מה עושים עם ההורים?

hodayoyo

New member
מה עושים עם ההורים?

הקדמה קצרה: אמא שלי התחנכה בבית דתי מאוד ואבא בבית חילוני. איכשהו הם החליטו להיות דתיים ומה שיצא זה שהם עצמם לא ממש דתיים (אבא הולך בלי כיפה, לא הולך לבית כנסת וכאלה ואמא בלי כיסוי ראש ועם מכנסיים ובכלל..) אבל לנו (לי ולשני האחים הגדולים שלי) הם העבירו חינוך דתי (בתי ספר דתיים, שבתות וחגים). אתמול היה לי ריב עם אבא ואצלנו ריב זה צעקות. אבל ממש צעקות ותמיד בשלב של ההאשמות- ההורים שלי אשימים את האינטרנט בכלל ואת תפוז בפרט ובעיקר את זה שאני מנהלת באיך שאני מתנהגת אליהם ואם הויכוח קשור לזה אז גם את המצב החברתי שלי. לטענתם זה שאני מסתובבת בחברה של חבר'ה חילוניים (להלן- חברי הפמ"ח) זה מה שגורם לזה שאני "מתחצפת" אליהם, מתווכח ולא עושה מה שאומרים לי. לא משנה כמה אני אסביר להם שזה התחיל לפני תפוז ובכלל זה בגלל איך שהם מתנהגים אלי ולא קשור בכלל לתפוז (מאיפה אני יודעת איך החבר'ה פה מתנהגים להורים שלהם?) זה לא משנה. הם תקועים עם הדעה שלהם. כאילו מה שחשוב זה אם החברים שלי דתיים או חילוניים... אני מכירה המון "דתיים" שמבחינה ערכית וחברותית לא מגיעים לקרסוליים של ה"חילוניים" (אני לא אוהבת את המילה הזאת
) וחוץ מיזה שההורים שלי לא כאלה דתיים שהם יכולים להעביר ביקורת על אחרים... והם אוהבים להעביר ביקורת. לגבי המצב החברתי, זה פשוט כי אני לא אוהבת את החבר'ה פה.. כאילו את החברות שלי מהכיתה סבבה, אבל הבנים פה פשוט לא מעניינים אותי. את הבנות אני רואה כל יום בבית ספר ומספיק לי, אז אני בוחרת שלא לצאת לפגישות של החבר'ה ולא לצאת לפגישה בערב שבת כי פשוט לא כיף לי שם. הם טוענים שוב שזה בגלל תפוז. אחרי הריב אתמול אבא העניש אותי שלא יהיה לי מחשב שבוע. כמו שאפשר לראות, כרגיל, העונש לא החזיק יותר מחצי יום, אבל בלי קשר לזה, תמיד ההמשך של האיומים זה שהם ינתקו לי את האינטרנט ויוציאו אותי מהניהול בתפוז. רבאק, אני עוד מעט בת 18, אני יודעת להבחין בין טוב לרע ובין מה שעושה לי טוב ומה שעושה לי רע ואם אני ארצה לצאת מתפוז אני אצא, בדיוק כמו שיצאתי מאתר שהייתי בו לפני זה. הניהול בתפוז טוב לי, אני אוהבת את זה וזה נותן לי עניין. אפשר להגדיר את זה כתחביב, והם פשוט לא מבינים. מה הם רוצים שאני אעשה כל היום, אשחק קלאס?? אני כותבת את זה כשאני דיי מבולבלת וזה בטח לא ממש מסודר, אבל אם אני לא אשלח את זה עכשיו אני כבר לא אשלח כמו שאני מכירה את עצמי, אז המ... זהו.

