מה עושים עם ילדה בת שנתיים ו-3 שלא אוכלת?

זואי74

New member
מה עושים עם ילדה בת שנתיים ו-3 שלא אוכלת?

אבל ממש ממש לא אוכלת כבר שבועיים שלושה, רואה צלחת, מזיזה אותה הצידה בלי לגעת, יורדת מהכסא ומדלגת על ארוחות שלמות - והצלחת מלאה במאכלים האהובים עליה שעד לפני שבועיים שלושה אכלה בתיאבון (מדובר בילדה שאמנם לא אכלה כמויות גדולות, אבל אהבה לאכול, נהנתה מאוכל מגוון ולא פחדה לטעום מכל דבר, ועכשיו מנסים הכל והיא מסרבת לכל)
היא מקבלת תוסף מזון (פדיאשור) בבקבוק, ולבקבוקים היא לא מסרבת, כך שהיא אמנם הולכת ונעלמת לי בהדרגה אבל בכל זאת מקבלת את המינימום התזונתי הדרוש.
ביקשתי בגן שיעקבו וידווחו לי וגם מהם קיבלתי דיווח שכמעט לא אוכלת.
יש מקום לקחת אותה לרופא לבירורים בריאותיים? איזה? או שאולי זה רק שלב התנהגותי בהתפתחות שלה וצריך לחכות בשקט ולתת לזה לעבור?

מהנסיון שלי עם הילדון

הוא לא אוכל שמפריע לו משהו, כאב גרון וכו. באופן כללי הוא אוכל טוב ואני אכלתי איתו הרבה קש במעבר למוצקים. עד גיל שנה ושלושה חודשים אכל מעט מאוד מהמוצקים, סרב לגעת בבשר.

אני הייתי הולכת לבירור רפואי גם אם היא נראית בסדר.
בהצלחה!

donatela

New member
קודם כל בירור רפואי מקיף

אח"כ הייתי עושה מה שאולי אחרות יחשבו שהוא נורא אבל זה מה שעובד אצלינו. מצמצמת את ההזנה בבקבוקים כמעט לאפס
מניחה לידה צלחת עם אוכל שהיא אוהבת ו-ה-ו-ל-כ-ת
ילד רעב שלא סובל מבעיה רפואית - אוכל - ובעיקר כשאין לו קהל
סביר שלא הייתי ממשיכה בזה יותר מיומיים רצופים.... נראה לי שאם הבעיה לא רפואית לא תזקקי ליותר....

כדאי לבדוק עם עצמך האם כשהתחלת עם התוסף

חדלה לאכול. אולי יש קשר בין הדברים?

אמאנחל

Member
מנהל
היא כנראה "מפתחת משהו"

הייתי לוקחת לרופא לראות אם יש משהו שאפשר לזהות ואם לא, אז מסתפקת בתזונה מבקבוקים עד יעבור זעם. לא להפסיק להציע אוכל, אבל לא ללחוץ. גם בקבוק זה אוכל. לבדוק ברזל. לפעמים חוסר ברזל גורם לאובדן תאבון.

תנסי לעקוב לראות אם יש שינוי במצב רוח. תנסי להציע אקסטרא תשומת לב שלא קשורה לאוכל. לשחק יותר, לחבק ולנשק יותר. אולי היא משדרת שרוצה להיות קצת תינוקת. (ואולי לא).

אד י

New member
אני אהיה קצת בוטה

מה פתאום ילדה בת שנתיים+ ניזונה מבקבוקים ?!?!?!?!
ולמה שהיא תאכל משהו אחר אם היא מקבלת את המינימום הנדרש מבקבוקים ??

קורה הרבה בגילאים האלו (שנתיים-ארבע) שילדים עוברים תקופות של אכילה מועטה, או של צמצום מגוון המאכלים.
כשזה קורה, ההורים שואלים את עצמם למה. לפעמים יש מחלת רקע, ולפעמים אנחנו לא יודעים למה, וזה עובר (וחוזר שוב אחרי כמה חודשים).

החכמה זה לא ליפול למלכודת "הסבתא הפולנייה", כלומר, לא לעשות מזה סיפור, לא להתרגש, להמשיך להציע אותה כמות של אוכל ואותו מגוון, באותה שגרת ארוחות ולחכות שזה יעבור.

