מה עושים עם חתולה שדורשת לשתות מים רק מברז מסוים בבית

rotemfrm

New member
מה עושים עם חתולה שדורשת לשתות מים רק מברז מסוים בבית

לאחרונה החתולה החליטה שהיא לא שותה מהכלי שלה אלא רק מהברז באמבטיה המצויה בצד השני של הבית. היא אפילו לא מוכנה לשתות מאף ברז אחר. בעבר אם היינו ישנים היא היתה ממתינה לבוקר. בימים האחרונים היא ממש צורחת ומשתוללת ועושה קולות של קרב, וגם שורטת את הדלת ועושה נזקים. היא עושה את זה גם באמצע הלילה. באופן כללי זו חתולה בעייתית שגרמה כבר לנזקים איומים בכל הבית. מלבד זאת, יש חדרים שאנחנו לא נותנים לה להכנס בכדי שלא תהרוס את כל מה שיש שם, אז היא שורטת את הדלתות (שנראות זוועה) ומשמיעה קולות איומים. המקום היחיד שהיא לא רוצה ללכת אליו זה החוצה.
מה אפשר לעשות ?
תודה מראש.

גורדיאן

New member
אפשר לעשות הרבה דברים.

דבר ראשון אפשר להחליף את הכלי, ושיהיו בו מים טריים, ושיהיה ממוקם נכון, ואולי למלא בו מים מהברז ההוא.
באופן כללי כתבת תלונה שאין בה שום מידע ממשי על החתולה, מצבה וסביבתה וקשה להבין מה קורה שם. חתולים אינם עושים צרות אלא כשרע להם, אבל עד היום בו הם ילמדו לכתוב את תהיי זאת שצריכה להבין מה הבעיה ולפתור אותה.

Yukita

Active member
מנהל
אפשר באמת לעשות כל מיני דברים

כלי מים הוא עניין של העדפה: אחד אוהב מים זורמים, ואז אפשר להביא מתקן כזה של שתייה לחתולים שבו המים זזים וזה יעודד את החתול לשתות משם. שני אוהב קערות גדולות ורחבות שהשפם לא ייגע בדפנות (אצלנו זה כך, כולם שותים מהקערות הגדולות של הכלבים ולא נגעו בקערות הקטנות יותר כשעדיין היו שם), שלישי לא אוהב חומרים מסויימים: לפעמים ההשתקפות בתחתית כלי מתכת לא נושאת חן, לפעמים לא אוהבים פלסטיק. פשוט צריך לנסות כלי אחר, אולי באמת עם מים מהברז האהוב.
&nbsp
באשר לבעיות האחרות, נשמע לי שיש לכם מכלול שלם ובמצב כזה לא הייתי רוצה לתת עצות "על עיוור" באינטרנט. יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי לעזור לחתול להיות רגוע יותר והרסני פחות בבית, אבל זה גם תלוי בסביבה הקיימת. יש גם הרבה דברים שאנשים עושים ולא מבינים שזה יוצר לחץ אצל החתול ולכן בעיות התנהגות. במצב כזה, ההמלצה שלי היא להזמין אליכם יועצת חתולים שתסתכל על כל ההיבטים של החיים בביתכם ותבנה עבורכם הצעה המתאימה למציאות אצלכם. כן, זה עולה כסף -- אבל הרי כולנו מוציאים כסף על איכות חיים בכל מיני דרכים, וחתול רגוע שלא הורס דברים זו בהחלט איכות חיים לא רק לחתול אלא גם לכל מי שסביבו.

למעלה