מה עושים עם הנכסים הפיננסיים בישראל?

shipy1234

New member
מה עושים עם הנכסים הפיננסיים בישראל?

אשמח לשמוע מה חברי הפורום עשו עם הנכסים הפיננסיים בישראל טרם ההגירה אני מתייחס בעיקר לנושאים של תיק ני"ע, וחיסכון פנסיוני נזיל (כגון מרכיב פיצויים בקרן פנסיה או קרן השתלמות שנפרעה). בברכה, שיפי

אמחנו לקחנו את כל הכסף הנזיל כדי לקנות בית

לא הצטערנו לרגע, זו היתה החלטה מצויינת. מחיר הבית עלה ב 8% כל שנה, ולא נאלצנו לשלם שכר דירה. שער הדולר הקנדי היום מול השקל דומה למה שהיה לפני שנתיים.....

shipy1234

New member
צודק, אני אוסיף סייג

בהנחה שלא צריכים את הנכסים הפיננסיים כדי לרכוש בית (לדוגמא לרווק כמוני) או למחיה שוטפת, אלא יש כמה עשרות אלפים בעו"ש.

מביאים כדי לקבל יחס של כבוד מהבנק

ומבעלי בתים שיראו דף חשבון עם יתרה גדולה וישכירו לך בשמחה גם ללא הסטוריית אשראי.

shipy1234

New member
חשבתי להגיע עם סכום קטן + כ"א

ולהעביר אח"כ את הכסף בנגלה אחת באמצעות העברה בנקאית. האם במקרה כזה תהיה לי גם "בעיה" לפתוח חשבון ולקבל "כבוד" מהבנק במעמד הפתיחה? תודה שוב מושל"ט, שיפי

בבנק יתייחסו אליך יפה מאד כשתפתח את החשבון.

אבל היחס ישתפר עוד יותר כשתהיה לך יתרה שמנה, או כשתהייה חייב להם הרבה כסף........בכל מקרה אני לא מדבר על הנחיתה והיומיים הראשונים במלון. אני מדבר על כך שדקה אחרי שתפתח את החשבון, כדאי שתעביר העברה בנקאית של עשרות אלפי שקלים, לפחות 20,000 דולר כדי להקל על נושא שכירת דירה וריהוטה, קניית רכב, רזרבה לקטסטרופות ושאר עניינים של התחלה. אני הייתי מעביר מישראל כל גרוש שהוא פטור ממס. אני גם מאמין שהשקל נמצא בשיא ומהמקום שבו הוא נמצא כרגע פלוס מינוס 5 אגורות אפשר רק לרדת אבל על תתפוס אותי במילה.......

shipy1234

New member
לא הבנתי רק את הנושא של השקל

עם השקל עכשיו בשיא, זה דווקא זמן לא טוב להמיר כי מקבלים מעט דולרים, לא?

joe2b

New member
שקל היום בערך 3.6 ש"ח ל-$

לפי המושל"ט בעתיד יהיה, נגיד, 4 ש"ח ל-$. ==> כדאי לקנות $ היום. תקבל יותר $ עבור אותו סכום בש"ח. מ.ש.ל.

predoc

New member
ההמלצה שלי

תלוי כמובן כמה כסף יש לך בסופו של דבר וכמה אתה רוצה להעביר בשלבים הראשונים וכמה מאוחר יותר אם בכלל אני הייתי ממליץ ( וזה מה שעשיתי בפועל) להגיע עם המחאה על סך כמה אלפי דולרים ( בלי שתצטרך לעצור ולדווח זה מקסימום 9999) אז תביא המחאה על 9000 דולר ( הדרך הכי זולה להעביר כסף דרך הבנק - יש דרכים זולות יותר דרך חברות סחר מט"ח) ועוד כמה מאות דולר בכיס. סהכ לא יותר מ 10,000 תפקיד את הכסף בחשבון חיסכון נושא ריבית אבל נזיל ותקבל יחס מועדף ביותר : כרטיס אשראי , עם מסגרת אשראי הגיונית להתחלה , בלי שתצטרך לסגור פיקדון על סכום מקביל חשבון חינם לשנה (מתחדש) בלי שתצטרך להשאיר יתרות זכות בעו"ש מאות המחאות ( קיבלתי אישית 1000 - לא ממש יודע מה לעשות עם כל כך הרבה) אם אתה מגיע לוונקובר כמו שהבנתי צור קשר במסרים

shipy1234

New member
יופי תודה ושאלות נוספות

אני מבין שבהמחאה התכוונת לצ'ק בנקאי? ואיך העברת את שאר הכסף אח"כ? בהעברה בנקאית? כמו כן, על איזה בנק אתה ממליץ? TD?