אז במקרה שלכן, אם את שואלת אותי, דבר ראשון חסל סדר בקבוקים מזינים, לא פדיאשור ולא מטרנה. אם את חושבת שחשוב לה הפינוק של הבקבוק בבוקר/ערב, אז תכיני לה בקבוק חלב פרה מדולל (בכוונה מדולל). וזהו.
בשאר היום, אם היא רעבה (והיא תהייה רעבה), שתבוא לאכול בשעת הארוחות ואם את ממש לחוצה, אז את יכולה להגיש לה עם הארוחה כוס חלב.
והכי חשוב, לא להתרגש כלל !

donatela

New member
חששתי להיות כ"כ בוטה

אבל אני מסכימה איתך
במקרים כאלה ובמקרים אחרים לי יש פילוסופית חיים די מוצקה והיא
ברגע שנעשה צעד קדימה לא חוזרים אחורה.
התחילה ללכת למרחקים גדולים וויתרה על העגלה? אין עגלה
הפסיקה לשתות חלב לפני השינה? אין יותר חלב לפני השינה
התחילה לטפס לבד במדרגות? אין יותר ידיים
במקרים נדירים של מחלה או עייפות קיצונית אני סוטה ממנהגי מטעמים הומניטריים
אבל זה נראה לי נכון לכולנו בחיים - ברגע שהושגה יכולת - לא לוותר - לא ללכת אחורה... וכך גם בעניין הבקבוקים... אל תוותרי בעניין הזה.

אמאנחל

Member
מנהל
אני אהיה בוטה בכיוון ההפוך

כיוון שנושא האוכל הוא נושא מועד לפורענות, במובן הזה שהורים מאוד נלחצים ממנו, ולכן נוצרים סביבו מאבקי כוח ולחצים באופן טבעי. (אנחנו כבר רואים שזואי מודאגת מפני שאחרת היא לא הייתה מעלה את השאלה). לדעתי שווה לעשות כל מאמץ כדי שלא יהיה שום מאבק בנושא. ההורה צריך להיות רגוע שהילד מקבל תזונה טובה, והילד צריך לראות שלהורה לא אכפת מה הוא אוכל. אז לדעתי לתת בקבוק זה פתרון נהדר. גם מזין וגם נמנע ממאבק. הילדה תגלה מהר מאוד שלאמא לא אכפת שהיא שותה מבקבוק ותחליט בעצמה שהיא רוצה לגדול ולאכול אוכל של גדולים. הרי מדובר בילדה שאוכלת. היא לא לתלך לצבא עם בקבוק. הילדים שלי שתו בקבוקים חופשי בוקר צהריים(בסופש) וערב (ובכל פעם שהתחשק להם) עד גיל ארבע+ וזה לא פגע בתזונתם בגדילתם ובעצמאותם, מפני שככה אני התייחסתי לזה.

(וחוץ מזה שנראה לי שהיא פשוט סתם קצת חולה, וכשהיא תבריא היא תשוב לתזונתה הקודמת בלי שום בעיות).

yaeli515

New member
אני לא מסכימה..למה לא בקבוק? לכל ילד הצורך

שלו ואם הילד צריך בקבוק אפילו בתור פינוק אז שתתן לה...גם הבת שלי בגיל 1.9 עדיין מקבלת בקבוק אחד לפני השינה ובלילה עוד אחד או שניים אפילו ולמרות שעכשיו אני מנסה להוריד את הכמות אני עדיין נותנת לה כי כנראה זה מה שהיא צריכה עכשיו...

מיימיי5

New member
לגמרי איתך! ילד רוצה בקבוק - תני לו!

שלי גם בנות 1.9 ושותות בוקר וערב וכפי שאת יודעת יעל חברתי האהובה, גם איה שלי קמה בלילה ל- 2 ולעיתים ל - 3 בקבוקים (ולא אספר כמה שתתה הלילה, מפאת הפאדיחה, חחח. ת'כלס, הילדה חושבת שהיא בת חודש....).
אני בהחלט מנסה להוריד את הבקבוק לאופיר בשעה 17:00, כדי שתאכל מוצקים וכאשר זה עובד יפה - אחללה ואם היא ממש בעקשנות - נותנת לה וסוגרת עניין.
אין לי ספק שבגיל 18 היא לא תצטרך בקבוק.

