תודה, יש לביבות שאת ממליצה עליהן במיוחד?
עיינתי היום בספר בישול שנקרא "בישול יום - מתכונים ב 30 דקות" (לא טבעוני). יש שם מתכון להמבורגר צמחוני שאפשר לטבען בהוצאת הביצים - השוס שלו שלא צריך להשרות ולבשל שעועית אדומה וחומוס אלא להשתמש בשימורים, ובשביל התחלה זה יכול להוריד ממני את המחשבות הלא נכונות שהכנת המאכלים זקוקה להתארגנות מראש ולהרבה זמן הכנות, כי אוכל להשרות ולבשל קטניות בזמן שנוח לי ואז רק להפשיר ולהכין את המנה בקלות. אני אנסה אותו ואדווח. חוץ מזה שכמו בכל ספר בישול יש שם כמה מתכונים מעניינים שמלכתחילה טבעוניים (מרק אפוננע, למשל, מישהו שמע?) או שאפשר לטבען בקלות.
מכיוון שאני מכירה את עצמי, אינני שוב מכריזה על עצמי כטבעונית מיד, אבל אני בשאיפה שעד ראש השנה תשע"ד גם ההורים שלי יקבלו את העובדה שאני כבר לא אוכלת מאכלים מהחי. בחודש וחצי הקרובים אני אתחיל להרגיל אותם לאט לאט על העובדה הזו, בכך שכל פעם שאבוא אליהם אביא איתי עוד ועוד מאכלים שמתאימים לי. (כמעט כל פעם שאנחנו שם הנושא עולה. אבא מבין שמדובר בהתעללות, אבל בגיל 70+ ושנים רבות של בררנות באוכל, קשה לו לשנות הרגלים. אמא מוכנה לנסות דברים חדשים אם יהיו טעימים לה, הצרה היא שהיא כל כך מכחישה את הסבל, שכל פעם שאני מתחילה לספר היא מבקשת להפסיק כי קשה לה לשמוע במיוחד כשהיא אדם טוטאלי ואם היא תפנים את הסבל הזה יהיה לה קונפליקט (שאני יכולה לפתור לה בקלות, האחים והגיסים שלי יפעילו עליה לחץ מהכיוון השני) עם החלק של בשר וחלב על פי היהדות והיא תתקשה להתמודד עם זה. ובעלי - מבין שיש סבל, אוכל כל מה שאתן לו ויהיה אכיל מבחינת החיך שלו (אני הבשלנית בבית והוא לא בררן גדול), אבל עדיין מתקשה לשנות הרגלים מסויימים, וכן - גם קצת מכחיש את האחריות שלנו לסבל הזה. מזל שבבית הוא לא נכנס לצלחת שלי ואני יכולה לאכול מה שבא לי גם בשבתות וחגים.