מה עושים עם ילד בן 10 חודשים שהחליט

limori

New member
מה עושים עם ילד בן 10 חודשים שהחליט

פתאם לפתח פחד מאמבטיה? עומרי מאד אהב להתרחץ ובימים האחרונים הוא נכנס להתקף של בכי היסטרי כשהוא רואה את האמבטיה. מעבר לזה כשהוא מתעורר בלילה הוא מקבל קצת מים וחוזר לישו בלילות האחרונים אם הוא לא מקבל בקבוק עם דייסה הוא מסרב להירדם... האם התופעה מוכרת לכן? האם יש לכ רעיונות? לימור בשם הדר אמא של עומרי

תופעה בהחלט מוכרת לי..

לגבי האמבטיה-אנחנו עדיין בשלהזה..חזרנו לאמבטיה הקטנה (אמבטוח) ..הרבה צעצועים..ומצחצחים גם שיניים.. משתדלים שהאוירה תהיה נעימה..שמים דיסק אהוב ברקע.. הרבה שירים ומשחקים..ותוך פעמיים חזרנו לשיגרה. אגב,עדיין באמבטוח כי כנראה האמבטיה הגדולה מאיימת.. לגבי האכילה בלילה..כדאי לדללל את הפורמולה עם מים.. וכך בהדרגה לחזור למים בלבד..יכול להיות שהוא רעב... אז במהלך היום ארוחות קטנות..כל שעתיים. זו היתה ה"בעיה" שלנו וככה נגמלנו מארוחות באמצע הלילה!

לאה_מ

New member
לגבי פחד מאמבטיות

אפשר לוותר מדי פעם (אפילו יותר מדי פעם בתקופות היסטריות) ולהסתפק בשטיפה של אזורים מסויימים בכיור או אפילו עם מגבת לחה. חוץ מזה, אמבטיות עם אמא או אבא בדרך כלל הרבה יותר אטרקטיביות מאמבטיות לבד... גם הרעיון של לימור להחזיר לאמבטיה קטנה נשמע טוב. ובכל מקרה, אני לא הייתי מכריחה אם הוא נלחץ מזה. לגבי האוכל בלילה - קטונתי. אבל נשמע לי סביר שילד בן 10 חודשים אולי יהיה רעב בלילה (אגב, הם מתחילים בגיל הזה להוציא יותר אנרגיה במהלך היום - זוחלים, נעמדים וכו´ - ומאד יתכן שהוא פשוט זקוק לאנרגיה נוספת). אורי ינק בלילה עד לפני 3.5 שבועות (והוא בן 16 חודשים)...

למעלה