משא ומתן

זה מה שעושים עם הורים. ובזמנו כתבתי על זה בהרחבה. הדבר הכי חשוב שצריך לזכור הוא שחייבים להגיע למשא ומתן בלי מטענים רגשיים. להשאיר אותם לחצי שעה נעולים בחדר (או משו כזה). כשאת שואלת "מה הם רוצים שאעשה כל היום" - באמת את לא יודעת. גם הם מצידם לא ממש יודעים מה את עושה כל היום, במיוחד כשמדובר בתפוז. הם רק רואים אותך מול המסך ואחר כך קובעת להפגש עם כל מיני אנשים שאין להם מושג לגביהם ואולי הם חוששים לשלומך (איזה קונספט, הא?) - אבל לא יודעים מה לעשות כדי לשמור עליך? הם מרגישים שיש המון דברים בחייך מחוץ לשליטתם ולא שחס וחלילה הם רוצים שתהיי איזו מריונטה - אבל הם רוצים לדעת שהדברים בחייך בסדר, וש*את* בשליטה. הם רוצים לדעת שאת לא מתרועעת עם 'חברה רעה' ונתונה ל'השפעות רעות'... זוטות כגון אלו של הורים. דרך אחרת - מלבד המשא ומתן היא לשתף אותם. לא בהכל, אבל באופן מבוקר. לספר להם על החברים, מה את אוהבת בהם, הזמיני מישהו אליך הביתה כשברור לאותו מישהו שעכשיו עליו להכיר את ההורים שלך כחלק מהדברים החיוביים שאת עושה וכחלק מחשיפת העולם שלך בפניהם. כשתתנהלי פתוח והם יבינו מה קורה בחייך ושאת מאושרת, בשליטה, לא עושה שטויות - הם יניחו לך. אני מבטיחה. יש קו דק מאוד בין "פרטיות" לבין "שיתוף" כשגרים בבית עם ההורים. מהרגע שלומדים לשתף בלי לחשוב שמדובר בחקירה צולבת של השב"כ ובלי לחשוב שרומסים את הפרטיות שלך, אלא באמת מתוך ידיעה שהשיתוף הזה חשוב כדי שיוכלו לסמוך עליך - יהיה לך יותר קל.

hodayoyo

New member
לשתף זה ממש לא אני

בטח שלא את ההורים שלי... בעיקרון לאבא אני מספרת דברים גם על הפמ"ח אבל אני תמיד מרגישה שזה לא ממש מעניין אותו... לאמא אני כבר בכלל לא מספרת כי היא רואה טלויזיה ו"מקשיבה תוך כדי", אז ממש לא בקטע שלי לדבר איתה, וגם ככה בתקופות שהיא היתה מקשיבה לי הכל היה רע ולא טוב ואני תמיד אשמה בזה. אבא שלי כבר פגש מנהל אחד לחצי דקה בערך ומנהלת אחרת לקצת יותר אבל הוא פחות דואג מאמא... כלומר לא פחות דואג אלא יותר ברור לו שאני צריכה לנסות דברים לבד ולא יעזור לאסור עלי הכל שזה בערך מה שאמא עושה.

A N I g M A

New member
אני לגמרי באותו מצב כמוך.

או הייתי, לא ברור מה זה עכשיו. אמא שלי גם התחנכה בבית דתי, ואבא שלי בבית חילוני. אבל כשהם התחתנו הם נהיו עלק מסורתיים, ויש דברים שבעניהם זה אחרת. כמו הקטע של ההתחצפות, שאני אומרת מה שאני חושבת וזה נקרא התחצפות. ובהתחלה הם אסרו עלי לנהל
עד שהסברתי להם שאני ממש רוצה. אני די בטוחה שאת יודעת איך הם חושבים. מה שנראה לך בסדר בעניהם זה די שגוי, וכל דרך המחשבה שלהם היא די אחרת. את פשוט צריכה לעמוד על שלך כל הזמן, אין מה לעשות בקשר לזה. מתישהו את תשיגי פשרה, אם לא מה שאת רוצה. אני כבר קצת יותר מ18, ואני עדיין מתווכחת איתם על כל פיפס וכל תזוזה שלי. אבל לומדים איך להסתדר

hodayoyo

New member
אז אני עומדת על שלי

ובתמורה לזה חוטפת צעקות ועוד כמה דברים... ועונשים.

A N I g M A

New member
גמאני חטפתי עונשים

ואני יכולה להגיד לך שאם אני אעשה משהו לא בסדר עכשיו אני עדיין אחטוף עונש, ואני כבר "גדולה".

למעלה