מה עושים עם התינוק?

רמי אב

New member
מה עושים עם התינוק?

אם גבר נשוי הביא לעולם תינוק מאישה נשואה שלא אשתו אז מה עושים עם התינוק?
אני שואל רק בשביל הידע.

ובאיזו משפחה יהיה התינוק שנולד לרווקה?

אלה שאלות לבית משפט לא שאלות הלכתיות

רמי אב

New member
שאתה התכוונת לפה לבית משפט

אתה התכוונת לבית הדין הרבני?
או שאני מרגיש בלי נדר שאני טעיתי ואתה התכוונת גם לבית משפט אזרחי אבל שעוסק בדיני משפחות?

התכוונתי לשניהם כי שניהם יכולים לעסוק בזה

לא טעית בכלום, פשוט שאלת שאלה שאינה קשורה להלכה כלל, מלבד זה שגם מי שעוסק בתחום לא ידע להשיב לך משאלה כל כך כללית ולכן אני לא רואה טעם לשאול פה כל דבר בכל נושא וכמו שאופירה כתבה.

אופירA

New member
מנהל
נזהרים לא לשפוך אותו עם המים של האמבטיה!

מה השאלה איפה יהיה התינוק? פה זה מחלקת הרווחה העירונית? בית משפט לסכסוכים משפחתיים? יש בכלל סכסוך?
יש אבא, יש אמא, הם יחליטו איפה יושב תינוק. מה זה עסק שלך לשאול איפה הוא יגור???

רמי אב

New member
כי אותי זה מעניין לדעת על דברים כאלה

ואת אופירה לא הבעלים של האנשים שיחליטו בשבילם מה הם מסכימים לספר לאחרים.
אני רשמתי לך תגובה בוטה כי גם את הגבת לי בתגובה בוטה במקום להתייחס לנושא.
אם היו לי קשרים עם הנהלת אתר האינטרנט הזה אני הייתי עושה הכל שיהיה לך שם משתמש בצבע רגיל ולא כחול ולא אדום כי זה מה שבאמת מגיע לך על הנסיון להרגיז אנשים.
את התדרדרת לאחרונה מאוד את אפילו לא קראת את כל ההודעה, לפחות המשתמש גרמינה גקסון קרא כראוי את ההודעה והבין שלפי מצב השאלה שבה יש פה סיכסוך כי שני צדדי המשפחות רוצות את התינוק. כמובן שיהיה לך קל להכחיש שאני משקר, אבל אני מסתפק באמת ולא בהכחשה שלך.
ואני אשמח בלי נדר אם יש עוד אנשים שיוכלו להגיב נכון על השאלה שלי.

רמי, זה פורום שאלות הלכה למעשה

שאתה משתמש בו כדי לשאול שאלות לידע כללי.

אין שום בעיה כשאתה שואל שאלות לצרכים שלך בנושא ברכות או שבת אבל כשאתה מנסה ללמוד יהדות מהפורום אתה עושה עוול לפורום. זה אינו פורום לימודי.

בבקשה, אתה מוזמן לכתוב שאלות כאן, אבל אנא, תתמקד בשאלות מעשיות עבורך. זה לא פורום לימוד יהדות. אם אתה רוצה ללמוד יהדות, אני בטוח שתוכל למצוא שיעורי יהדות באיזור מגוריך.

רמי אב

New member
אני לא מסכים איתך עם זה

בפורום הלכה מותר לשאול שאלות בהלכה גם אם זה לא קשור אליי, זה פורום ציבורי שכל מי שיש לו בעיה שקושרה אלי, יכול בעזרת רישום במנוע חיפוש לרשום אתה בעיה ולנסות יותר מהר לקבל משם תשובה.

אופירA

New member
מנהל
אני מבינה שזה מאוד מעניין אותך

אבל ההלכה לא יודעת לנחש מה יחליטו האבא והאמא בכל מקרה.
בטח שלא חברי הפורום.
את התשובה לשאלתך יידעו רק הורי התינוק, אחרי שיחליטו היכן הוא יגדל.
לכן צריך לשאול את השאלה רק אותם, אחרי שיחליטו. רק בידם התשובה.

רמי אב

New member
אבל השאלה שלי היא

במקרה כזה, אם יש חילוקי דעות בין שני המשפחות של למי יהיה התינוק אז איפה צריך להיות התינוק?

אופירA

New member
מנהל
גם את זה צריך לשאול את הגורמים המעורבים בסכסוך

לאן פנו ההורים כדי ליישב את הסכסוך?
למחלקת הרווחה העירונית? לבית משפט לסכסוכים משפחתיים? לקרוב משפחה שיברר ביניהם? (קשה להאמין שהם יפנו לבית הדין הרבני...).
מה יהיו הטיעונים שלהם? מה ייראה לגורמים החורצים דין בכל מקרה ומקרה לגופו טובת הילד, מה יהיה מכלול השיקולים בכל מצב ומצב?
באמת באמת שאין תשובות כלליות למקרים כל כך ספציפיים...

קליט

New member
מגדלים אותו באהבה

מתי שירצה להתחתן, הוא יגיע לרב וישאל לגבי מעמדו מבחינת נישואין, הוא ישאל את הרב מה להגיד ברבנות, ויתכן שיהיה לו דין של ממזר, יש פיתרון במקרה זה, הרב יספר לו מה הפיתרון (אני לא זוכר)

למעלה