נגיסוני אוקארה ושימושים נוספים
עכשיו הבנתי שאת מתכוונת לאוקארה - סיבי הסויה הנשארים במסננת לאחר סחיטת חלב הסויה. מתכון שלי שהומצא ונוסה בהצלחה בסמינר "המעמד המדוכא ביותר" של אנונימוס בירושלים: נגיסוני אוקארה האוקארה היא השארית הנותרת לאחר הפקה של חלב סויה מפולי הסויה. היא מורכבת בעיקר בסיבים תזונתיים ויכולה להוות בסיס לקציצות, לחמים או תוספת למרקים. לא ניתן להשיג בחנויות אוקארה (ניתן לנסות אצל יצרני טופו או חלב סויה). למטה מצורף מתכון להכנה של חלב סויה ואוקארה. 100 גרם אוקארה 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) 120 גרם רסק עגבניות 1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן 1 כף טחינה 2 כפות פטרוזיליה 3 כפות רוטב סויה 1 כפית כמון 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית מלח 2 שיני שום 1 כפית תבלינים - אורגנו, מיורן, ריחן, טרגון, רוזמרין, קורנית או תערובת של כמה מהם. מערבבים את כל החומרים, יוצרים אצבעות שטוחות בעובי של כסנטימטר ומטגנים משני הצדדים. לחילופין ניתן לאפות בתנור. שימושים נוספים לאוקארה: ניתן ליבש בתנור בטמפרטורה נמוכה (150 מעלות), 30-60 דקות ולשמור לשימוש מאוחר יותר. להוסיף ללחמים, עוגיות, גרנולה. בסיס לקציצות. הברקת רהיטים - משתמשים כמשחה, משפשפים לתוך העץ, משאירים להתייבש ומנגבים את הפירורים הלבנים (לא ניסיתי - נסו קודם בשטח קטן ונסתר). האוקארה עשירה מאד בסיבים תזונתיים שזה בריא ועוזר לעיכול, אבל לא רצוי להפריז.