מה עושים עם טמפה?

מה עושים עם טמפה?

אני מחפשת מתכונים קלים ומהירים - לא יותר מ10-15 דקות עבודה

ואגב, אלו מצרכים כדאי לקנות שיהיה בבית על כל רעב שלא יגיע, חוץ מטופו וחל"ס?
 
מה זה חל"ס?

מצרכי רעב פתאומי -
קרקרים
טחינה גולמית
שוקולד מריר איכותי
חמאת בוטנים
פסטה/ פתיתים
שימורי עגבניות מרוסקות- לא רסק עגבניות!
תירס בשימורים
בפריזר- לחם שפרסת, אפונה זעירה, חומוס בגרגרים, שעועית ירוקה וצהובה.
את האפונה והחומוס אפשר רק לשטוף במסננת עם מים ולאכול ככה או בתוך סלט.
וופלים/ עוגיות
אגוזים/ שקדים
פרות מיובשים- שזיפים, תמרים, צימוקים, משמשים, פרוסות בננה...
בצל יבש
שום
תפוחי אדמה
חלב קוקוס
עגבניות מיובשות
 

Gidi Shemer

New member
תשובות

חלון ללא סף
חוכמה ללא סוף
חדר ליד סלון
חקר למורים וסוסים
חזיית לארג'-סמול (למקרים א-סימטריים).
חבורה ללא סוד (מוחלט בהחלט)



או אולי:

חלב סויה
 


 

ladybug6

New member
לרשימת ה"אני רעבה" - מוסיפה -

שימורים של עלי גפן
קוסקוס אינסטנט שאפשר לשדך לסלט טרי
תשתדלי תמיד להחזיק במקפיא רוטב עגבניות או לחילופין רוטב קנוי מוכן, שאפשר ברבע שעה להכין פסטה ולהוסיף לו
ירקות קפואים שאפשר להכניס למיקרו ולאכול תוך כמה דקות
פיתות / לחם וכמה ממרחים שמחזיקים הרבה זמן כמו ממרח שום, פסטו, עגבניות מיובשות, ממרחי סויה, טחינה גולמית, סילאן וכו'.
 

le ad

New member
השרשור הזה בא לי בטוב

השבוע נכנסתי לסופר, בהיתי במדף של מוצרי החלב ובפעם המי יודע כמה חשבתי על כך שאני רוצה לחזור לטבעונות. הקושי שלי עם טבעונות מתמקד בעיקר בהתארגנות עם ארוחות שגם ישביעו אותי וגם יהיה לי חשק לאכול אותם. אין לי בעיה להכין לבעלי מנת פחממה (אורז, קוסקוס וכו') ומנת ירקות - כל זה טבעוני לחלוטין. לזה אני מוסיפה מנת חלבון (אתם יודעים כבר...), מחלקת למנות ומכניסה להקפאה. לכשעצמי, גם אם הכנתי לעצמי מנה - ולא משנה אם היא טבעונית או לא - המפונקת שבי יכולה להחליט שלא בא לי עליה ואני רוצה משהו מהיר. ומה יש מהיר לאכילה כמו איזה כריך טוב או אם אני מחוץ לבית אז קניה של משהו טעים שהוא לא בהכרח טבעוני?

מכיוון שאני יודעת מראש על הבאג שלי, וממילא לא מכינה לעצמי ארוחות קפואות מראש כמו לבעלי (ממילא גם אין לי איפה לחמם אוכל בעבודה, ואני עובדת שעות ארוכות), אני צריכה פתרונות טובים איך להתארגן במשך היום בעבודה, כשאת הארוחה העיקרית, שגם אותה חשוב להכין במהירות, אני רוצה לאכול בבית.
בינתיים אני לוקחת איתי את הדברים האלה (לא כל יום ולא משתמשת בכולם כל יום):
מלבין קפה של כהנס פרווה (לא בכל מקום יש לי מים רותחים להכנת קפה)
חטיפי גרנולה טבעוניים
מנה תוצרת בית של קוואקר עם תבלינים שרק צריך להוסיף לו מים רותחים ויש דייסה מתוקה וחמה (לא בכל מקום יש לי מים רותחים)
שוקו אלפרו בקופסה קטנה
חלב סויה אלפרו בקופסה קטנה
לפעמים כריך
לפעמים קופסה עם אוכל מבושל טרי
מה עוד אפשר לקחת כדי לשרוד יום שלם כמעט בלי מקרר (אני מסתובבת ממקום למקום), עם חוסר זמן לבשל כל יום-יומיים ועם חשש להכין לי ירקות ופירות טריים מוכנים כי הם עלולים לחזור הביתה כמות שהם ולהתקלקל בהמשך הדרך ואז לפח.
תודה על כל עצה, כי בשכל אני בשלה להיות טבעונית. טכנית קצת קשה לי לעשות את המהפך.
 
