ובנוסף למה שכתב סביון
אני סומכת ידי על כל מילה שכתב - בפרט צריך לשים לב שהרבה מאד מטפלים ישר יגידו לך "חלב" / "תפוזים", בעוד שבכלל לא ברור שחלב הסויה או אורז שאת שותה ממש מתאים לך לגוף ...
בנוסף להתאמה אישית של המזון, צריך להבין שליחה בתקופה הזו היא הרבה פעמים הצטננות שנובעת מהשינויים התכופים במגז האוויר , חשיפה לקור וחשיפה לחידקים מכל האנשים שחולים מסביבנו. כשכל אלו באים עם מערכת חיסונית חלשה מסיבה כלשהי, אז גם הבן אדם שאוכל הכי טוב בעולם יצטנן
אני כבר שנים לא הייתי חולה או מצוננת ברצינות, אבל בעקבות קצת חוסר התייחסות לגוף בתקופה האחרונה , מן הסתם בשילוב עם ארוחות החגים ועם זה שממש כל הסביבה הקרובה שלי היתה חולה, גם אני עברתי כמה ימי גרון מגרד וקצת שיעול.
אז מה שצריך לעשות זה :
1. לעבוד על נשימות - אני עושה את זה ביוגה אבל בהחלט צ'י קונג גם מעולה - יש תרגילים שעובדים על הריאות ועל צ'אקרת הגרון, וכמובן כל נשימה מלאה ופעילות גופנית תעזור במידה כלשהי
2. חיזוק המערכת החיסונית: קודם כל על ידי מנוחה ואכילה של מזון טרי ככל האפשר, אבל אפשר להעזר גם בטיפול רפקלסולוגי, בצמחי מרפא או דיקור
3. להקלה מקומית: חליטת תימין או טיון דביק - אם אין בעיה עם דבש אז בתוספת דבש, אדים עם עלי אקליפטוס לפתיחת הנשימה