מה עושים עם הורים גזעניים?

סיר חע

New member
מה עושים עם הורים גזעניים?

לא לראשי!

טוב, לא בטוחה שגזענות זו המילה הנכונה לתיאור במקרה הזה.

אני יוצאת עם בחור. לא שבוע ולא שבועיים, כבר שנתיים וחצי. עולה מרוסיה.
לא, הוא לא מהערסים הרוסים הקשוחים, הוא נאה, עדין, משכיל, מנומס וטוב לב.
גם אין לו מבטא, אם זה מה שמטריד את מנוחתכם.
מה שכן, מהרגע הראשון שההורים שלי פגשו בו, הם שנאו אותו.

מן הסתם לא נתתי לזה להרוס את מערכת היחסים שלנו, ואני לא אתן.
אני חולה על חבר שלי. אבל זה נהיה יותר קשה להתמודד עם השנאה הבלתי פוסקת שלהם.
כשאבא שלי מספר על משהו שקרה לו בעבודה "בלה בלה ואז הרוסי המפגר הזה אמר לי...", או כשהוא מספר על קופאית מטומטמת באיזו חנות, שבמקרה הייתה גם רוסייה. ואני מתעלמת מההערות האלה.
אבא שלי גם טרח להבהיר לי ולאחים שלי, שלא יעזור - כשיש שני אנשים שבאים מרקע שונה, חיי הנישואים שלהם לא יצליחו. ואז נותן אין ספור דוגמאות ללמה זה לא יצליח - ולזוגות שהוא מכיר והתגרשו.

זה לא שהוא לא נחמד לחבר שלי, אבל זו ידידות קרה כזו.
וחבר שלי קולט את זה שההורים שלי לא סובלים אותו, והוא מעדיף שלא להכנס אליי הביתה. ואני מבינה את זה... אבל קשה לי עם זה.
וכשאני אומרת לאבא שלי שאני לא מבינה למה הוא שונא אותו כל כך, ושהוא גזעני, הוא מכחיש ואומר "אני לא שונא אותו, אבל אני גם לא אוהב אותו... אל תאשימי אותי שאני גזעני, כולם גזענים. גם את."

אין לי כל כך איך להתמודד עם זה, אלא פשוט לקבל את זה.
אני בספק שהוא מתישהו ישנה את דעותיו כלפיו.
ויתחיל להסתכל מעבר לפנים "הרוסיות" שלו, אלא גם לאופי שלו.

ומה שהכי מרתיח אותי?

הידיד הכי טוב של אחותי הוא אתיופי. הם מבלים ביחד שעות על גבי שעות.
הוא החברה-הכי-טובה-שלה.
ועליו? אבא שלי חולה. "נו נו בואי, תביאי את X, לא ראיתי אותו מזמן! נשמע קצת מה שלומו."

אולי זה בגלל שבינו ובין אחותי זה רק יחסי ידידות.
ואולי פשוט בגלל שאבא שלי לא סובל רוסים.

וזה כזה מרגיז ומעצבן.
ונמאס לי לשמוע את ההערות שלו כל הזמן.

איך מתמודדים עם זה?

Alex Burgess

New member
זה משהו שהוא מחוץ לשליטתך.

בתור רוסי, מצב כזה לא היה מפתיע אותי. כמובן שהייתי מתבאס, אבל הייתי מבין שזה "לא אישי". עם זאת, אם מישהו במשפחה שלי היה מעיז להעיר משהו על המוצא של בת הזוג שלי (זה לא היה קורה), לא הייתי סובל את זה והייתי גורם לו להבין מיד ששום הערה כזאת לא תישמע בנוכחותי. הייתי גם מרחיק אותה מהמשפחה אם זה היה פוגע בה ומתרחק בעצמי על מנת להבהיר שאני בוחר בה לא משנה מה.

אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלעמוד על שלך ולא לתת לזה להפריע לאהבה שלכם.

http://www.youtube.com/watch?v=rynqbJ53DBE

Berethor

New member
אין מה לעשות

רבים מההורים מעדיפים שילדיהם יצאו עם בני העדה שלהם או לפחות כאלה שקרובים עליה יחסית. אפשר להבין אותם. ספציפית לגבי רוסים, יכול להיות שההורים שלך תמיד לא אהבו רוסים, או שזה התחיל רק אחרי שהתחלת לצאת עם מישהו רוסי. לגבי הידיד האתיופי, כן סביר להניח שזה בגלל שהוא רק ידיד.

Puskas

New member
אבא שלך צודק בדבר אחד

כולם גזענים, גם את, זה מנגנון הגנה אוטומטי שאף אחד לא יכול לכבות לגמרי אלא רק לשלוט עליו ברמה מסוימת.
לגבי הידיד האתיופי, כל זמן שזו לא זוגיות לאבא שלך לא תהיה בעיה.. כשזה יהפוך רציני ויהיה מצב שזה יהיה קרוב המשפחה שלו אז יהיה לו מה להגיד.

מעבר לזה, אין לך שליטה על זה.. ההורים שלך old school וזה גם בסדר.

