מה עושים עם ירקות קפואים?

מאיו

New member
מה עושים עם ירקות קפואים?

עשיתי סדר במקפיא ומסתבר שיש לי המון: אפונה ירוקה, כרוב ניצנים, ברוקולי.... חוץ מלבשל בסיר עם מעט מים ותבלינים, מה עוד אפשר לעשות עם הנ"ל?
 

1אורניתה

New member
../images/Emo174.gif../images/Emo78.gifפשטידה

פשטידה
פשטידה
 

מאיו

New member
הבעיה היא...

שאני נורא 'מרובעת' ביחס לדיאטה. כלומר, אם אני אמורה לאכול כוס ירקות מבושלים, מנת פחמימות, מנת חלבונים וסלט- לאיפה נכנסת הפשטידה?? מה שלא כתוב- אני לא אוכלת. חיפשתי סגנון בישול שונה או אפייה כדי שלא אצטרך "לשבור" את הדיאטה
 
בואי נעשה לך קצת סדר

אפונה ירוקה הייתי מוסיפה לבשר ביחד באותו הסיר. מהברוקולי מבשלת לחוד ומתבלת בסוף עם תבלין פיקנטי של קנור (טעים בטירוף) אני מחסלת חבילות שלמות של ברוקולי בשבוע ככה. וכשאת מכינה פשטידה אני מעבירה אותה תמיד לארוחת ערב וזה מנת פחממות ביחד עם ירקות. ירקות את יכולה לאכול בלי הגבלה בין מבושלים ובין טריים. לגבי כוס ירקות מבושלים הכוונה לתירס/תפוחי אדמה ולא לשאר הירקות.
 

מאיו

New member
זה לא מדוייק

בארוחת צהריים בפירוש מדובר על ירקות, ובנפרד מצויין גם תפוחי אדמה. להעביר את הפשטידה לארוחת ערב זה רעיון טוב
 

1אורניתה

New member
ירקות

אפונה ירוקה למרות שהיא ירוקה היא נחשבת לקטניה,בגלל אחוז החלבון והפחממותה גבוה יחסית ביחס לירק קלאסי,וכן היא מכילה יותר קלוריות! תפוחי אדמה ותירס אינם ירקות הם מכילים עמילן טהור ופשוט והערך הקלורי שלהם גבוה מירקות. אני עושה פשטידה ע"ב גבינות דלות וביצים בלבד,כך שאם את אוכלת רבע פשטידה בארוחת ערב,את מרוויחה מנה יפה ואת יכולה להוסיף לה מנת פחממות ליד. יש מתכון בטאג ליין אורנה
 
למעלה