מה עושים עם חלבונים או חלמונים ???

שגיב23

New member
מה עושים עם חלבונים או חלמונים ???

נתקלתי במתכון להכנת קרם שוקולד/מילקי ביתי
המתכון דורש 8 חלמונים
מה עושים עם החלבונים????
זו לא פעם ראשונה שאני נתקל במצב כזה

רעיונות ?
 

bali

New member
מנהל
ניצול חלבונים

מכינים עוגיות מקרון, מכינים מרנגים.

אפשר לשמור חלבונים בקופסה סגורה במקרר הרבה זמן או להקפיא אותם.

והנה שרשור ניצול חלבונים (ויש גם אותו דבר לחלמונים) שנמצא בקישורים שלנו בקטגוריה "ניצול כמות גדולה של X", ונלקח מפורום מתכונים.
 

שגיב23

New member
תודה רבה

מצאתי פיתרון לפעם הזו
הולך להכין עוגיות שושנים
 

bali

New member
מנהל
יאמי יאמי

אפשר גם את המתכון?
וגם איזה שתי עוגיות ליד הקפה?
 

שגיב23

New member
בבקשה

זה המתכון


החומרים לבצק

200 גר' מחמאה או חמאה
1 גביע אשל או גבינה 3%
3 חלמונים
כוסות קמח רגיל1 3/4
1 שקית אבקת אפייה

למילוי

1 כוס סוכר
3 חלבונים
1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

מערבבים את המחמאה/חמאה והאשל/גבינה עד שיוצרים בלילה אחידה קצת קשה ,מוסיפים את החלמונים ואחרי שהכל מתאחד מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה לשים לבצק אחיד
* אם הבצק דביק מידיי להוסיף קמח לפי הצורך
שמתקבל בצק אחיד גמיש ולא דביק יוצרים ממנו כדור ומקררים למשך 1/2 שעה אבל עדיף כמה שיותר .
הכנת המילוי
מקציפים את החלבונים וכשמקבלים קצף יציב מוסיפים את הסוכר
לאחר שהסוכר התאחד היטב מוסיפים את האינסטנט פודינג
מקבלים תערובת אחיד נוקשה במקצת ודביקה

מוציאים מהמקרר את הבצק מחלקים את הכדור ל 4
מרדדים כל כדור למלבן
מורחים בשכבה דקה בינונית ומגלגלים לרולדה
פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים על נייר אפייה כשהחלק הפנימי כלפי מעלה

לאפות בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות

אני לוקח את הרולדות מניח בתבנית ומעביר להקפאה של 5-8 דק' כך מקבלים בצק נוח לחיתוך



2 וגם 3 ליד הקפה בשמחה
תני קפיצה לאשדוד... : - )
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה


 
למעלה