מה עושים עם ימבה אפרסקים?

p e b b l e

New member
מה עושים עם ימבה אפרסקים?

קניתי מלא אפרסקים שנראו מעולה, אבל טעמנו שניים כבר והם היו קמחיים ולא עסיסיים וכיפים לאכילה.
מחפשת רעיונות מה לעשות איתם, היום נכין אולי טארט (מתכון טוב יתקבל בברכה). אולי גם קרטיבים.
 

shudaizi

New member
צ'אטני

מבשלים כמו ריבה אבל עם תבלינים
או סתם ריבה
 

Gidi Shemer

New member
צאטני

אם לא מפריע לך יותר מדי סוכר, אז תלכי על זה. אפרסקים, סוכר, פלפל חריף וחומץ על האש. יוצא פיצוץ. מודה שאני נמנע מהפיצוץ הזה מסיבות בריאותיות, אבל אם בא להשתולל קצת- לכי על זה
 

Gidi Shemer

New member
אוכלים


זה יכול לבוא בתור תוספת מצויינת למשהו ״בשרי״, כמו קציצות טבעוניות או אם את מכינה ״תחליפים״ (מצטער, לא מכיר תיאורים מדוייקים יותר, אבל משער שאת מבינה- סייטן וכדומה).
אפשר גם עם קוסקוס. מה שהולך בחך אם את מתסדרת עם השילוב האלמותי של חריף, מתוק וחמצמץ
 
פיצה צ׳אטני וגבינה טבעונית

שילוב מהמם. מורחים מעט צ׳אטני על הבצק, מפזרים מעל גבינת משו-משו או גבינת קשיו ביתית, אופים בחו גבוה כרבע שעה.

אפשר גם עם מלבנים של בצק עלים,.
 
טארט ברור שטארט

עם בצק פריך דק שמשולבים בו שקדים טחונים גס
קרם וניל כלשהו, מבושל ופרוסות לאורך של אפרסקים מקורמלות עם טיפונת לימון

יש המון מתכונים ברשת, תעברי קצת ותראי מה נראה לך
אני מרכיבה בעצמי בצק פריך מעליו קרם וניל ומעל אפרסקים מקורמלים

אבל יש עוד אפשרויות.

עוד אפשרות מצויינת היא עוגת פרות במקרה הזה אפרסקים הפוכה, שוס!
אז הנה ההוראות

לעשות קרמל בהיר מ1/2 כוס סוכר חום ו-30 גרם שומן קוקוס במחבת כבדה (לערבב לערבב עד שנהיה. לא חרוך, רק נמוס).
לשפוך על קרקעית של תבנית משומנת 24

לסדר בצורה נאה 2 כוסות פרוסות אפרסקים (הולך עם כל פרי שיש בבית)
מעל שופכים את הבצק –
39 גרם שומן קוקוס ורבע כוס שמן + ¾ כוס סוכר יחד במיקסר
ארבע כפות רסק תפוחים להוסיף
11/2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה + קורט מלח
לסרוגין עם ½ כוס חלב סויה או ½ כוס מיץ תפוזים
את הבצק שיוצא רך אבל לא נוזלי, לזרוק כפות כפות על גבי הפרי (בחום של התנור הוא יתפשט לשכבה אחידה).
לאפות ב180 מעלות 50 דקות.
 

RSPA

New member
בלי קשר לפלצנות - את לא יכולה לעשות לנו כזה דבר...

כבר שקלתי 39 גרם ועכשיו חירבשת לי את כל החשבון. מה אני אעשה עם 9 הגרמים המיותרים?
זה ממש לא בסדר.
 
למעלה