מה עושים ???.....עם החרדות ?

מה עושים ???.....עם החרדות ?../images/Emo22.gif

הבן שלי החל קורס חובשים השבוע , והוא כ"כ פוחד ממחטים..מצלצל ומספר עד כמה ברכיו רועדות , מחוויר ,ולא מצליח להתגבר על הפחד ! הקורס מעולה וכולנו רוצים שיצליח . מה אפשר לעשות ?? לתת לגיטימציה לחרדות ?
או ...לתת לו לעוף מישם....ושוב החשש לאן הוא יתגלגל... איך יכולה להתמודד עם זה ? רע לו -רע לי

oshiko

New member
אולי זה עניין של זמן ...

אני מניח שלכל אחד בקורס הזה יש בהתחלה בעיה כזו. יש כאן עוד חובשות והורים לחובשים שיוכלו לספר מנסיונם. אם לא - אני מניח שממילא תהיה לו בעיה במבחנים המחמירים של הקורס, וממילא הוא יצטרך ללכת למסלול אחר. עד כמה שאני זוכר הוא כבר היה בקשר"גים ויצא עקב שבר הליכה? אם-כן יש לו קב"א מספיקה בוודאי למסלול דומה אחר של קצונה ייעודית. שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

מי יודע ? לגבי קורסים בצהל

אם התקבל לקורס ולא הצליח בו , האם זכאי לקורס אחר ? ואם גם בו לא הלך...עד כמה הצבא נכון להמתאים מסלול לחייל? לכמה קורסים זכאים...לנסות ולא להצליח ,משהו שהוא גם לא קל בפני עצמו.. אם לבן שלי יש ותק של חצי ,יש סיכוי שיתקבל לקורס אחר,אם יכשל בקורס החובשים ??????

oshiko

New member
הוא לא יישאר בחלל ריק ...

אבל ברור שבשלב הזה ככל שהקורס יותר מושקע (זמו וכסף) - יידרשו ממנו להאריך את השירות. בואי נקווה קודם שהוא יצליח להתגבר על הבעיה. אם לא כדאי לדבר עם קפ"צ בקו"ם ולברר איזה מסלולים אפשריים לגביו, האם זה ידרוש חתימה מעבר ל-3 שנים וכמה.

InterC

New member
אז ככה

לפי מה שאני יודע ואחי היה בקורס חובשים מפחידים אותם בהתחלה כבר, יעשו להם סימולציות שיראו להם אמיתיות , למשל ניתוח שבמקום דם יש שמה הרבה מאוד קטשופ ובמהלך הקורס הם ממיינים אותם לפי התגובות אז אני מאמין שאם יראו שהוא לא מסוגל צה"ל לא יתן לו להמשיך בקורס חובשים ויעבירו אותו

פז"מ דופק

הוא כבר חצי שנה בצבא ועוד לא מצא את עצמו , ממש מעצבן !! ממצב של חוסר ודאות אחד לעוד אחד....אוףףףףףףףףףףףףףףף

oshiko

New member
צרת רבים חצי נחמה ...

מעברים ושינויים הם נחלתם של חיילים רבים. הדחות מקורסים, שינויי פרופיל, יציאות לקורסים, או שיבוצים מחדש מכל מיני סיבות, אלה דברים שקורים כל הזמן, ואפשר להתרשם מכך רק מהצצה חטופה בשירשורים השכנים בעמוד הנוכחי של הפורום. אי הוודאות היא באמת תחושה לא נוחה. במקרה שלך זה נראה כמו פעמיים חוסר מזל - פעם אחת עם שבר-מאמץ, פעם שנייה עם ההתאמה לחובשים. ייתכן שהוא יתגבר על בעיית הפחד מדקירות - הרי הוא יצא לקורס הזה מתוך מוטיבציה ובחירה שלו. אם לא - אני בטוח שיימצא עבורו מסלול מספיק טוב. תהיי אופטימית, זה עוזר ומקרין ...

תודה רבה../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

איזה עידוד אישיקו , אתה מציק את המצב מקווה שיתגבר על הפחד , מתחיל שבוע נוסף....נראה מה ילד יום

dubonet1

New member
לגבי קורסים

אחת מבנותי נמצאת חמישה חודשים בשירות היתה לפני חודש בקורס משקיות מטה לא השתלבה ביקשה לעזוב את הקורס כעת היא בקורס סמבציות מרוצה ומסיימת השבוע את הקורס אל יאוש את תמיד יכולה לדבר עם המפקדים ולהתייעץ איתם לגבי שילובו בתפקיד ששני הצדדים יצאו ממנו פחות או יותר מרוצים.

למעלה