predoc

New member
תשובה

אכן אני מתכוון לצק בנקאי במטח - אם אתה רוצה לשבת על הגדר - דולר אמריקאי אם אתה בדרך להשתקע פה סופית וכמובן אם אתה צריך את הכסף מיידית - דולר קנדי (המרה בבנק שלך) אם אתה יכול לבקש המחאה עם ברקוד/ מספרים בתחתית הצק - תקבל את הכסף בחשבון מהר יותר - מספר ימים - אחרת יקח כשלושה שבועות לראות את הכסף בחשבון בפועל - מתוך ההמחאה תקבל כ 10% בלבד למשיכה מיידית עד לחליטה מלאה של ההמחאה. לא יצא לי לעבוד עם TD אין לי מילה טובה או מילה רעה יצא לי לעבוד עם CIBC ו BMO לכל אחד יש דברים טובים יותר וטובים פחות. יש דברים שהם בנק אוריאנטד ( כלומר שאתה מתקשר למענה הטלפוני או באתר האינטרנט ) ויש דברים שהם תלויי סניף. למרות שהיו כמה דברים מאוד מוצלחים ב BMO במיוחד שהייתי צריך דברים קצת מעבר.....מצד שני עשו לי גם כמה בעיות מיותרות בהחלט ....לכן עדיין... להשתפשפות רישונית על המערכת הבנקאות הקנדית אני הייתי ממליץ על CIBC. יש להם אתר חביב, כרטיסי אשראי בקשת רחבה - מרביתם חינם, צריך להחזיק פחות כסף בחשבון לביטול דמי ניהול חשבון ( אני בכל מקרה מקבל חינם ) דמי ניהול חשבון אני חושב יותר זולים, המחאות יותר זולות ( בהתחלה אפשר לקבל המון חינם) ריביות על יתרות זכות יותר טובות ועוד יתרונות נחמדים

predoc

New member
זה מה שאומר המחשבון שלי לפי העמלות

שגובה הבנק שלי בישראל בנק לאומי וזה גם אחרי הטבות והתמקחות תגיד סכום תגיד בנק...ואני יעשה לך את החשבון המוערך למה מוערך..כי גם הבנק המקבל פה יגבה ממך עמלה על העברה בהמחאה יש רק את הזמן עד הפידיון ואת חוסר הנוחות של להסתובב סכום כסף גדול עלייך למרות שזה כסף מוגן ואם זה מעל 10,000 ואתה נכנס למדינה אתה גם צריך להצהיר על זה שזה לחכות ולהמתין אחרי טיסה ארוכה

shipy1234

New member
אגב, על אילו דברים ניתן להתמקח עם הבנק?

במועד פתיחת החשבון הכוונה? אני מבין שעל: - כ"א רגיל ולא SECURED - פטור מדמי ניהול מעל יתרה מסויימת בעו"ש תודה, שיפי

predoc

New member
שונא שהדפדן קורס במאמצע

כתבתי תשובה מפורטת והדפדפן קרס באמצע אנסה לשחזר הדברים שניתן להתמקח ולקבל: כ"א רגיל בלי להשאיר איזה פיקדון ערבון ממליץ על דיוידנד - חינם - כרטיסים נלווים חינם (לאישה וכו) מחזיר לך 1% מכל מה שאתה קונה בסוף השנה - הטבות נוספות כמו ביטוח מוצרים שאתה קונה לעוד שנה ועוד. ינסו לשכנע אותך לקחת את הדיוידנד פלטינום ב 80 דולר - לא שווה לא להתפתות למרות שמחזיר 2% - בגלל דרך החישוב שווה רק אם אתה מליונר ומוציא המון כסף בכרטיס אשראי המון ! כרטיס אחר שאולי שווה לשקול - ארוקלאסיק - מעניק לך חברות בארופלאד - החברות חינם - הכרטיס עולה 30 דולר לשנה. הנלווים חינם. במידה ואתה טס באירקנדה או לופטאנזה ועוד כמה אוסף לך נקודות על כל הקניות שלך . כל 2 דולר נקודה. שווי נקודת ארופאלד לערך 0.02 דולר. כלומר 1% אבל בנקודות ולא במזומן. שומר על יתרת הנקודות שלך שלא תתיישן. בהרשמה מקבלים 3000-5000 נקודות שווה לשנה ראשונה. יציעו לך אולי גם ארוזהב- עולה כ 120 דולר מקלבים 5000-10000 נקודות בפתיחה כרטיס נלווה גם הולה המון. מחזיר לך נקודה לדולר כלומר כ 2% מומלץ רק אם חסרות לך כמה נקודות לטיסה הבאה לדעתי ולא יותר משנה שמקלבים את הבונוס נקודות. להתמקח על כמות הצקים - יש בנקים שיתנו 5-10 והיתר בתשלום . יש כאלו שיתנו 500-1000 עושים פה יחסית הרבה שימוש בצקים - קודם כל שכר דירה והרבה מהתשלומים האחרים שלא מבצעים אלקטרונית או בכרטיס אשראי. דמי ניהול חשבון - בכל הבנקים אם משאירים יתרה מקבלים חינם. תוכנית עם יותר פעולות ופחות עמלות נוספות תחייב אותך ביותר כסף בחשבון 1000 או 1500 או אפילו 2500 והעלות היא בין 4 ל 12 דולר לערך לחשבון ללא הגבלת פעולות אפשר להתמקח ולקבל חשבון ללא הגבלת פעולות ללא דמי ניהול חשבון. מה עוד צריך : אוברדאפט פרוטקשן ...כדי שלא יחזור צק שאין מספיק יתרה בחשבון ותוכל להכנס זמנית לעוברדראפט. 1000-2000 לרוב יעשו את העבודה והריבית המקובלת היא כ 10% ליין אופ קרדיט - גם אם אין כוונה לעשות שימוש שיהיה - שתראה שאתה לא עושה בזה שימוש למרות שזה שם זה מוסיף לביצועים שלך ואחר כך שתצטרך תוכל להוריד עוד יותר את הריבית אל 8 ומתחת. בהתחלה הריבית הצפויה היא מעל 10 אחוז. למען ההשוואה הריבית המקובלת בכרטיס אשראי היא כ 20 אחוז. ובכרטיס אשראי של חנויות כ 30 אחוז. לא לשכוח חשבון דולר אמריקאי - במיוחד שגרים כל כך קרוב לגבול בהצלחה

למעלה