת לפי סוגי הכולסטרול. לי גם עשו בדיקה מאוחדת כזו והיה לי כולסטרול מעל המקסימום (התוצאה היחידה מחוץ לתחום). בתור טבעוני די הופתעתי, אך התברר שזה בגלל הכולסטרול הטוב.
 

lilithmm

New member
מה אם תשובות אמיתיות לשאלה שלי?

מה עושים עם הבונזו בחיטול?? אצלי הכולסטרול בתחום, אז בטח לא ישלחו אותי לבדיקה נוספת.
 

monkilita

New member
פלאפל?

אני עשיתי קציצות פלאפל.. שיצאו קצת יבשות.. אולי אפשר למצוא דברים יותר טובים.. אפשר לבשל את זה כקציצות בתבשיל אדום.. אולי זה יצא פחות יבש.. עוד לא ניסיתי דברים אחרים. אם יצאו לך דברים יותר טובים.. תשתפי
 
יש מתכון מעולה...

לפלפלים ממולאים בשבבי סויה (מה שאת מכנה בונזו...) במאמרי הפורום. הבית שלי התענג עליהם... (וגם אני
)
 

monkilita

New member
חלב מתגבן

בקפה רק כשהמים חמים מדי.. ולא רק חלב סויה ביתי.. אני מחכה שהמים קצת יתקררו מערבבת קצת לפני הוספת החלב.. ואז הוא לא מתגבן..
 

vegan

New member
נגיסוני אוקארה ושימושים נוספים

עכשיו הבנתי שאת מתכוונת לאוקארה - סיבי הסויה הנשארים במסננת לאחר סחיטת חלב הסויה. מתכון שלי שהומצא ונוסה בהצלחה בסמינר "המעמד המדוכא ביותר" של אנונימוס בירושלים: נגיסוני אוקארה האוקארה היא השארית הנותרת לאחר הפקה של חלב סויה מפולי הסויה. היא מורכבת בעיקר בסיבים תזונתיים ויכולה להוות בסיס לקציצות, לחמים או תוספת למרקים. לא ניתן להשיג בחנויות אוקארה (ניתן לנסות אצל יצרני טופו או חלב סויה). למטה מצורף מתכון להכנה של חלב סויה ואוקארה. 100 גרם אוקארה 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) 120 גרם רסק עגבניות 1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן 1 כף טחינה 2 כפות פטרוזיליה 3 כפות רוטב סויה 1 כפית כמון 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית מלח 2 שיני שום 1 כפית תבלינים - אורגנו, מיורן, ריחן, טרגון, רוזמרין, קורנית או תערובת של כמה מהם. מערבבים את כל החומרים, יוצרים אצבעות שטוחות בעובי של כסנטימטר ומטגנים משני הצדדים. לחילופין ניתן לאפות בתנור. שימושים נוספים לאוקארה: ניתן ליבש בתנור בטמפרטורה נמוכה (150 מעלות), 30-60 דקות ולשמור לשימוש מאוחר יותר. להוסיף ללחמים, עוגיות, גרנולה. בסיס לקציצות. הברקת רהיטים - משתמשים כמשחה, משפשפים לתוך העץ, משאירים להתייבש ומנגבים את הפירורים הלבנים (לא ניסיתי - נסו קודם בשטח קטן ונסתר). האוקארה עשירה מאד בסיבים תזונתיים שזה בריא ועוזר לעיכול, אבל לא רצוי להפריז.
 
למעלה