בבקשה,מאפה גבינות ובטטות,בקלי קלות.
ההמלצה שלי:לקרוא את שלבי ההכנה מהתחלה עד הסוף,ורק אז לגשת להכנה.
מאפה בטטות וגבינות,חגיגי וטעים במיוחד.( על בסיס בצק פריך.)
להכנת בצק פריך:
80 גרם חמאה קרה, לחתוך לקוביות
כוס אחת קמח
1/2 כפית מלח
מכניסים הכול למעבד-המזון ,לכמה שניות ערבוב ,
עד לקבלת תערובת פירורית.
ולהוסיף :
ביצה אחת
וכף אחת מים,
 
להכנת המלית:
2 כרישות שטופות היטב.(לקנות כרישה עם בצל לבן גדול, ולפרוס לפרוסות דקות (כולל חלק הירוק בהיר של הגבעול, כ- 5 ס"מ מהגבעול.
את פרוסות הכרישות יש לבשל בסיר עם מים חמים, עד לריכוך,ולהעביר למסננת,
ולהניח להתקרר.
 
לבשל בסיר מים 2 בטטות –מאורכות, וקלופות,כרבע שעה,
ולהוציא מסיר הבישול קצת לפני הריכוך, כדי שניתן יהיה לפרוס לפרוסות יציבות.)
 
לבלילה:
2 ביצים
1 שמנת מתוקה
1/2 כפית תבלין רוזמרין,או תימין.
מלח, ופלפל-שחור.
 
ההכנה:
מכניסים למעבד מזון קוביות חמאה, קמח ומלח , ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק.
(אם המרקם מעט יבש , מוסיפים כף או שתיים של מים קרים.)
אוספים את הבצק, מהדקים לכדור,עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה.
 
. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מבשלים במים את פרוסות הכרישה כ-15 דקות, עד שמתרככות.
פורסים את הבטטות המבושלות והמוצקות,לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
.
בקערה טורפים ביחד :ביצים, שמנת, רוזמרין, מלח ופלפל.
מרדדים את הבצק לעלה דק ,ומניחים על תבנית (מס' 24 ס"מ).
מהדקים את הבצק בידיים ,לקרקעית -התבנית ,ולהדק מעט בצק גם על הדפנות.
 
על הבצק שמהודק לתבנית, מפזרים את פרוסות הכרישות
ומעליהם מסדרים את עיגולי- הבטטה,ופרוסות גבינה,אני השתמשתי בחצי גליל פרומעז
שפרסתי לפרוסות (אפשר גם גבינה בולגרית או צפתית,שניתנת לפריסה.)
 
את פרוסות הגבינה להניח בין פרוסות הבטטות,(לידם ולא מעל),כך שתהיה שכבה אחת.
ומעל הכול יוצקים את בלילת הביצים.
מעבירים את התבנית לתנור,ואופים בתנור כ- חצי שעה,
עד שהמאפה מתייצב ומקבל גוון זהוב-שחום.