מה עושים עם יותר מדי צפעים?

aboohalil

New member
מה עושים עם יותר מדי צפעים?

היי בקרבת הבית שלי יש יותר מדיי צפעים(איזור רחובות)...אני גר בבית קרקע עם גינה וליד שדה חקלאות...יש לי ילד קטן בן שלוש,שמסתובב חופשי בגינה..ואני די בהסטריה...יש לי מספר שאלות בעניין: 1-יש איזושהי הדברת נחשים או חומרים אחרים דוחיי נחשים שאני יכול להשתמש? 2-אם אביא לגינה חתול או כלב,זה יכול עקב נחש מלבקר אצלינו בגינה ובבית? אני רוצה להדגיש שאת שאר פעולות המניעה ,הסרת מקומות מסתור לנחשים..עקירת שיחים מיותרים...סתימת חורים...כבר ביצעתי...אבל אני עדיין לא מרגיש מוגן וחשבתי אולי יש עוד דברים שאני יכול לעשות... תודה רבה אבא חרד

נשמע שאתה פועל נכון

לא שמעתי על אף חומר דוחה נחשים רציני. זה בעיקר עבודה בעיניים בשביל אנשים לחוצים
לכלבים יש נטיה לחטוף הכשות כשהם באים לרחרח במה מדובר ורוב הסיכויים שזה לא מה שיעזור לך. חתולים גם לא תמיד הכי יעילים ויש להם נטיה להרוג כל חיה שהם מוצאים וזה כולל מגוון רחב של ציפורים,מכרסמים זוחלים וחיות בר מוגנות אחרות שנעלמות מאזורים בהם יש ריכוזים של חתולים. איך הגעת למסכנה שיש "יותר מדי" צפעים בקרבת הבית שלך? אתה יכול להזמין לוכד נחשים לביצוע סריקה של שטח הבית אחת לכמה זמן אם אתה רוצה.

aboohalil

New member
תודה יונתן

הי יונתן..תודה ראיתי שלושה צפעים בשבועיים..הצלחתי לצלם אחד... לוכד נחשים לא יעזור מכיוון שהחששות שלי הם על בסיס יומי ,שעה שעה . מאז שגיליתי שהמקום שורץ צפעים ,ולא אוכל להביא לוכד נחשים על בסיס יומי. כול מה שחשבתי זה אם יש עוד משהו שאוכל לעשות לפני שאני עובר דירה.. אולי חשוב לציין שמעולם לא התמודדתי עם בעיה כזו,ולכן אני חושש. אני לא מעוניין להכנס להסטריה ולעשות צעדים קיצוניים כמו לעבור דירה...קראתי חומר,וניסיתי להרגיע את עצמי...אבל זה קצת קשה לי

למה שלא תצא פעם פעמיים ביום

לחצר לפני שהילד יוצא החוצה ותעשה סיבוב ותסתכל טוב מסביב. אולי זה יוכל קצת להרגיע אותך. בכל מקרה תנסה להסביר לילד (עד כמה שאפשר) שאסור לגעת בשום דבר שנראה כמו נחש. יתכן וראית את אותו הצפע יותר מפעם אחת? אם אף לוכד לא תפס אותו ואף אחד לא הפריע לו זה בהחלט לא יפתיע.

aboohalil

New member
היי

אין סיכויי שזה אותו הצפע... אני מבין נכון:לנחש אין בכלל מה לחפש אצלי בבית,חוץ ממקום נעים וקריר להתגונן בו ולהמתין עד לחשיכה,הזמן בו הוא יוצא לצוד?

אם אין לך קיני ציפורים, עכברים

או דברים דומים שהריח שלהם אומר לו שיש מזון בבית (תוכים ומכרסמים קטנים נחשים בדיוק כמו עכברים וציפורים) אז מעבר לנקודת עצירה נוחה ונעימה אין לו מה לחפש. בזה שניקית טוב את החצר "הרסת" לו כמה נקודות מנוחה טובות וסביר להניח שאם כבר יגיע אליך לחצר צפע הוא לא ישאר שם יותר מדי זמן. צפעים פעילים גם ביום וגם בלילה למרות שיש העדפה גם ללילה.

למעלה