מה עושים עם הריח של נבטי ברוקולי/צנונית

di9010

New member
מה עושים עם הריח של נבטי ברוקולי/צנונית

היי, קראתי שהנבטים האלו ממש בריאים. אז קניתי..

1. הכנסתי בתוך חביתה- עד כמה הנבטים מאבדים מהערך התזונתי בחימום/טיגון/בישול וכד'?

2. הריח שיוצא מהם, הוא ממש לא נעים- האם יש למישהו טיפ מה לעשות עם זה?

תודה רבה
 

אבי519

New member
לא אמור להיות להם ריח רע. אולי הם מקולקלים ?

נבטים לא מצטיינים בחומרים מתחמצנים ( כמו ויטמין C וכ"ד) ולכן לא כלכך מאבדים ערכים תזונתיים משמעותיים בבישול .
אגב ברוקולי וצנונית עצמם יותר בריאים מהנבטים שלהם.
 

trilliane

Active member
מנהל
הוא לא כתב ריח רע אלא לא נעים, וכן, ריחם של נבטים אינו מדהים

ויכול להזכיר ריח של רטיבות וכו'. עניין של... טעם וריח.
 

trilliane

Active member
מנהל
בריאים – כן, אבל גם בעייתיים מבחינת בטיחות מזון, קשה לנקותם

והם עלולים להכיל שאריות אדמה ולכן חיידקים כמו טוקסופלסמה. זה לא כ"כ בעייתי לאוכלוסייה בריאה, אבל כן לאוכלוסייה עם מערכת חיסונית רגישה, בין היתר נשים הרות. אם מבשלים אותם (או אם מנביטים לבד בבית) זה אמור לפתור את הנקודה, להבנתי.
&nbsp
2. כן, זה ריחם של נבטים... לא כולם אוהבים. על טעם וריח
. אפשר לנסות נבטים אחרים, אולי תאהב אותם יותר.
 
למעלה