מה עושים עם המוצר הישן ???

מה עושים עם המוצר הישן ???

כמה פעמים קרה לכם שהזמנתם מוצר חדש, מקרר מכונת כביסה,מיקרוגל, טלויזיה, ואיך תפנו את המכשיר הישן ?
המוביל עושה בעיות אלא אם תשלמו לו סכום נכבד כדי שיעשה זאת.
יש לשם כך חוק.

אז יש לכך שני מעורבים:
1.
"החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות 2012".
סעיף 30 אומר בשפה פשוטה: מי שהזמין מוצר כזה רשאי לבקש לפנות את המוצר הישן ללא תשלום במועד המכירה או ההספקה, ולא משנה מאיזה יצרן או היבואן של המכשיר הישן.
2.
"ת.מ.י - מיחזור אלקטרוניקה ישראל".
מנחה מה לעשות-
א.
הפינוי של המוצר מהבית ייעשה בעת ההספקה של המוצר החדש, בתנאי שהנושא סוכם מראש בעת הרכישה עם המוכר או היבואן , כדי שינחו את המוביל.
ב.
המוביל לא ימתין יותר מעשר דקות שהמוצר הישן יהיה מוכן לפינוי, לכן יש מראש לנתק את המוצר מחשמל/מים/גז מהקיר או מאמצעים אחרים.
ג. האביזרים הנתיקים מהמוצר , יהיו עם המוצר לפינוי יהיו יחד עם המוצר המוכן לפינוי
ד. יכול המוביל לדרוש תשלום אם פינוי חריג של הפריט מחייב הערכות מיוחדת, כגון שליפתו מקיר הבנוי סביבו, הוצאתו מהחלון או המרפסת ולא כרגיל דרך דלת הדירה. הפרטים הללו יסוכמו בין הלקוח למוביל.

אז, תשמרו לכם על הפרטים לשעת הצורך.

מלכה 5

New member
על פינוי מוצר ישן יש לשלם למוביל.

אלא אם סוכם אחרת. בכל מקרה יש לתת תשר למוביל, הוא לא עבד שלנו.
גם נותנת תשר למי שממלא דלק באוטו שלי ולמי שאורז את המצרכים שלי בקופה, בסופר.
כך אני נוהגת מתוך ידיעה שזה הטוב והנכון.
יום נעים לכוווולנו.

מינהר

New member
מאיר תודה על העדכון. לי קרה שהזמנתי

מזגן חדש במקום הישן. סיכמנו מראש, שאשלם עבור פינוי הישן.
לעומת זאת הבן שלי הזמין מזגן חדש, והישן היה עדיין די חדש ובמצב טוב, רק קצת הרעיש, אז המתקין לקח אותו בשמחה ללא תשלום.
לא ידעתי על החוק שהזכרת. אבל לא נורא.

נכון ולא נכון

מסתבר שני דברים:
1. על פי החוק אין שום ציון להתניה.
2. ע"פ תאגיד ת.מ.י יש צורך בתיאום.
מה נכון?
נכון שצריך תיאום למי שמקבל מוצר מאחד החברות החברות ב-ת.מ.י. , ולחברות שלא חברות ב-ת.מ.י. אין צורך בשום תיאום.

אני מצרף את המסמך הנכון של תמי עם שמות החברות החברות בו.
http://www.mai.org.il/פינוי-פסולת-אלקטרונית/פינוי-במעמד-מסירה/מחירון-שירותי-פינוי-נוספים-בית-לקוח/

מכיוון שכך, אני מתכוון לפנות לחברה, ניופן, בקשר לסרוב המוביל לפנות את המיקרוגל הישן. בניגוד לסעיף 30 לחוק. וזה כמובן לא ייעצר שם.

לדעתי הפרטית

לא משנה מאיזו חברה אתה קונה, כאשר אתה קונה מוצר, כדאי ליידע אותם לכך שיש לפנות את המוצר הישן ללא תשלום.

מלכה 5

New member
חבר'ה, החוק מחייב, יחס הומני

ומכבד למוביל גם מחייב....
תחשבו על זה....

