מה עושים עם כל כך הרבה שמיר?

יהלי 14

New member
מה עושים עם כל כך הרבה שמיר?

הצטבר לי המון שמיר, אשמח להצעות וגם מתכונים כמובן.
וגם... איך מאחסנים שמיר כדי שיימר כמה שיותר זמן ?
תודה
 

lseugy

New member
אני שומר שמיר בהקפאה בשתי צורות (וגם עשבי תיבול אחרים).

1- קוצץ (חוץ מהגבעולים העבים) דק דק דק. שם בקופסת פלסטיק, מכסה אותה בחלק העליון בנילון נצמד כמו מכסה - פעמיים. על זה בא המכסה וזו כבר קופסה אטומה. נשמר הרבה זמן. מתאים לכל מטרה.
&nbsp
2- שומר כמה גבעולים בשלמותם (גבעול עם העלים) עטופים היטב בנילון נצמד, מונחים בקופסת פלסטיק שנאטמת כמו בהסבר הראשון. זה בעיקר למרק ותבשילים שאני רוצה אח"כ להוציא משם את השמיר. גם בצורה זו נשמר הרבה זמן.\
&nbsp
ככה אני עושה גם עם פטרוזיליה.
עם סלרי אני עושה רק לפי ההסבר השני ושומר באותה צורה כמה חתיכות מהראש (שהוא בעצם השורש).
עם טימין אני עושה אחרת. קונה טרי בעטיפת פלסטיק ומשאיר במקרר בשקית נילות סגורה היטב. במשך הזמן זה מתייבש ואז אני מפריד את העלים (שכבר כמעט פירורים) מהגבעולים ושומר כמו בהסברים אבל בכמות קטנה - במקרר. נשמר מצוין ומחזיק הרבה זמן. יותר טעים ובטעם יותר מודגש מהטימין היבש שמוכרים בקופסאות תבלינים.
&nbsp
בהצלחה.
 

michaliz

New member
האם אתה שוטף ומייבש לפני ההקפאה?

 

lseugy

New member
כן - בלי להגזים.

שוטף - כן. היטב. מסנן.
מספיג את המים במגבת ולפעמים עושה "דוד וגלית". כלומר שם את העלים במרכז מגבת, מסובב מהר (בחצר, כדי שלא יהיה גשם בתוך הבית) כמו המחבלים שמיידים אבנים עם קלע. זו צנטריפוגה טובה. למי שיש צנטריפוגה אמיתית (יש מפלסטיק) - טוב. לי אין. אם אני אביא עוד גאדג'ט אחד כזה הביתה - מיד יזרקו אותי מהבית עם זה ביחד.
&nbsp
לדעתי אין צורך לייבש יותר מזה ואני חושב שזה גם לא טוב לעלים. מיד לחיתוך או לעיטוף (לפי הצורך), בקופסא אטומה כמו שתיארתי במכתב הקודם - ולהקפאה.
מחזיק המון זמן. מנסיון - אפילו שנה ומעלה. ככה עושה לעלי שמיר, עלי פטרוזיליה, עלי סלרי, בצל ירוק וכו'.
מתאים לבישול ולסלט. לא מתאים לאכילה "סולו" (כמו ירק חי על יד החומוס) כי יש לזה טעם של עשב, משום שבהפשרה הנוזלים נפרדים מהעלים בגלל טמפרטורות הפשרה שונות.
&nbsp
שמעתי שיש פטנט נוסף (הוא לא נראה לי ולדעתי לי הוא לא מתאים). במגש של קוביות קרח (כזה שבא עם המקרר) קוצצים את העלים, ממלאים בתאים, ממלאים מים ומקפיאים. לדעתי זה טוב רק לבישול כי בכל מצב אחר בהפשרה הנוזלים של הירק בורחים ויהיה לירק טעם של עשב.זה יכול להיות טוב אם מקפיאים ככה נענע. אחר כך זה טוב ללימונדה עם נענע (מעולה) או סתם מים עם טיפונת לימון וקוביה כזו - גם מצוין.
&nbsp
תהנו.
 

shron17

New member
משתמשים לתבשילים כמו,,,

אורז וצרור שמיר
מרקים עוף גם שמיר.
אפונה מאודה ושמיר
סלט מלפפונים ושמיר
להוסיף שמיר לסלט טחינה
להוסיף לממרח שקדים
לסלט ירקות טרי.
&nbsp
אצלנו השימוש מרובה בשמיר -קצוץ.
אם נשאר במקרה ,עוטפים במגבת-ניר,וזה נשמר במקרר עד 5 ימים ,
בתוך מיכל שסגור במכסה הרמטי .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

גםאני5

New member
למכורים אפשר להכין מס' רטבים מבושלים או חיים בסגנון פסטו

וגם מרק. אצלנו בבית אני החובבת היחידה של הירק הנ"ל ומוכנה לאכול אותו בכל צורה, כולל בסלט ירוק (בשילוב עלים ירוקים כהים אחרים אף אחד לא שם לב) ומרק ירוק (תרד,קייל וכו'). שמיר מאד אוהב לימון וחמוץ בכלל, מעולה באורז לממולאים.
 
למעלה