אני מתה על בצל ירוק
עכשיו ככה
פשטידת בצל שרובה בצל ירוק- חשוב להקפיץ ולתת לו להיצלות מעט לפני
להשתמש בבצל הירוק במקום בצל יבש כבסיס לתבשילים
הרבה בצל ירוק קצוץ דק להקפיץ עם ירקות אחרים
כמו ריזוטו אבל לא- ערמת בצל ירוק קצוץ לסיר עם מעט שמן זית, לתת לזה כמה דקות לערבב, להוסיף 4-5 שיני שום קצוץ לערבב לתת דקותיים, להוסיף ירוקים בנדבות עלי תרד מקוצצים/ כרוב ירוק/ עלי סלק/ פטרוזיליה/ גבעולים ועלי סלרי - הכל קצוץ דק....חלק או תערובת. אני אוהבת מאד להוסיף אזוב וקורנית מהגינה- משדרג!
לתת לזה כמה דקות להוסיף כוסותיים אורז, אני אוהבת בר אבל הכנתי עם שחור עגלגל ועם מלא עבד להפליא, מיץ מלימון שלם לערבב היטב להוסיף עגבניות מרוסקות(חצי קופסה גדולה או פחית קטנה, לא רסק עגבניות!) , לכסות במים ולתבל במלח, חריף לפי האהבה, בין כפית לחצי כפית סוכר
להעביר לאש קטנה ולתת לזה לעבוד עד שהאורז מוכן. שזה טעים!!!!
להגשה אפשר- 1 כוס פירורי לחם מלאים/שקדים מרוסקים גס
חופן עלי קורנית טריים
שום
בערך כף שמרי בירה
מעט שמן זית
מעט מלח
מערבבים הכל ומייבשים תוך כדי ערבוב על מחבת
אם ממש רוצים להתחכם מוסיפים לפנ ההגשה גם זסט לימון ונענע קצוצה