Cade Foster

New member
אז שלא יבוא אליכם הביתה

הוא לא חייב להיות חבר של אבא שלך אם שני הצדדים לא מעוניינים בזה. מעבר לשליטתך.

(אגב - קופי אבא שלי)

bikingstudent

New member
לגיטימי -אבל

א. אין מה לעשות אנשים מבוגרים כבר לא ישתנו.

ב. תעמדי על שלך, דברי עם אבא שלך תסבירי לו שזה הבחור
שאת יוצאת איתו, אתם בקשר רומנטי ונראה שיש לזה עתיד.
בתור הבת שלו, את מצפה שיכבד את הבחירות שלך.
אם הבחור מספיק טוב בשבילך -למה שלא יהיה מספיק טוב בשבילו ?

choco2602

New member
הייתי שם..

זה עובר. או לפחות לומדים לקבל את זה ברמה כלשהי..

Purple Mushroom

New member
מתמודדים

מקווה שהזוגיות שלכם תצליח. הרי בן הזוג שלך אוהב אותך, ו"התחתן" איתך, ולא עם הורייך.
אולי יש תקווה בעתיד, שתקרה סיטואציה, שבו אבא שלך יעריך ויאהב את חבר שלך. כבר קרו דברים מעולם.

הבעיה הזאת מזכירה לי את מה שקרה בשנים שלפני, ובשנים שההורים שלי נפגשו. אז היה כאילו איסור לזוגות מעורבים, אשכנזיים וספרדים. (הנושא עלה שוב בשיחת סלון אצל חבר שלי אני חושב, לפני כמה ימים, בחמישי):)
סבא שלי ז"ל, לא אהב גם (ממוצא לובי,טריפוליטאי) את הבן זוג של דודה שלי, ממוצא מרוקאי, אבל בסוף לא היתה לו ברירה, וגם כנראה את אבא שלי לא אהב, ממוצא פולני. (עזבי שאחרי עשרים שנים ההורים שלי התגרשו):
אבל בטוח שיש הרבה הורים כאלו. חבל שכך. אבל חייבים להתמודד.
ואל תשכחי את הרעיון \עצה שכתבתי בהתחלה.
חייבים להתמודד, ולהיות אופטימים. בהצלחה !
=]

BloodyRose

New member
כמה יצא להם להכיר אותו?

אם כל מה שיש להם נגדו זה שהוא רוסי, תנסי לגרום להם להכיר אותו מעבר לכך.
למרות אי הנעימות, תזמיני אותו פעם לארוחת ערב. תעשי לשני הצדדים שיחת הכנה (אבא, תשאיר את ההערות בצד. חבר, אל תתגרה בהם בכוונה) ותתני להם הזדמנות לדבר מעבר למוצא.

אפשר גם להסתפק בפתרון ה"אל תביאי אותו הביתה", אבל כמה זה כבר יוכל להימשך?

אני יצאתי עם בחורים בשלל צבעי הקשת, ולמשפחה שלי יש בעיה ידועה של הומור שחור וחסר תאקט. תמיד הייתי מזהירה את הבחורים לפני הפגישה עם ההורים, וגם אם היו אי נעימויות, בסופו של דבר הבחור היה מבין שזה רק הומור, והמשפחה הייתה מבינה שטוב לי עם הבחור הזה, וכדאי מאוד שהם לא ינסו להבריח אותו.
נכון, זה שונה, פה מדובר על הומור, ואצלך מדובר על משהו רציני יותר, אבל בסופו של דבר - זה בדיוק מה שצריך לעשות. להבהיר למשפחה שאת איתו וטוב לכם ביחד, וזה יותר חשוב ממוצא, ולהבהיר לבחור שהוא לא צריך לקחת ללב, ואולי זו ההזדמנות להראות לאבא שלך שיש גם רוסים טובים (המשפט הכי גזעני שיצא לי מהפה אי פעם, זו לא הכוונה, אבל הבנת אותי).

תנסי לגרום להורים שלך לראות מי הבחור, מעבר להיותו רוסי. מה הוא עושה בחיים? לומד? עובד? יש לו תחביבים מעניינים? תנווטי את השיחה לכיוונים הללו, שיכירו אותו קצת ויראו מעבר למוצא שלו.

נסכימה לחלוטין עם Alex Burgess

את אבא שלך את כנראה לא תצליחי לשנות, אבל את ממש לא אמורה לקבל את זה- וזה הזמן להיות ברורה בענין הזה.
אם הייתי במקומך הייתי מבהירה באופן חד משמעי שאני לא מוכנה לשמוע את הקשקושים שלו, שזה החבר שלי ואותו אני אוהבת ושמרגע זה והילך אם אין לו משהו נחמד להגיד על הנושא- שישתוק. אם הייתי במקום בן הזוג שלך... הייתי מצפה שכך בן הזוג שלי ינהג.
מעבר לזה הייתי מרחיקה את בן הזוג מהמשפחה, לא מגיע לו כזה עונש... נפגשים אצלו או בחוץ, או שעוברים לגור ביחד ואת הולכת לבקר לבדך... אין שום סיבה שהוא יסבול את זה.

למעלה