מה עושים עם מיסו?

ימימה

New member
מה עושים עם מיסו?

טוב, במסגרת הנסיונות שלי לחשוף את המשפחה לטעמים חדשים, קניתי מיסו. מה עושים איתו? אני יודעת שיש מרק מיסו וראיתי כבר כמה וכמה גרסאות שלו - אשמח להפניה למרק שהצליח לכם.
אבל מה חוץ מזה? יש לו עוד שימושים? מה אתם הייתם עושים איתו? (אייקון של חיים הכט)
 
מיסו

הוא בסיס למרקים אחרים, קצת כמו ציר, הוא משמש גם לתיבול של תבשילים, צריך לזכור שהוא מאד מרוכז ומלוח ולהשתמש בו בהתאם .הוא מתאים לרטבים של סלט, כחלק ממרכיבי משרה לירקות חמוצים
יש סוגים שונים שלו
איזה מהם יש לך?

המרק הכי בסיסי ממנו מלווה בקוביות טופו ובירקות מעטים כמו בצל ירוק ופטריות.
הנה לך מתכון נחמד של אהרוני
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=963243
 
מיסו יכול לשמש בסיס טוב לרטבים נקודה

בפתאי צריך לזכור את הגוון המתקתק ושוב להיזהר במליחות של המיסו
 
העתקתי לך -רוטב מיסו כבסיס

למאכלים -
רוטב מיסו של נובו מטסוהיסה
החומרים:

¾ כוס סאקה
¾ כוס מירין
2 כוסות ממרח מיסו לבן (shiro miso)
כוס ורבע סוכר

ההכנה:

1. שמים בסיר את הסאקה ואת המירין ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות כדי שכל האלכוהול יתאדה.
2. מוסיפים את ממרח המיסו. מערבבים היטב. כשהמיסו נמס לחלוטין מעלים שוב את האש ומוסיפים את הסוכר. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. לתערובות יש נטייה להידבק לשולי הסיר ולהיחרך. אפשר לעבור לסיר כפול בתחילת שלב 2.

3. כשהתערובת אחידה מצננים ושומרים במקרר עד השימוש.


חצילים במיסו - מתכון של השף היפני נובו מטסוהיסה
8 חצילים קטנים (או חציל אחד גדול פרוס לפרוסות שעוביין 2 ס"מ)
¼ מכמות רוטב המיסו המוכן
חופן שומשום קלוי

ההכנה:

1. חותכים את החצילים לאורכם ל-4 פרוסות. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים כרבע שעה עד שהחצילים מקבלים קצת צבע ומתרככים.
2. מוציאים את התבנית ומושחים את החצילים בכמות נדיבה מרוטב המיסו. מחזירים לתנור בחום עליון גבוה (220 מעלות) ל-5 דקות ומשגיחים שלא יישרפו (תלוי בעוצמת התנור). בוזקים שומשום קלוי מלמעלה ומגישים.

הערות משלי- חשוב שהחצילים יהיו רכים לכן אם השחימו ולא התרככו הקטיני את החום ,כסי אותם ותני להם להתרככך על האדים של עצמם. אפשר להכין את המתכון הזה בהצלחה מרובה גם עם פרוסות דלעת, דלורית, בטטה, קישואים וכרובית. כל אלה נוסו בהצלחה מרובה.

טעיםםםם
 

ימימה

New member
תודה! עכשיו צריך גם מסתבר לקנות

סאקה ומירין... מירין זה לא חומץ אורז, נכון? זה משהו אחר?
ועל המיסו שקניתי כתוב "מיסו בהיר" אם כי הצבע שלו דוקא כהה למדי...
 

ladybug6

New member
אני אוהבת מירין

מוסיפה ממנו קצת למוקפצים ולפעמים רטבים לסלט.
 

RSPA

New member
מרק מיסו מהיר - מתכון

מרק טבעוני פשוט ונוח להכנה.

אמנם קצת באיחור אבל... למען הרקורד ולכל המתעניין.

http://tinyurl.com/o9rj579
 
למעלה