מה עושים עם המון בצל ירוק?

ימימה

New member
מה עושים עם המון בצל ירוק?

בשבועות האחרונים מגיע בסל המון בצל ירוק. אני מוסיפה קצת למרקים, קצת לפשטידות, לסלט כמובן, אבל ההר רק גדל... הצילו!
מחפשת מתכון שהמרכיב העיקרי בו בצל ירוק, אם יש כזה...
 
אני מתה על בצל ירוק

עכשיו ככה
פשטידת בצל שרובה בצל ירוק- חשוב להקפיץ ולתת לו להיצלות מעט לפני
להשתמש בבצל הירוק במקום בצל יבש כבסיס לתבשילים
הרבה בצל ירוק קצוץ דק להקפיץ עם ירקות אחרים
כמו ריזוטו אבל לא- ערמת בצל ירוק קצוץ לסיר עם מעט שמן זית, לתת לזה כמה דקות לערבב, להוסיף 4-5 שיני שום קצוץ לערבב לתת דקותיים, להוסיף ירוקים בנדבות עלי תרד מקוצצים/ כרוב ירוק/ עלי סלק/ פטרוזיליה/ גבעולים ועלי סלרי - הכל קצוץ דק....חלק או תערובת. אני אוהבת מאד להוסיף אזוב וקורנית מהגינה- משדרג!
לתת לזה כמה דקות להוסיף כוסותיים אורז, אני אוהבת בר אבל הכנתי עם שחור עגלגל ועם מלא עבד להפליא, מיץ מלימון שלם לערבב היטב להוסיף עגבניות מרוסקות(חצי קופסה גדולה או פחית קטנה, לא רסק עגבניות!) , לכסות במים ולתבל במלח, חריף לפי האהבה, בין כפית לחצי כפית סוכר

להעביר לאש קטנה ולתת לזה לעבוד עד שהאורז מוכן. שזה טעים!!!!

להגשה אפשר- 1 כוס פירורי לחם מלאים/שקדים מרוסקים גס
חופן עלי קורנית טריים
שום
בערך כף שמרי בירה
מעט שמן זית
מעט מלח
מערבבים הכל ומייבשים תוך כדי ערבוב על מחבת

אם ממש רוצים להתחכם מוסיפים לפנ ההגשה גם זסט לימון ונענע קצוצה
 

ימימה

New member
האורז נשמע סוף

ינוסה כבר מחר
 

ו אולי

New member
ממרח גבינת טופו עם בצל ירוק ושמיר

אני מכינה ממרח מטופו, לימון, שמן זית, מעט מים ומלח בבלנדר.
ומוסיפה לו המון בצל ירוק ושמיר.
&nbsp
הבצל ירוק מחזיק הרבה יותר זמן מעמד בכלי עם מים, מאשר במקרר.
ואפשר גם לשתול אותו (או להשתמש בעלים הירוקים ולשתול רק את הקצה הלבן) ואז יש בצל ירוק באופן קבוע.
 

ladybug6

New member
בעיכוב מה, אבל כיסונים ירוקים

http://tivonim-blog.co.il/כיסונים-במילוי-תרד-ובצל-ירוק/
&nbsp
כל דבר ירוק מתאים שם, ובתור מי שממש לא מעריצה גדולה של תרד ומנגולד, אני מחסלת את זה כמו גרעינים...
כל פעם שמצטברים לי ירוקים במקרר אני אוספת את כולם, שוטפת קוצצת וזורקת למחבת ועושה מזה כיסונים. אפשר להקפיא עודפים אבל מהנסיון שלי לא נשאר אף פעם מה להקפיא
 
למעלה