מה עושים עם החתולה?

גורדיאן

New member
בבקשה

כרגע אין בקערה הגדולה מים, כי הנמלים הפסיקו להגיע, אבל ברגע שאני רואה נמלה בסביבה אני מוסיף מים.

frankthe

New member
מה עושים עם החתולה?

שלום לפני שנתיים וחצי לערך כאשר חברה שלי הייתה חולה וישבה בבית היא שמעה חתול מיילל בחוץ. היא נתנה לחתול קצת אוכל ומים. למחרת החתול בא כבר עם חתול שני... אחרי חודשיים התחלנו לקנות את האוכל הזול של החתולים - 10 ש"ח לקילו. אחרי קרוב לשנה חתול אחד נפטר בשיבה טובה, וחתול שני נעלם. נשארנו רק עם חתולה אחת ג'ינג'ית שקראנו לה בשם המקורי פיצי (כמה מקורי!
) תחילה פיצי הייתה אוכלת בגינה, אבל אז שמנו לב שחתולים אחרים מבריחים אותה ואוכלים לה את האוכל. הכנסנו אותה לחדר המדרגות. השכנים התנגדו - אז הכנסנו אותה רק בשביל לאכול לבית. לפני שנה ושבועיים בדיוק פיצי באה הביתה מייללת, נראתה פצועה ובעיקר העין שלה הייתה סגורה לחולטין. השארנו אותה כל הערב בבית ב 12 וחצי יצאה החוצה, למחרת היום היא באה שוב ויללה. הזמנו וטרינר שנתן לה זריקות חיסון מרובע, טיפול נגד פרעושים וטיפול לעין. היא כמובן התנגדה ויללה וניסתה לברוח. מאז פיצי נמצאת כמעט כל יום בבית למשך שעות, הפסקתי ביוזמתי עם האוכל הזול של 10 ש"ח לקילו ועברנו ל-בריט ומאטיס - 30 ש"ח לקילו. אני מקווה ששתי החברות האלה טובות ושאני משלם מחיר הוגן. בכל מקרה - באמת הפרווה של פיצי נקייה ורכה ונעימה למגע לעומת החתולים האחרים שיש בשכונה. גם חתולים אחרים בשכונה באים מדי פעם אלינו לאכול. להם אנחנו נותנים soul mate שחברה שלי קנתה במבצע. מקווה ומאמין שזה טוב עבורם כי עובדה שהם באים ואוכלים. שכנים אחרים וחנויות מקומיות נותנים לחתולים האחרים אוכל אחר כמו דגים, גבינות וכו' פיצי עדיין חתולת רחוב. זה אומר שהיא מסתובבת לא יודע איפה כאשר אנחנו לא נמצאים, (אולי בגינה של השכן, אולי בחורשה למטה ואיפה עוד?) מאז שהחל משבר הקורונה אני בחל"ת ולצערי פרץ לי דיסק בגב, אני במצב של חוסר יכולת ללכת אלא רק עם קביים והוחלט על ניתוח. לפיצי זה טוב כי כל פעם שבאה ומייללת - מישהו פותח לה את הדלת. גם קנינו לה כדורים ומקל עם צעצוע בקצה כדי לשחק איתה. היא אוהבת לשחק. הבעיה היא שמדובר בחתולת רחוב. חברה שלי נותנת לה לעלות על הספה ולשבת עליה למרות שלך תדע אם יש לה פרעושים או שאר טפילים אפילו ששמנו לה חומר נגד פרעושים. כמובן שפיצי שורטת אותה בכל פעם שהיא עולה עליה. כמו כן היא לא עושה צרכים בבית (חתולה נקייה שמכבדת אותנו) מצד שני לפני שבוע היא נשארה אצלינו מעל 13 שעות מ 7 בבוקר עד 9 בערב. אתמול היא באה ב 5 הביתה. ויצאה ב 5 לפנות בוקר. היא לא נותנת לי לישון מייללת שרוצה שמישהו ישחק איתה וישמור עליה ולצערי אני לא יכול לעשות את הדברים האלה וגם לא מוכן לעשות את זה. לחברה שלי לא אכפת - היא נרדמת וישנה כי אני הכיסוי לטיפול בחתולה. כמה שעות חתולה יכולה לשבת בבית בלי לעשות צרכים? מה הנזק שהיא נשארת עוד ועוד למערכת הגופנית שלה? לשלפוחית הבטן והקיבה שלה? אני לא מתכנן לקנות ארגז חול וכו' ולטפל בזה - בטח לא במצבי הרפואי הנוכחי.

