מה עושים עם חוסר משמעת עצמית?

פינקית

New member
מה עושים עם חוסר משמעת עצמית?

אם אני צריכה לעשות שיעורים / עבודה / ללמוד למבחן אז במקרה הטוב אני עושה את זה למשך זמן קצר ואז אומרת לעצמי שאני אראה טלוויזיה "רק רבע שעה" או שאני אגלוש "רק כמה דקות" ובסוף יוצא שאני בכלל לא ממשיכה במקרה הפחות טוב, אני אפילו לא לומדת לזמן קצר אלא ישר מתחילה עם הגלישה / צפיה בטלוויזיה
יכולים לעוץ לי עצות לשיפור המצב? תודה ענקיייייייית

nutmeg

New member
דווקא זו שאלה

שקשורה לשרשור שפתחה Mנטה: יכול להיות שלא מדובר במשמעת עצמית דווקא אלא בטווחי הריכוז שלך, למשל. אולי את מישהי שיכולה "לשבת" כל פעם 15 דקות ואז דקוקה לאוורור? נסי לבדוק כמה זמן את יכולה לשבת. שהחומר יהיה על השולחן, הביטי בשעון כשאת מתחילה ללמוד, וכשאת ממש חייבת לקום לעשות משהו אחר, הביטי שוב בשעון. כמה זמן עבר? 5 דקות? לא נורא. קומי עשי סיבוב, הרשי לעצמך 15 דקות בעשייה אחרת - ושוב שבי אל השולחן ומדדי את הזמן כשהפעם את מאתגרת את עצמך לשבת 'רק' עוד 5 דקות לפני סיבוב האוורור הבא. במקום לאבחן את עצמך בחומרה ולהגיד על עצמך שאת חסרת משמעת עצמית - לפחות בדקי קודם מהם טווחי הריכוז שלך והתחילי לעבוד משם. גישה של תיוג תבוסתני (אני ככה וככה, ואין מה לעשות) לא תניב תוצאות.

ראשית רצוי להתנתק מהאנטנה.

מזה 10 שנים אנו משתמשים בטלביזיה רק כמרקע לוידאו משום שמש שלא שווה הקלטה, לא שווה צפיה.

למעלה