מה עושים עם החתול בזמן מעבר הדירה?

OshraPS22

New member
מה עושים עם החתול בזמן מעבר הדירה?

אתמול הזוג ואני דיברנו ופתאום הבנו שיום המעבר הולך להיות סיוט עבור החתול.
נצטרך לכלוא אותו בכלוב מהבוקר, לקחת אותו איתנו ולהשאיר אותו בכלוב עד שהמובילים ילכו - מדובר על 5-7 שעות.

מה עושים עם החתול ביום המעבר?

נראה לי אכזרי לכלוא אותו לכל כך הרבה זמן...
אבל בלתי אפשרי לתת לו להתרוצץ חופשי כי רוב הסיכויים שבזמן הפריקה והטעינה כל הדלתות והחלונות יהיו פתוחים.

מבול שאלות של מתחילים, תודה למגיבים ולעזרה :)

be_roo

New member
אפשר לבקש מהמובילים להתחיל בחדר ספציפי, ואחרי שהוא ריק

לשחרר את החתול מהכלוב באותו חדר ולסגור אותו שם עם ארגז, מים ואוכל.
&nbsp

Ka13

New member
לא צריך להיות בכלוב , אפשר פשוט לסגור החתול בחדר אמבטיה

עד שהמובילים יסיימו וילכו . ואז שנוסעים לדירה כמובן להכניס למנשא.
לרוקן את האמבטיה מכל מה שאתם לוקחים ולשים שם את החתול , אם יש דברים כבדים באמבטיה אז אפשר לשים את החתול בחדר אחר ולבקש מהמובילים להתחיל באמבטיה ושהם ייסיימו להעביר את החתול לאמבטיה ולסגור
ממליצה עם משהו מרגיע כמו הכרית שלו וקטניפ.

והכי חשוב לא להילחץ , כי יותר מהכל החתול מרגיש אתכם ואם תהיו רגועים ותדברו אליו בקול מרגיע אז הוא ירגיש יותר בטוח.
אני ממש ממש לא ממליצה להעביר את החתול ליליה קודם לדירה החדשה שכן זוהי טריטוריה לא מוכרת ואם יהיה שם לבד - בלעדיכם זו תהיה טראומה קשה יותר לדעתי.
כמה שהחתול קשור לטריטוריה ככה הוא גם קשור לאנשיו. עדיף שיהיה לידכם .

be_roo

New member
אלא אם האמבטיה משותפת למרפסת שירות, ואז המובילים צריכים

גישה למכונת הכביסה

Ka13

New member
כתבתי אמבטיה .. יכול להיות כל חדר שאפשר לסגור

BloodyRose

New member
אני העברתי את החתול בלילה שלפני המעבר עצמו

בדירה החדשה סגרתי אותו בחדר שידעתי שהמובילים לא יכנסו אליו (עם דלת סגורה ושלט על הדלת, לכל מקרה).
יחד איתו העברתי ארגז חול, אוכל, מים, מתקן גירוד קטן ושמיכה שהוא מכיר, כדי שיהיה לידו משהו מוכר (בפועל הוא הסתתר מאחורי ספה שנשארה בדירה, לא התקרב לאף אחד מהדברים הללו)

רציתי להימנע ממצב בו המובילים מגיעים על הבוקר, ואני צריכה להיות בלחץ זמן עם החתול (להכניס אותו למנשא זה גם ככה סיפור, לא רציתי לעשות את זה בלחץ). אז עשינו את זה באמצע הלילה באיזי, ישבתי איתו קצת בחדר בדירה החדשה, וכמה שעות אחרי כל הסיפור נגמר.
כמובן שזה מתאפשר רק אם הדירה במרחק נסיעה נח (ואם יש לכם רכב) ואם יש חדר שיודעים בוודאות שהמובילים לא נכנסים אליו (אולי מקלחת?).

גם האופציה של לבקש מהמובילים לסיים קודם חדר אחד, ואז לשחרר את החתול בחדר הזה שישאר סגור עד שמסיימים, יכולה לעבוד. העיקר הוא כמובן לוודא שהחלונות והדלתות סגורים.

בהצלחה עם המעבר

dimitrygo

Active member
מנהל
אפשרות הכי טובה היא להביא את החתול לדירה החדשה ולסגור אותו

שם בחדר נפרד עם כל מה שהוא צריך ואם דברים שהוא מכיר מהדירה הנוכחית. אם אתם רוצים להעביר לחדר הזה דברים נוספים אז כדאי להמובילים יתחילו מהחדר הזה ובזמן החנת החדר כדאי שהחתול יהיה נעול בכלוב שממוקם במקום הכי שקט בדירה החדשה.
&nbsp
אפשרות קצת פחות טובה מהקודמת היא לסגור את החתול בחדר נפרד בדירה הנוכחית.
גם במקרה הזה צריך שהמובילים יתחילו לפנות מהחדר הזה אך החתול יכול להיות סגור בחדר אחר.
&nbsp
בכל מקרה במקום החדש כדאי שהחתול יהיה נעול בהתחלה בחדר נפרד עם כל מה שהוא צריך (וזו הסיבה למה האפשרות הראשונה היא עדיפה). אם אין סורגים על החלונות בחדר הזה אז הם צריכים להיות סגורים. אם יש סורגים אז לדאוג לחבר אליהם רשת יותר צפופה שהחתול לא יוכל ליפול. אחרי שהחתול מתרגל לחדר "שלו" ומראה סימנים שהוא מוכן לצאת ולחקור את שאר הבית אפשר לפתוח את הדלת.

למעלה