בבקשה
זה המתכון
החומרים לבצק
200 גר' מחמאה או חמאה
1 גביע אשל או גבינה 3%
3 חלמונים
כוסות קמח רגיל1 3/4
1 שקית אבקת אפייה
למילוי
1 כוס סוכר
3 חלבונים
1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
מערבבים את המחמאה/חמאה והאשל/גבינה עד שיוצרים בלילה אחידה קצת קשה ,מוסיפים את החלמונים ואחרי שהכל מתאחד מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה לשים לבצק אחיד
* אם הבצק דביק מידיי להוסיף קמח לפי הצורך
שמתקבל בצק אחיד גמיש ולא דביק יוצרים ממנו כדור ומקררים למשך 1/2 שעה אבל עדיף כמה שיותר .
הכנת המילוי
מקציפים את החלבונים וכשמקבלים קצף יציב מוסיפים את הסוכר
לאחר שהסוכר התאחד היטב מוסיפים את האינסטנט פודינג
מקבלים תערובת אחיד נוקשה במקצת ודביקה
מוציאים מהמקרר את הבצק מחלקים את הכדור ל 4
מרדדים כל כדור למלבן
מורחים בשכבה דקה בינונית ומגלגלים לרולדה
פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים על נייר אפייה כשהחלק הפנימי כלפי מעלה
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות
אני לוקח את הרולדות מניח בתבנית ומעביר להקפאה של 5-8 דק' כך מקבלים בצק נוח לחיתוך
2 וגם 3 ליד הקפה בשמחה
תני קפיצה לאשדוד... : - )