העתקתי לך -רוטב מיסו כבסיס
למאכלים -
רוטב מיסו של נובו מטסוהיסה
החומרים:
¾ כוס סאקה
¾ כוס מירין
2 כוסות ממרח מיסו לבן (shiro miso)
כוס ורבע סוכר
ההכנה:
1. שמים בסיר את הסאקה ואת המירין ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות כדי שכל האלכוהול יתאדה.
2. מוסיפים את ממרח המיסו. מערבבים היטב. כשהמיסו נמס לחלוטין מעלים שוב את האש ומוסיפים את הסוכר. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. לתערובות יש נטייה להידבק לשולי הסיר ולהיחרך. אפשר לעבור לסיר כפול בתחילת שלב 2.
3. כשהתערובת אחידה מצננים ושומרים במקרר עד השימוש.
חצילים במיסו - מתכון של השף היפני נובו מטסוהיסה
8 חצילים קטנים (או חציל אחד גדול פרוס לפרוסות שעוביין 2 ס"מ)
¼ מכמות רוטב המיסו המוכן
חופן שומשום קלוי
ההכנה:
1. חותכים את החצילים לאורכם ל-4 פרוסות. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים כרבע שעה עד שהחצילים מקבלים קצת צבע ומתרככים.
2. מוציאים את התבנית ומושחים את החצילים בכמות נדיבה מרוטב המיסו. מחזירים לתנור בחום עליון גבוה (220 מעלות) ל-5 דקות ומשגיחים שלא יישרפו (תלוי בעוצמת התנור). בוזקים שומשום קלוי מלמעלה ומגישים.
הערות משלי- חשוב שהחצילים יהיו רכים לכן אם השחימו ולא התרככו הקטיני את החום ,כסי אותם ותני להם להתרככך על האדים של עצמם. אפשר להכין את המתכון הזה בהצלחה מרובה גם עם פרוסות דלעת, דלורית, בטטה, קישואים וכרובית. כל אלה נוסו בהצלחה מרובה.
טעיםםםם