מה עושים עם ילדה שמקיאה בקלות ?

מה עושים עם ילדה שמקיאה בקלות ?

מיכל שלי נוטה להקיא ממש בקלות. כתינוקת בת יומה כל ארוחה הייתה מורכבת משלוש ארוחות, שתיים בחוץ אחת בפנים. היה לה משהו כמו רפלוקס חלקי אבל לא בדיוק (זה ההסבר שקיבלתי ואמרו שזה יעבור עד גיל שלושה חודשים וכך היה). עכשיו היא בת שנה ואוכלת מוצקים לא משהו. אם כשהיא אוכלת הכל עובר חלק בגרון - אין בעיה. אבל מספיק שמשהו פיצי יגרום לה להשתעל ואפילו טיפה - כל הארוחה בחוץ. ומכיון שהיא לא אוכלת הרבה ממילא, זה ממש מתסכל לראות מה יכול היה להיות בפנים ומצא עצמו בחוץ.... מישהי התנסתה בתופעה? מה עושים?

אילנה-גם עמית מקיא בקלות..

היינו אצל הרופאה והיא הסבירה שיש ילדים עם רפלקס הקאה מפותח..(רק למחוננים כמו שלנו
) והסבירה שקנה הבליעה יתאזן בסביבות גיל שנתיים.. אני מאד נזהרת עם מוצקים..ומגישה את הוכל כמחיות..הכל מרוסק.. כי אחרת כמו שכתבת-הארוחה בחוץ. הרכבתי לעמית ממש ארוחות ותפריטים יומיים.. והנחמה שלי היא שאני עדיין איתו בבית.. אם תרצי הצעות לארוחות אשלח לך.

היי אילנה..זה בערך הארוחות:

עמית אוכל פעמיים ביום סימילאק עם דייסת תירס בוקר וערב בסביבות 10 - בננה+תפוח+אגס - את התפוח והאגס אני מבשלת במים ..ואח"כ מרסקת יחד עם הבננה..אם אנחנו בחוץ אז תפוז/קלמנטינה ולבד הוא אוכל את הפלחים..וגם גרבר. ב-12 מנת ירקות מבושלים מרוסקים יחד עם עוף או בשר או שאני טוחנת את הפסטה..עם ירקות.. אח"כ שנת צהריים ב-16 גמדים/דניאלה/מעדן כלשהוא ב-19 ביצה מרוסקת עם גבינה או אבוקדו או טחינה/חומוס...ועגבניה ולפני השינה דייסה בין הארוחות ביסקוויטים פתי בר/במבה שותה 3 בקבוקים קטנים של מים במהלך היום ובקבוק של תה שומר/או מים עם קמומיל עיצה-פשוט לרסק/לטחון הכל.. בתאבון!

עכשיו אני רשמית מתה מקנאה

אצל מיכל זה נראה ככה - חמישה בקבוק איזומיל טף, 180 כ"א, האחרון עם דייסה (כל פעם משהו אחר, יש לי כמה פתוחות במקביל). גרבר ליום נחשב המון (ועם יובל גרבר הייתה מילה גסה אצלי...), במקרים נדירים, לא בימים של גרבר, כנף עוף בלי ירקות, לפעמים חצי ביס בטטה. וזה לא שאני לא מנסה. הילדה לא פותחת את הפה לכלום! ארוחת הערב של היום, למשל, הייתה חביתה ועגבניה בצד (שנור מהארוחה של יובל, לא הכנתי לה משלה). אני לא בטוחה אפילו אם היא אכלה 5% מהחביתה. ובסוף ממילא הכל היה בחוץ....
איך הגעת למגוון אוכל כזה? איך?

אילנה את ממש מתארת את שירה

בחצי שנה הראשונה שירה היתה ממטירה לפחות ארוחה שתיים ביום עכשיו תודה לאל זה עבר אבל זה קורה בכל פעם שנכנס לה לפה אוכל שהיא לא מזהה וזה לא חייב להיות מוצק השבוע הוספתי כולה שתי כפיות דייסת אורז לסימילאק פעם ראשונה ובום הכל היה בחוץ בנוסף לסימילאק שירה אוכלת כמה כפיות מפירות לא חשוב עם טחונים או גרבר לא מוכנה בכלל ירקות- סוגרת את הפה באגרסיביות גמדים- 2-3 כפיות כדי שאמא תהיה מבסוטית וזהו אה- היא מאוד אוהבת במבה אבל את לא מרשה לי לתת לה הרבה נכון? בלי עין הרע- חמסה טפו טפו גם שירה וגם מיכל לא נראות רע, אז מה אני תמיד אומרת שכשילכו לגן יתחילו לאכול.

למעלה