מה עושים עם חברה כזאת?

הצילצול

New member
מה עושים עם חברה כזאת?../images/Emo4.gif

יש לי בת דודה שהיא גם חברה טובה של חברה שלי.. אנחנו חברות כבר 8 שנים טובות. בזמן האחרון היא ממש לא מתייחסת אלינו, אם כבר אז לדברים שהיא רוצה.. כמו טרמפ למקום כלשהו, או סתם לסיבוב כי משעמם לה בבית! או שאזלו לה הסיגריות.. [לא, היא לא עובדת]. גם יש לה חבר... אז אוליי יכול להיות שזה בגללו שהיא "שכחה" מאיתנו. היא לא מתקשרת.. אנחנו קובעות יום וזמן לטייל קצת בשכונה [ביום שמש יפייפה!
] אך, היא מבריזה, כלומר, לא מתקשרת ולהודיע שלא תבוא.. וגם, לא מצטערת על זה שלא באה.... היא עושה מה שבראש שלה... ניזכרת בי ובחברה שלי מתי שנוח לה.. או שמתי שהחבר שלה לא יכול להיות איתה באותו יום.. מה הייתם עושים במקומינו? זוהי חברות של 8 שנים ולא חודשים! אז, בבקשה תנו תשובה הגיונית... ולא חד משמעית.. תודה

כנסי,

כמה זמן בת דודה שלך עם חבר שלה? זה חבר ראשון? אם לא,אז עם הקודם זה גם היה ככה? מה שאני חושבת <אם זה חבר ראשון> אז שהיא פשוט נורא מתלהבת מהעובדה שיש לה חבר בפעם הראשונה ופשוט ניסחפת...זה קורה להרבה בנות ובאיזה שהוא שלב הן מבינות שהן שכחו את החברות ואז מקדישות להן יותר זמן. יש כאלה שלוקח להן הרבה זמן להבין שהן לא היו בסדר ,יש כאלה שקצת זמן ויש כאלה שבכלל לא מבינות מה רוצים מהן. מה שאת וחברה שלך יכולות לעשות זה פשוט להסביר לה שהיא פוגעת בכן בזמן האחרון וכמעט ולא מבלה איתכן, או שאתן במקרה אחד ברירת מחדל.

יש 2 צורות התמודדות-

1) שיחה רצינית שלכן איתה. 2) תקופת הקפאה, אל תתייחסו אליה כמה שבועות ותאמיני לי שהיא תחזור על 4. אם כבר עשיתן את האופציה הראשונה אז אין מנוס מהאופציה השניה, לדעתי כמובן.

הצילצול

New member
כבר עברנו על האופציה השנייה

ושלא התקשרנו אליה שבוע שלחתי לה הודעה ואמרתי לה "לאן נעלמת?" היא אמרה "אני בבית וגם אתן יכולות להתקשר!" סליחה???? זה מה שהיא חושבת? זה ממש חוצפה. ואם לא הייתי שולחת את ההודעה לא היה לה אכפת. היא לא הייתה מתקשרת עד עכשו. נמאס לנו לרקוד לפי החליל שלה!!!

ilana4ka

New member
סיסטר

תראי, חברות של 8 שנים זה לא סתם. גם לי יש חברה הכי טובה, 8 וחצי שנים. ואני יודעת טוב מאד שזה מאד מאד מאד חשוב לי, כך גם לך בטח. לכן, את באמת חיבת לקחת אותה לשיחה רצינית, ולהסביר בדיוק כל מה שמפריע לך. בלי לדסקס על זה, לא תפתרי כלום, שלא נדבר על זה שהמצב יחמיר. בהצלחה.

היה לי מצב דומה

עם חבר של 10 שנים, עברתי את התאונה המפורסמת שלי ולא היתה לי הכנסה, כך שלא יכולתי להתקשר לאף אחד, חודשיים אחרי אני מקבל טלפון והוא שטף אותי על זה שלא התקשרתי, אמרתי לו שעברתי תאונה ואין לי הכנסה, החוצפן אומר לי:"מה? יכולת להתקשר מהבית..." אמרתי לו יפה שלום ולא שמעתי ממנו מאז, אני לא רואה את זה כהפסד.

הצילצול

New member
כן אבל.

מישהי שאני מכירה אותה מגיל 0 וחברה שלי שמכירה אותה 8 וחצי שנים, היא לא יכולה להתקשר אלינו? כל כך קשה לה? למה תמיד אנחנו אלה שיוזמות את השיחות האלה. אתם צריכים להבין שזה ממש פוגע כי פעם היינו שלושתינו ביחד ועכשו היא מתרחקת. אמרנו לה את זה כמה פעמים והיא לא מבינה. מאז שיש לה את החבר שלה (שנתיים) היא לא מתייחסת. או שאנחנו מספרות לה כל מיני עדכונים על עצמנו והיא ממש לא מעניין אותה מה שהיא עושה זה מספרת לנו ללא סוף עליה ועל החבר שלה וכמה שאנחנו מקשיבות ומנסות לעזור לה בכל בעיה זה לא קורה ההפך היא לא תבוא ותציע משהו או תעזור לנו במשהו!

סוזן50020

New member
גם אני כבר עברתי מצבים דומים

תראי, לפעמים יש חברים שנועדו להיות איתך לתקופות מסוימות, או דווקא כאשר אתם נמצאים במצב שהוא זמין, כאילו שאתם זמינים אחד עבור השני. למשל, חברות טובות שהן שכנות(כמו במקרה שלי) או שמבקרים אחד את השנייה, חברות דרך איסיקיו, פורומים, אימיילים ואס אמ אס בהודעות פלא' או אף פקס. אם אין אחד מדברים הללו אז קל וחומר, קשה לשמור על חברות עתיקה. אבל הכול זה תלוי ברצון של חברים, אם נוח להם יחד ואם לא אז אסטה לה ויסטה בייבי.

למעלה