מה עושים עם המוגלובין נמוך?

@ריטה

New member
מה עושים עם המוגלובין נמוך?

אתמול קיבלתי את התוצאות וההמוגלובין שלי רק ממשיך לרדת. (בבדיקות האחרונות היה 9.8, כאשר בשתי האחרות היה 10.2,10.3) בהתחלה חשבנו שאולי זה בגלל שבטעות לקחתי את הכדור עם תה, אבל החודש ממש הקפדתי לא לשכוח ולקחת את הכדורים נכון. ולהפך ההמוגלובין אפילו יירד, ויחד איתו גם כל הבדיקות שמתקשרות להמוגלובין (כדוריות דם וכד´). אני אמנם לא מרגישה עייפות או סחרחורת, אבל אני בכ"ז דואגת

אולי המינון נמוך?

אולי יש מקום להעלות ל2 כדורים? כמובן בהתייעצות עם הרופא שלך.. ידוע שברזל ומוצרי חלב לא הולך יחד אז שימי לב גם לזה. לא היתה לי בעיה כזו, אבל שווה לברר. או תכשיר אחר של ברזל שייספג טוב יותר. בהצלחה!

חן123

New member
מכירה באופן אישי

גם אני הגעתי בדיוק למספר המזעזע הזה, 9.8. מה עושים? ככה, הרופא העלה לי את הברזל ל-2 כדורים ביום, אותם יש לקחת בנפרד. את הכדורים אסור לקחת עם מוצרי חלב או סותרי חומצה, כי אז אין ספיגה ממה שהבנתי. אני משתדלת להקפיד על זה, זה לקח כמה חודשים, עלה ל- 10.9 ירד ל 10.7 ואתמול - השיא - 11.2 תנסי, אצלי זה עבד. חן

@ריטה

New member
אני כבר לוקחת 2 כדורים ליום

די מהתחלה וממש מקפידה לעשות הכל נכון, וההמוגלובין רק יורד.

חן123

New member
אם ככה את ממש חייבת לדבר עם הרופא

שלך! בלי לחץ, גם בספר של בר כתוב שאם ההמוגלובין פחות מ-10 צריך לדבר עם הרופא ביום הקבלה הקרוב, ושהוא יגיד מה לעשות. אני לא זוכרת באיזה שבוע את אבל אצלי שיא ההתדרדרות היה בסביבות אמצע ההריון, משם זה רק עלה, אם זה מעודד..

@ריטה

New member
בשבוע 26

הבדיקה נעשתה בשבוע שעבר משהו שחשבתי עליו, הייתי חולה עם חום באותו השבוע אולי הייתה לזה השפעה?

אני קניתי ../images/Emo48.gif

"שיקוי" שמכיל ברזל ומהווה תוסף מזון. קוראים לו Floradix, תשימי לב שזה זה עם הברזל, כי יש להם כמה סוגים. זה נמצא איפה שהויטמינים בכל סופרפארם שמכבד את עצמו. לי זה עשה פלאים. הטעם לא נורא בכלל, וכדאי לשאול את הרופא לפני שאת מתחילה.

אני השתמשתי במקום, אבל כדאי לשאול

רופא. הוא הקפיץ לי את המספרים תוך שבועיים. היה לי ברזל 24, כשהנורמה היא 50-150. אני לא זוכרת כמה היה ההמוגלובין, אבל גם די נמוך.

ריטה, באיזה ברזל את משתמשת?

למרות העצירויות, הברזל של קופ"ח הוא הכי טוב. הרופא שלי טוען שכל הפציינטיות שלו שעברו לג´נטל איירון ודומיו הפכו לאנמיות.

@ריטה

New member
פרוגראד פוליק

ואני לא ממש רוצה להחליף אותו. כי הוא לא עושה לי בעיות מעיים וכד´ תודה על העצות

ריטה - כנראה שספיגת הברזל שלך

לא טובה מסיבות שונות. יכול להיות שבמקום לקחת יותר מכדור אחד, את צריכה לאכול מוצרים שעוזרים לספיגת ברזל. אבל זה חייב להיות בהתייעצות רופא כלשהו (אפילו הומאופת). אגב, ידוע שמוצרי ברזל טיבעיים נספגים בגוף טוב פחות ממוצרים כימיים. דבר נוסף, עלייה בהמוגלובין נצפת לאחר שבועיים לפחות, למיטב הבנתי. גאיה

למעלה