מה עושים עם הקור הזה ?

ה מוזה

New member
מה עושים עם הקור הזה ?../images/Emo186.gif

חוץ מתנור,מזגן,סדין חשמלי יש עצות סבתא וכו' שיהיה חם ? אולי יש למישהו פטנט שיביס את הקור הזה כי גם התנור כבר קפא מקור
מה הסבתות עושות שאף פעם לא קר להן ? או שזה רק "סיפורי סבתא? גרביים כפולות?מה עוד? ובכלל יהיה נחמד שרשור של עצות מחממות

אני גרה באיזור מאד קר

ומה שלמדתי כדי לשמור על החום הגוף זה לכסות את איזור העורף והצוואר היטב היטב. איזור העורף והאוזניים הוא איזור שברוח ממנו חום גוף ולכן כדאי לכסות אותו עם צעיף נעים. כמובן שגם את הרגליים לשמור חמות. ולשתות משקאות מחממים. חוץ מזה לבדוק שהבית אטום כמו שצריך מבחינת חלונות,רטיבות על הגג וכד'.

זאת רק אני ?

בשניה שאני שמה צעיף ישר כואב לי הראש. תמיד ? יש לזה סיבה מיוחדת או שאני סתם אהבלה חחח ? כאילו אני שמה רגיל לא חונקת תצמי ולא לא יודעת מה שמה רגיל ישר כאב ראש

I Was Hoping

New member
חברי הטוב נחום

הוא הבקבוק החם שלי, שאני לא נפרדת ממנו. יש לו מעטפת מפליז, והוא לא כועס כשאני שופכת לתוכו מים רותחים-רותחים ישר מהקומקום, הוא שומר על חום כל הלילה, וגם מרגיע כאבים בדרך. אין כמו חברי נחום, מומלץ בשילוב עם ספר טוב וכוס תה קמומיל.

גם לי יש בקבוק כזה ועצה מחממת יותר

רבע שעה לפני שאת הולכת לישון או סתם להיכנס למיטה מלאי אותו במים חמים ושימי במרכז המיטה וכמובן כסי את המיטה. החום יתפזר על כל המיטה וכל הלילה היא תישאר חמה.

I Was Hoping

New member
ועוד משהו שנזכרתי מסבתא ז"ל

ברגע ששלחתי את ההודעה הקודמת נזכרתי... כשהיינו ישנים אצלה בחורף, על הסדין היא הייתה פורסת לנו שמיכת צמר, ועליה היינו ישנים, ומעל פוך חמים... שמיכת הצמר נותנת בידוד מהסדין הקפוא וחוסכת שעה של ייסורים, עד שהסדין מתחמם מחום הגוף. מומלץ!

ה מוזה

New member
../images/Emo51.gif

על הטיפים והעצות [ בהחלט יהיה בשימוש] מה לגבי שתיה חמה? אם אני לא טועה תה קינמון מחמם ?

I Was Hoping

New member
אומרים

שקינמון ממש מעלה את חום הגוף, לא בדקתי, אבל זה טעים גם עם תה וגם עם נס קפה, אז אפשר לנסות

wasabi

New member
מזון מחמם ומזון מקרר

בעזרת תזונה ניתן לעזור לגוף לשמור על החום. לחלק מהאנשים זה יראה מובן מאליו, אבל בכל זאת: בחורף כדאי לאכול אוכל חם ומבושל - כלומר יותר מרקים ותבשילים ופחות סלטים ופירות טריים. דגנים העוזרים לשמור על חום הגוף: כוסמת אורז מלא (עגול) דוחן גריסים ירקות: ירקות שורש כגון גזר, שורש לבן, שורש סלרי, צנון לבן, דלעת ודלורית מאכלים המקררים את הגוף במיוחד ולכן עדיף להמנע מהם בחודשי החורף: פירות ומיצי פירות (בעיקר פירות טרופיים, כולל פירות הדר), מלפפונים ועגבניות, טופו לא מבושל. (שלא להזכיר חלב וגלידה!) מתכון של אמא שלי לחורף חם ומתוק: סיידר חם: בספל לוקחים תרכיז תפוחים טבעי של סיידר הגליל ומוסיפים מים רותחים למתיקות הרצויה. מוסיפים 3 פרוסות ג'ינג'ר, מקל קינמון ופיסת ציפורן, מחכים 5 דקות ושותים חם.

ה מוזה

New member
../images/Emo51.gif על המתכון

בהחלט נשמע מחמם וטעים,אני אנסה בשמחה ותודה על שפע העצות החשובות הנוספות

למעלה