גורדיאן

New member
עושים את מה שיכולים לעשות.

כל הכבוד על האיכפתיות. אני לא יכול ולא רוצה להיכנס לפרטי סדר היום שלך/שלכם, תן לחתולה את מה שאתה יכול לתת, אם זה רק אוכל ומים אז בסדר, ואם אתה יכול לארח אותה בבית עוד יותר טוב. בקשר להתאפקות מעשיית צרכים - חתולים יודעים לסמן שהם רוצים לצאת לשירותים, הם מגרדים את הדלת/חלון ומייללים, כל עוד מקשיבים להם ומאפשרים להם לצאת לא נגרם שום נזק. אם לא הם עלולים לעשות את צרכיהם בבית, כי יש גבול להתאפקות, וזה לא נזק להם אלא לך.

frankthe

New member
תודה על התשובה - עוד שאלות

אמרו לנו שרצוי לתת את האוכל לחתולה לא על הרצפה אלא בקופסה מוגבהת. לקחתי קופסא בגובה 3 - 3 וחצי ס"מ ועליה שמתי את הצלחת עם האוכל. החתולה עומדת כדי לאכול וזה לא נראה לנו. אז מה האמת? על הרצפה או קופסה מוגבהת? דבר שני - שמנו חומר נגד פרעושים שלטענת הוטרינר מחזיק מעמד 3 חודשים. האם זה אומר שלחתולה לא יהיו פרעושים בחודשים הקרובים כי היא בכל זאת מסתובבת בחוץ כל הזמן? תודה

גורדיאן

New member
תשובות

עדיף לא לתת אוכל על הרצפה, הוא מתלכלך, הרצפה מתלכלכת ויש גישה לנמלים וחרקים אחרים, הכוונה במוגבהת הייתה לשים צלחת או קופסה על משטח מוגבה, כמו שולחן, כדי שהחרקים לא יגיעו לאוכל. 3 ואפילו 5 ס"מ הם שוליים נמוכים מאוד, זה לא אמור להפריע לחתולה לאכול מתוך הקופסה, וחתולים בהחלט יכולים לעמוד כשהם אוכלים, אז אני לא מבין מה הבעיה כאן. בשאלה כזאת כדאי לפרט מהו שם החומר נגד הפרעושים, ואם אתה לא יודע כדאי לשאול את הוטרינר. בכל מקרה כאשר שמים חומר נגד פרעושים זה לא מונע מהפרעושים להגיע אל החתולה, זה רק הורג אותם והם לא נשארים עליה. לפעמים זה מחזיק מעמד גם 3 חודשים, תלוי בחומר, בחתולה ובפרעושים, לפעמים פחות ולפעמים יותר, במיוחד אם בא החורף.

גורדיאן

New member
תיקון:

קצת מיהרתי ולא שמתי לב שכתבת כי שמת צלחת על הקופסה, חשבתי שאתה מתכוון לקופסת פלסטיק כזאת שבה אפשר לשים אוכל. צלחת על קופסה לא נראה לי סידור יציב במיוחד, אבל בכל מקרה הרעיון הוא לשים את הצלחת במקום שהנמלים לא יגיעו לאוכל, וקופסה נמוכה לא תפריע לנמלים. מה שהכי מקובל זה לשים צלחת/קופסה בתוך כלי קצת יותר גדול המכיל מים, והמים מבודדים את האוכל מהנמלים. אם זה לא ברור תגיד ואצלם לך דוגמה לסידור כזה.

Yukita

Active member
מנהל
איזה חומר הדברה זה?

ובאיזה צורה הוא מגיע? אמפולה, כדור, אבקה?

Yukita

Active member
מנהל
יש כל מיני סוגים של אמפולות

כלומר - יצרנים שונים. &nbsp בהכללה גסה, ובלי פרטים נוספים, אמפולות מיועדות לפעול כחודש - אבל כדי םהיות בטוח הוטרינר צריך לתת לך (ולנו... כדי שנוכל לפרט לך) את שם המוצר.

למעלה