לביבות

קל לאכול אותן קרות והן משביעות בפרט אם את מלווה אותן בפיתה/לחם וחומוס/טחינה/ סלט תורכי/ סלט חצילים/ ירקות קלויים/ ממרח עגבניות מיובשות/ טפנד...

הכיני לך בבית ערימת לביבות/קציצות אפויות/ מטוגנות קחי בקופסא ויאללה.

תירס בשימורים.
אפונה ותירס של סנפרוסט בקופסה עם מלח ,פלפל
סלט פסטה, סלט קינואה, סלט כוסמת, סלט בורגול- כל אחד מהם משביע להפליא
 

le ad

New member
תודה, יש לביבות שאת ממליצה עליהן במיוחד?

עיינתי היום בספר בישול שנקרא "בישול יום - מתכונים ב 30 דקות" (לא טבעוני). יש שם מתכון להמבורגר צמחוני שאפשר לטבען בהוצאת הביצים - השוס שלו שלא צריך להשרות ולבשל שעועית אדומה וחומוס אלא להשתמש בשימורים, ובשביל התחלה זה יכול להוריד ממני את המחשבות הלא נכונות שהכנת המאכלים זקוקה להתארגנות מראש ולהרבה זמן הכנות, כי אוכל להשרות ולבשל קטניות בזמן שנוח לי ואז רק להפשיר ולהכין את המנה בקלות. אני אנסה אותו ואדווח. חוץ מזה שכמו בכל ספר בישול יש שם כמה מתכונים מעניינים שמלכתחילה טבעוניים (מרק אפוננע, למשל, מישהו שמע?) או שאפשר לטבען בקלות.

מכיוון שאני מכירה את עצמי, אינני שוב מכריזה על עצמי כטבעונית מיד, אבל אני בשאיפה שעד ראש השנה תשע"ד גם ההורים שלי יקבלו את העובדה שאני כבר לא אוכלת מאכלים מהחי. בחודש וחצי הקרובים אני אתחיל להרגיל אותם לאט לאט על העובדה הזו, בכך שכל פעם שאבוא אליהם אביא איתי עוד ועוד מאכלים שמתאימים לי. (כמעט כל פעם שאנחנו שם הנושא עולה. אבא מבין שמדובר בהתעללות, אבל בגיל 70+ ושנים רבות של בררנות באוכל, קשה לו לשנות הרגלים. אמא מוכנה לנסות דברים חדשים אם יהיו טעימים לה, הצרה היא שהיא כל כך מכחישה את הסבל, שכל פעם שאני מתחילה לספר היא מבקשת להפסיק כי קשה לה לשמוע במיוחד כשהיא אדם טוטאלי ואם היא תפנים את הסבל הזה יהיה לה קונפליקט (שאני יכולה לפתור לה בקלות, האחים והגיסים שלי יפעילו עליה לחץ מהכיוון השני) עם החלק של בשר וחלב על פי היהדות והיא תתקשה להתמודד עם זה. ובעלי - מבין שיש סבל, אוכל כל מה שאתן לו ויהיה אכיל מבחינת החיך שלו (אני הבשלנית בבית והוא לא בררן גדול), אבל עדיין מתקשה לשנות הרגלים מסויימים, וכן - גם קצת מכחיש את האחריות שלנו לסבל הזה. מזל שבבית הוא לא נכנס לצלחת שלי ואני יכולה לאכול מה שבא לי גם בשבתות וחגים.
 