החמות

New member
אם היא בריאה הייתי בודקת מה היא כן אוכלת

חטיפים, מיים, תוסף- כנראה היא לא רעבה
היא יודעת שהיא תקבל את האוכל מהבקבוק אז למה להתאמץ
ארוחה של אוכל מוצק דורשת יותר זמן - צריך להתאמץ ולנגוס ולבלוע ויש כל כך הרבה דברים מעניינים לעשות
אז היא מוותרת על האוכל המצוק- היא לא "לא אוכלת" כי היא מוזנת מבקבוק.
אם היא זקוקה לתוסף תני לה אותו במוצק- במעדן, באבקה שמוסיפים למזון וכד'.
תבדקי מתי היא אוכלת ומה.
ובמקביל להוריד לחץ-
להקפיד שתשב בארוחות ליד כולם- בגן ובבית גם אם לא אוכלת.
לפעמיים פסיכולוגיה הפוכה עובדת - תשבו ליד השולחן תקחי אוכל אך אל תציעי לה- שתבקש ותאכל מה שהיא רוצה.
ותבדקי כמה זה הפך להיות למאבק- היא בת שנתיים- זהו גיל שהיא נלחמת על עצמאותה - נראה שהיא גילתה תחום שאת רגישה לגביו והיא יכולה "לנצח".
אני לא הייתי הופכת את זה לנושא- מורידה לחץ שתשב ולא תאכל .
לראות המ כן מוכנה- לאכול עם האצבעות , עם כפית לבד - למרות הלכלוך
לעיתים- בגלל בקיאת השיניים הם מחפשים אוכל מוצק קשה
במקביל לעשות בירור רפואי ולבדוק את סדר היום שלה - האם זמני הארוחות עדיין מתאימים לה.

dafnapo

New member
לא בוטה

כמה בקבוקים היא אוכלת? בוקר וערב? יותר מזה?
אצלי קיבלו בקבוק מדולל של סימילאק לפני השינה עד גיל שנתיים וחצי לפחות. אני לא פוסלת את הבקבוק אם הוא מהווה צורך תזונתי או פסיכולוגי. השאלה היא כמה בקבוקים.
לפי מה שזה נשמע או שמשהו מציק לה פיזית (וזה שווה בדיקה) או שמדובר בקטע אחר כמו שינוי בטעם, משהו תקופתי, עניין רגשי ואת זה יותר קשה לפתור במטה קסם.
הפתרון לדעתי - להמשיך בארוחות מסודרות, להמשיך להציע, לנצל את המומנטום להכנסת מאכלים חדשים לתפריט (לצד הישנים האהובים) ולא ללחוץ בשום פנים ואופן.

