מה עושים עם הודעות פירסום ?

ליהיא51

New member
מה עושים עם הודעות פירסום ?

אני מקבלת כל מיני הודעות פירסומת - דואר זבל. אצל חלקן כתוב בתחתית ההודעה כי אני מופיעה במאגר רישום. אצל חלקן - לא מופיעה ההודעה הנ"ל. פעם קראתי כי ניתן לתבוע את השולחים. האם זה נכון ?

שאלה שנשאלה כאן

כמה אלפי פעמים ונענתה. בכל מקרה, את מוזמנת לעיין כאן. כמובן את צריכה לוודא שהפרסום עומד בקריטריונים שבחוק כפי שהסברתי במאמר וכי הנתבע הפוטנציאלי הינו בעל כתובת בישראל או בשטח בו חל המשפט הישראלי. אחרת יהיה לך קשה להביאו לדין ואולי בלתי אפשרי. הבעיה העיקרית עם החוק הזה, הוא שמסיבות שלא ברורות לי, בתי המשפט שעסקו עד היום בתביעות מהסוג הזה נתנו לחוק פרשנות מנוגדת לגמרי לכוונת המחוקק, שהיתה להקנות עילת תביעה על יסוד של opt in ולא opt out. בעברית פשוטה, המחוקק הקנה עילת תביעה למי שקיבל דואר פרסומי ללא אישור, אך בתי המשפט לרוב התעלמו מכך וקבעו שכאשר לתובע ניתנה אפשרות להסיר את עצמו בקלות על ידי המפרסם ולא עשה זאת, לא יזכה לפיצוי.

achaz

New member
לאוו דווקא

לשמחתי הרבה, יצא לי לייצג צדדים במספר תביעות יצוגיות בנושא זה.

בתי המשפט הולכים לעניין ההסרה, בעיקר כאשר התביעות נעשות על כנגד חברות אשר לנמענים היה קשר עימם, ומכאן התחילה השתלשלות המיילים.

למעשה מדובר כמעט תמיד במצב כזה, שכן אינך מקבל מיילים סתם, לרוב זה אחרי הסכמה ראשונית ורצון לבטל אח"כ.

אגב, בתי המשפט תמיד אמפטיים לאנשים ששלחו הודעת ביטול שלא נתקבלה.

הדרך הנכונה היא ללכת לתביעות קטנות ולתבוע 1000 ש"ח להפרה היא הדרך הנכונה.

אגב, תביעה יצוגית היא דרך בעייתית ביותר, בעיקר לאור העובדה כי סעיף 20 לחוק תובענות יצוגיות מונע תביעה ללא הוכחת נזק, ועל כן, תצטרכו להוכיח נזק (שכמובן אין).

achaz

New member
כוונתי הייתה

שבתי המשפט אינם רואים את החוק דווקא מנקודת המבט של הצורך בהסרת שמך מרשימת התפוצה, אלא שהמציאות שנוצרה, היא זו שיוצרת את זה.
מקווה שכעת הבנת את כוונתי.

סוף שבוע נפלא

cardo

New member
אשמח ממש

אם תפרסם פסקי דין בתביעות ייצוגיות לגבי דואר זבל. לא משנה בכלל אם זכית או הפסדת. נורא מוזר, חיפשתי באתר law.co.il ולא מצאתי אף פסק דין בתביעה יצוגית בנושא. או שאולי לא חיפשתי מספיק טוב?

cardo

New member
תודה

אני מניח שבית המשפט לא אישר את התביעה(כלומר ההתנגדות שלכם התקבה) או שהמבקש וויתר על תביעה יצוגית, נכון?

למעלה