את יכולה להשתמש בחומוס ושעועית

של סנפרוסט.
אני אוהבת לביבות שיש בהן קטניה, ירק ודגן למשל אורז מבושל היטב , כוסמת מושרית במים רותחים ללא בישול, חיטה מבושלת היטב או תירס.

ירק מגורר כמו קישואים/ בטטה/ דלעת/ עלים ירוקים מאודים וסחוטים/ בצל/ סלק/ שורש סלרי/ שורש פטרוזליה

להדביק- קמח חומוס ומי סודה! וגם מים ששרו בהם זרעי פשתן למשך כמה שעות טובות והפרישו לתוכם את הג'ל שלהם או זרעי פשתן טחונים שאת יכולה להחזיק בפריזר.
טופו טחון בבלנדר לעיסה.

מרקים מראש רובם טבעוניים- מרקי קטניות למינהם
עדשים, שעועית, חומוס וירקות, אפונה , מרק גריסים עם פטריות ובצל.
אם את בעניני מרקים יש הרבה הרבה.

את תצליחי. אני בטוחה. לבך שלם והם יקבלו את זה. את תראי. בפרט כשהאוכל טעים

בהצלחה רבה!
 

ladybug6

New member
אני חושבת שזה אפשרי אבל מצריך כמה התאמות

יום שלם בלי מקרר וגם שיהיה אוכל שבא לך עליו ומזין ומשביע, בלי לבשל, שיהיה טבעוני וכו'... יותר מדי מגבלות


אז האפשרויות שלך הן כאלה:

1. למצוא מקומות בחוץ שבהם יש לך מה לאכול במשך היום.
2. להתרגל לאכול יותר ירקות, פירות, אגוזים ופירות יבשים במשך היום.
3. לאכול יותר ג'אנק (דגנים יבשים, קרקרים, חטיפים וחטיפי אנרגיה, מנות חמות וכו').
4. אם זה אפשרי, להגיע הביתה באמצע היום כדי לחמם לך ארוחה נורמלית.

דברים שבכל זאת אפשר לקחת - כריכים עם ממרחים שלא מתקלקלים (טחינה גולמית+סילאן, ממרחי אגוזים ושקדים למניהם, ממרחים על בסיס שמן כמו פסטו, עגבניות מיובשות וכו'), לצד הכריך להכין קופסה עם ירקות חתוכים מראש בצורה שנעים לנשנש. אגוזים ופירות יבשים/טריים לבין לבין.
לשעות הראשונות של היום אפשר לקחת קציצות ירק/עדשים או כריך עם גבינת סויה וירקות.
אפשר גם להכין עוגה בריאה מקמח מלא עם גזר ואגוזים ודברים טובים ולקחת איתך פרוסה-שתיים, זה מחזיק גם יום שלם ומשביע וטעים.
 

le ad

New member
תודה

4 ברוב הימים לא מעשי.
הרעיונות שלך טובים וזה שעשית אותם בצורת רשימה נתן לי רעיון: אני אכין רשימה,אדפיס ואתלות על המקרר, כדי שכשאני מכינה את האוכל והמוח שלי כבר/עדיין (תלוי אם זה ערב או בוקר) כמו עיסה ולא כמו שמוח צריך להיראות, אינני זוכרת את כל האפשרויות. ואז יהיה לי קל פחות להתעצל ולהתארגן יותר טוב לקראת יום העבודה.
 

merav999

New member
מקרר יש?

אפשר להכין סלטים קרים שלא צריכים לחמם, בקיץ זה בכלל עדיף


סלט טאבולה מקינואה/בורגול.

סלט אטריות אורז עם אטריות.

סלט עדשים שחורות מונבטות עם רוטב ירוק חמוץ.