זואי74

New member
היא מקבלת שני בקבוקים ביום

אחד של סימילאק בבוקר כשהיא קמה, שאמור להחזיק אותה לא רעבה עד ארוחת הבוקר בגן בסביבות 9 , ואחד של פדיאשור בערב , שאמור למלא את החסר של כל מה שלא אכלה במשך היום.
הבקבוק של הבוקר מאד נוח לי (מודה באשמה) כי לא צריך להתחיל למצוא פתרונות גוזלי זמן ואנרגיות לארוחת הבוקר , אבל אולי באמת ננסה לעבור למשהו קטן אחר בבוקר במקום הבקבוק. הבקבוק של הערב (שניתן לה ממש לפני השינה , שעה-שעה וחצי אחרי ארוחת הערב שהיא לא אכלה, ולא מיידית - כך שאני לא יודעת אם היא עושה את הקישור שנכתב פה , יש בקבוק, לא צריך לאכול) נותן לי את השקט הנפשי שהילדה מקבלת את כל מה שהיא צריכה מבחינה תזונתית. הרעיון של לעבור לפדיאשור באבקה ולהוסיף לאוכל נראה לי קצת קצת בעייתי, כי באכל היא לא תיגע (וכך לא תקבל גם את התוסף) , לעומת זאת את הבקבוק היא מסיימת בכיף.
הבקבוק הוא גם צורך רגשי שלה , פינוק ורגיעה של בוקר ושל לפני השינה, ואני חושבת שלכל אדם מגיע פינוק כזה. אז עד שתוכל להרגע עם כוס יין או כוס קפה או שוקלד טוב (או עם דברים אחרים שאני מעדיפה לא לחשוב עליהם בינתיים...), או עד שתמצא לעצמה תחליף (והיא תמצא מתישהו, אני בטוחה) אני לא רואה סיבה למנוע ממנה בינתיים את הכמה דקות המתוקות האלה. מסכימה עם כל מה שאמאנחל כתבה, כולל העובדה שזה מוריד את הלחץ והמאבקים סביב נושא האוכל ונותן לי את האפשרות לחכות בשקט עד יעבור זעם.
ודרך אגב, לגבי "מפתחת משהו" - יכול להיות שילד מפתח משהו במשך יותר משבועיים?
בכל אופן, קבעתי תור לרופאה למחר, ותודה לכולן!

dafnapo

New member
לפי התיאור שלך

הבקבוקים לא נשמעים בעייתיים.
אולי משהו שקשור באזניים ולעיסה? נסי לברר אם כואבות לה האזניים בזמן שהיא אוכלת.
מקווה שזה יתברר כמשהו תקופתי חולף.

Koru

New member
למה לא?

בטח שהיא מקשרת בין ארוחת ערב לבקבוק. היא לא תינוקת.

dafnapo

New member
בלוגיקה פשוטה

נניח שהיא מקשרת את הבקבוק לארוחת ערב (למרות שלדעתי היא לא, כי היא מקשרת את הבקבוק עם רגיעה והירדמות), היא לא מקשרת את הבקבוק לארוחות האחרות והסימילאק של הבוקר בטוח לא מספיק לה לכל היום עד הערב.

Koru

New member
לדעתי זה במצטבר, וזה כן משפיע

אני יכולה להאמין שיש פה שילוב של מספר גורמים, ואולי שווה לבדוק בדיקות נוספות, אבל אין לי ספק שאם ילדה שמקבלת 2 בקבוקים עשירים במזון כל יום זה בהחלט ישפיע על שאר הארוחות שלה.
בשביל הפינוק אפשר לתת בקבוק עם חלב מדולל, או אפילו סימילאק מדולל אם מרגישים עם זה טוב יותר.

זואי74

New member
אני באמת אתחיל לדלל לה

ככה גם תקבל את הפינוק שלה וגם תפתח תיאבון (אני מקווה...)

yaeli515

New member
מנסיון של דילול..לא עובד...אני דיללתי וזה לא

עבד...אז אמרו לי לא לדלל אלא בהדרגה להוריד כמויות..אז כל 3 ימים אמרו לי להוריד 30...נראה איך זה יעבוד..גם שלי אוכלת עדיין בקבוק לפני המיטה ועוד אחד בלילה ובזמן האחרון 2 לא ברור למה..אני לא נלחמת..כרגע היא צריכה את זה וזהו. נמאס לי מכל מי שאומר שבגיל הזה (1.9) כבר לא צריך בקבוק...הבת שלי צריכה וזהו

dafnapo

New member
השאלה היא שוב

כמה היא אוכלת.. וכמה היא אוכלת ביחס למסת הגוף שלה. ממה שראיתי אותה בתמונות היא נראית בסדר גמור.
אם היא אוכלת 180 מ"ל סימילאק בבוקר, אז אפשר לדלל את הכמות של הסימילאק או לעבור לחלב, זה בסה"כ שתיה בבוקר. זה בטוח לא מחזיק אותה עד הערב.
לגבי הפדיאשור - אין לי מושג איזו כמות היא מקבלת ומה הריכוז של זה (לא זוכרת שהיו דברים כאלה בזמני).
בכל מקרה, אני מתקשה להאמין שילד נשאר שבע משני בקבוקים ביום. די בטוחה שהיא אוכלת עוד דברים בגן לפחות.

למעלה