מה עושים עם ילד מכה?

inbale

New member
מה עושים עם ילד מכה?

בשיחה עם חברה עלה הנושא של כעס של ילדים והביטוי האלים שלו. החברה מספרת על ילד שחוזר הביתה מהגן ובודק גבולות על ידי התנהגות שלא היתה אופיינית עד כה - כל נסיון שלה לבקש דבר מה שלא מקובל עליו (הוא בן 5) מקבל תגובה של כעס והנפת יד ולפעמים מעבר לכך כלפי האם. חברתי טוענת שבבית מעולם לא הופנתה כלפיו אלימות וברור לה שמדובר בהתנהגות "נרכשת" מהגן. מה עושים כדי ללמד אותו שזו לא הדרך? 1. טוענים שזה שלב התפתחותי תקין וממתינים שיעבור? 2. מסבירים לילד שאסור להרביץ? 3. מדברים עם הגננת על אווירת האלימות בגן? האם מדובר באלימות בכלל? או שזו רק תגובה נורמלית לגיל הזה? אשמח לשמוע תגובות שלכן בפורום אלימות בחברה הישראלית.

לדעתי המצב חמור....../images/Emo43.gif

ודרוש טיפול פסיכיאטרי מקצועי לילד כזה וייעוץ להוריו. חג פורים שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

ממש ממש לא ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif...../images/Emo43.gif

ילד שמרים יד על אימו
הוא צריך לקבל תגובה שתכניס אותו להבנה שמדובר בדבר חמור ביותר
זהו בעל אלים לעתיד
צריך לעצור את זה כאן ועכשיו
סלחנות ו"חינוך" ו"הבנה" הם לא בזמן ולא במקום במקרה כזה חמור
חג פורים שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

קצת כן, קצת לא

לגיס שלי יש ADD (attention deficit disorder שזה איזה אספקט של היפר אקטיביות. הוא היה חוטף קריזות, מכה את אמא שלו ומשתולל. הטיפול הוא משולב פסיכיאטר וכדורי ריטלין, אבל גם האמא צריכה להציב גבולות ולעמוד בהם. אם הילד רואה שאמא שיש משהו שגורם לאמא לוותר לו - הוא ישתמש בזה נגדה.

תגובה קצת אחרת

אני לא חושבת שצריך טיפול פסיכולוגי לילד או להורים אלא פשוט לשוחח עם הגננת ולהגיד כמו שסיפרת לנו איך הילד מתנהג אחרי שעות הגן ושתשים לב מה קורה במשך היום אצלה בגן עם הילדים. מעבר לכך חוזרים ואומרים לילד על כל דבר שנראה לך כמו יציאת אלימות - בבית שלנו לא מרימים יד, לא צועקים, לא מרביצים. אחרי כמה ימים כאלה של עקביות אני מבטיחה לך שזה יעבור לו. בהצלחה.

רותי ע

New member
לא יודעת לגבי גיל חמש..

אבל בגיל שנתיים+ זו התנהגות אופינית לשלב ההתפתחות, לא נרכשת דווקא מהגן ולא קשורה לחינוך מהבית ושעוברת כשהילד מתבגר.. אז כשהילד שלי בן השנתיים וחצי מגיב במכות על "לא" אני עוצרת בעדו ומסבירה שוב ושוב שזה לא בסדר. לגבי ילד בן חמש-האם זה נמשך אצלו מגיל שנתיים או שזו התנהגות חדשה שהתחילה לאחרונה? ואז צריך למצוא את הסיבה לרגרסיה..

למעלה