סלט שעועית עם ירק.
 

le ad

New member
אחד הקשיים הוא לאו דווקא מקרר

אם כי במקומות שאני עובדת המקרר המיועד לצוות הוא מקרר קטנטן שבקושי מספיק לחלב ועוד משהו. אם אני רוצה להכניס דברים למקרר גדול יותר, אני מסתכנת בהעלמותם גם אם סימנתי אותם כדת וכדין או בשכיחתם כשאני עוברת למקום נוסף.

הקושי היותר גדול הוא הזמן העומד לרשותי. אני מחוץ לבית שעות מאוד ארוכות, לפעמים אפילו בין 10-12 שעות וחוזרת עייפה מאוד. קל לי יותר להמשיך לעבוד מול מחשב (לפעמים אפילו בשכיבה במיטה) מאשר להתחיל לבשל לעצמי אוכל עבור יום המחרת. עניין נוסף הוא שאני מקפידה על כשרות מהדרין ויש לי בעיה לחמם במקומות בהם אני עובדת במקרוגלים הנמצאים שם. חלק לא קטן מהקציצות ומהחביתות הטבעוניות, כולל חביתת החומוס המפורסמת, טעימות כשהן חמות.
בגלל קוצר הזמן שלי, אני מבשלת דברים פשוטים בלבד. אפילו לאפות הפסקתי מזמן.

בקיצור, נראה שאני צריכה לחפש כמה מסעדות באיזור (תיכף אתן המלצה) או לנבור בנבכי הבלוגים והפורומים הטבעוניים ולחפש את המנות שמוצאות חן בעיני ולהתחיל ללמוד להכין אותם לפני שהזמן שלי יתחיל להסתבך שוב עוד מעט.

והמלצה - למי שעובד בסביבות רמת גן, יש בבני ברק פינת רבי עקיבא (מול מכון מור) פיצריה שנקראת פיצל'ה. הפיצה חלבית ולא ניסיתי לבקש בלי גבינה ואולי גם יש, אבל יש להם סלטים בלי גבינה (צריך לשים לב על הרטבים) ויש להם עוד דברים כמו פסטות וכריכים. לאחרונה לישיבת צוות הזמנתי מגזרת הפסטות 2 סלטים חמים טבעוניים: צ'ופ סוי - אורז עם ירקות וסלט קינואה - קינואה עם ירקות.. הכמות מוגדרת כמנה, אבל הביאו לנו כל סלט בקופסה של בערך קילו. לא הכרתי את המנות ולא ידעתי איך הם יהיו. בסופו של דבר הם היו מאוד טעימים ואפילו הקרניבורים הגדולים של החבורה התלהבו מהם. מומלץ. אני הזמנתי לרמת גן. ידוע לי שיש משלוחים לכל האיזור. תבררו.
בקניון הגדול בפתח תקווה מול בלינסון יש עוד מסעדה בשם קפה ג'ו שם אכלתי קוסקוס עם ירקות מוקפצים טבעוניים. הבטיחו קוסקוס פיקנטי עד חריף, אבל לא היה לי חריף והיה טעים מאוד ומשביע. את השאריות הבאתי לבעלי שנהנה מהם למרות שהוא לא בקטע של כל מיני ירקות בתיבולים מוזרים.
ולמי שמגיע לתל השומר- יש שם דוכני קפה (ארומה?) אפשר להשיג במרבית המקרים - ובמיוחד בבוקר - שתיה חמה עם חלב סויה במקום חלב רגיל - יש תוספת במחיר של 2 שקלים.

שבת שלום.
 

ladybug6

New member
את המנה בקפה ג'ו אני מכירה

ומאוד אוהבת גם. אכן מתובל היטב, לא חריף (ותאמיני לי שהייתי מרגישה אם היה חריף..)
טעים מאוד.
גם הסלט קוסקוס מלא שלהם עם מלפפון ואגוזים וחמוציות - מצוין, היה לי ממש טעים, והוא טבעוני לגמרי.
 
טמפה-כל דבר

שעושים מטופו.
חלק ממוקפץ, אפוי במרינדה, מבושל בקוביות בתוך רוטב כזה או אחר, קציצות, מטוגן בפרוסות כמו שניצל...

כל מתכון טופו את יכולה להמיר לטמפה.
 
למעלה