את מערבבת שני דברים

1. "טיפ" נותנים למי שמבצע עבורנו שירות, כמו הבאת המוצר הביתה. כמובן רק אם רוצים.
2. מדובר בדרישות תשלום עבור פינוי מוצר, או סרוב לפנות מוצר ישן בעת הבאת מוצר חדש.
למשל: מביאים לך מקרר חדש, ועבור פינוי הישן דורשים 300 שקל. תשלמי ? הדרישה שלהם מנוגדת לחוק. זו הפואנטה.

הטיפ אם ניתן, הוא עבור הבאת המוצר החדש, וגם זה לא חובה.
פינוי המוצר ללא שום תמורה הוא חובה חקוקה.

מינהר

New member
מאיר כל הכבוד, רואים שאתה איש חוק.

טיפ כדבריך נותנים אם מרוצים מן השרות. לא חובה. מה פרוש חברות, שחברות במ.א.י.?

חברות יצרניות או יבואנים

מי שמחוייב בתיאום זה מי שהחברה ממנה הוא רוכש את המכשיר היא חברה הרשומה בתאגיד: "מיחזור אלקטרוניה ישראל - מ.א.י.", לפי הרשימה שבנספח. מי שהחברה שלו לא רשומה שם לא מחוייב בשום תיאום.

תאגיד מ.א.י. הוא אוסף של חברות יבוא וייצור שהקימו את תאגיד המיחזור לשמירה על נקיון הארץ מפסולת אלקטרונית וחשמלית (החוק אוסר קבורת מכשירים כמו מחשבים,
מיקרוגל וכאלו באדמה, ויש להביאם למרכזי המיחזור).

בהיות מ.א.י. תאגיד, יש לה מעמד רשמי כמו כל תאגיד, למשל המים.

יוליקה

Member
מנהל
ניראה שזה שונה מעיר ליישוב כפרי

לגבי מקררים עד כמה שאני זוכרת בכל הפעמים שנחלפתי מקרר המובילים לקחו את הישן... הם מרווחים מזה כי הם מוכרים אותו לסוחרים שמתעסקיםצעם מקררים ישנים שמשפצים אותם. לגבי תנורי אפיה, מכונות כביסה, מייבשים או מזגנים... מניחים אותם ליד הבית ןהעיריה מפנה אותם כגרוטאות. כך זה היה ברמת גן אצל אמא שלי ז"ל ןכך זה אצלנו... פעם בשבוע מגיעה משאית שמפנה גזם וגרוטאות..

מינהר

New member
הנציג של ארדואן לא מצליח להרכיב ממשלה.

האם צריך לשמוח?
בינתיים הלירה הטורקית ירדה איזה 40% מאז 2010. יש סיכוי שהעם יסלק את ארדואן לפני שיהפוך לדיקטטור פשיסטי ואנטי ישראלי?

מינהר

New member
יוליקה, גם כאן העיריה מפנה גרוטאות

ביום קבוע. אבל צריך להוריד אותה למטה. מי יכול לסחוב משהו כבד?

זה לפי ההנחיות של ת.מ.י.

את יכולה להניח את הפריט על המדרכה ביום איסוף של העיריה (בתנאי שלא יהפוך בינתיים ל-"חפץ חשוד"....
את יכולה לא לחכות לעיריה ולהביא את המוצר לאחד ממרכזי המיחזור של התאגיד.
מה ? את לא יכולה לסחוב מקרר לבד ???

החוק הוא אחד לכל הארץ

ומה שעושות עם הפריטים הישנים, זה עניינן של החברות.
לפי החוק, התאגיד בודק את מספר המכשירים שנמכרו מול אלו שנאספו ודורשים הסברים מהמוכרים או היבואן או היצרן, כיוון שהפריטים חייבים ללכת למרכז המיחזור של התאגיד.
החוק ארוך מאוד ומורכב מאוד בנושא, אבל סעיף 30 הוא חד וברור ולא משתמע לשתי פנים.

למעלה