מה עושים עם מליון גזרים וחצי מליון סלק?

מה עושים עם מליון גזרים וחצי מליון סלק?

אז זהו, צריך לחסל את גינת הירק ולעקור את כל הירקות לפני שלא נוכל לאכול אותם :) מה שיש לנו כרגע (פרט לחסות שנהרסו לצערי) יש מליון גזרים וחצי מליון סלקים. מה אפשר לעשות איתם? (כל אחד בנפרד או ביחד?)
 

Ofericko

New member


סלט גזר מרוקאי
סלט גזר מגורד מתקתק במיץ תפוזים
סלט גזר עם שום
פירה תפו"א עם הרבה גזר
עוגת גזר
לביבות גזר
אנטיפסטי בגריל עם המון גזר
מרק גזר
אורז עם שמיר והרבה גזר מגורר
גפילטע טופו עם גזר
טרשי דלעת עם גזר
צימעס

סלט סלט מגורר מתקתק
קוביות סלק עם שום
קציצות סלק
סלק ממולא בקוסקוס /בורגול / קינואה בעשבי תיבול
קדרת ירקות שורש עם הרבה סלק
 
סלק

צלוי בקליפתו בתנור ואחר כך רוטב שמנת שום ועשבי תיבול עם פרורי פקנים מסוכרים

קציצות סלק מגורר עם אזוקי מבושלים ושבבי תפוחי אדמה וג'ינג'ר טרי

לביבות גזר ותפוחי אדמה

מרק גזר טחון עם קוביות סלק, קארי מדרס וחלב קוקוס

תבנית מלאה גזר בחתיכות, בצל ושיני שום שלמות אפויים ברוטב סויה, מייפל , פלפל שחור ומעט שמן.
 

ella100

New member
סלט נהדר של סלק עם כוסברה,פלפל ירוק חריף

גם שום ותיבול כמו שאתם אוהבים.
הסלק צ"ל מגורר גס.גם אגוזי מלך קצוצים.
הבורדו והירוק משתלבים כמו הטעמים.מקסים.

כדאי לזכור את קיומו של הבורשט-הרבה סלקים מקולפים
ומשקה/מרק טעים.לא לוותר על מעט סוכר בצד שאר התבלינים.
יש המכינים את הבורשט כמרק עם פרוסות או קוביות סלק,
כרוב לבן ותפוחי האדמה.
בגרסה הזו,זה ללא סוכר.
 
ברשימת ה
בורשט

לא נוגעת בזה עם מקל
זה מעורר אצלי רפלקס הקאה וסלק בצורות אחרות אני אוהבת מאד מאד
 

Ofericko

New member
מעולם לא ראיתי בורשט... צריך פעם לעשות V

על הדבר הזה...
 

ella100

New member
יש המון גרסאות לשני "מצבים"-

יש את הבורשט שהנו בעצם מצוי של הסלקים.מרוכז,טעים.
מידת החמצמצות והמתיקות,תלויה ב"מורשת" ובטעם האישי שלך.
לפעמים מוגש בתור מנת מרק צלול ונקי מתוספות.לפעמים (אצלנו)
בכוס כמשקה ליד.
ובהתיחס לטונות הבריאות שמיחסים לסלק-האינסטינקט כנראה ידע את זה מזמן מדורי דורות.
וה"מצב" השני-הנו מרק ירקות,המרכיב בעיקרי,סלק,עם כרוב,עם תפוחי אדמה או בלעדיהם,עם שום,בלעדיו וכו'.הגיוון רב.
 

Ofericko

New member
כאחד שלא מחבב סלק כ"כ, בקטנה, אני

חושב שאתחיל "במצב" השני
 

ladybug6

New member
כאחד שלא מחבב סלק כ"כ

לא מומלץ להתחיל עם בורשט לסוגיו, אלא עם סלט של סלק אפוי חתוך לקוביות עם תבלינים, שמן, עירית/פטרוזיליה, קצת אגוזי מלך קלויים.. (או במקרה שלך - שמיר..
)
 

Gidi Shemer

New member


אני מאלו שנחשפו בילדות לסלק רק בצורת בורשט ומאד לא אהבתי. רק בבגרותי גיליתי כמה סלק יכול להיות טעים. בורשט יכול להיות חזק מדי בשביל להתרגל ולאהוב.

מזכיר לי גם את עיסת התרד המבושל למוות שטעמתי בילדותי. מי ידע שיש כל כך הרבה אופציות אחרות וכל כך טעימות לתרד?
 

ella100

New member


אנשים שותים קוקה קולה
.התרגלו.
מיצוי הסלק,עם מעט תבלינים,לטעמך,יותר חזק מקוקה קולה?
 

Gidi Shemer

New member
אני אומר זאת כך

יש בוודאי מי שאוהב מאד בורשט, בטח מי שגדל על זה. אני לא טוען שלא.

אבל מי שלא רגיל בטעם של סלק וזה חזק/שונה לו מדי ממה שהוא רגיל אליו, בורשט יהיה (לטעמי) ״מכה״ חזקה מדי. באותה מידה, לא הייתי ממליץ על בלאדי מרי כצעד ראשון למי שחושש מעגבניות.

ולקולה לא צריך להתרגל. זה הנקטר שמגישים בגן עדן, רק ששם זה בריא.
 

Ofericko

New member
אבל הדוקטור אמר שדיאט יותר עדיף מלא דיאט...

נכון דוקטור?
 

Ofericko

New member
אז בגן עדן המים אשכרה משמשים למקלחת ותו לא?

ידעתי שאני חי בגן עדן!
 

ella100

New member


אני מקווה שבגן עדן לא מגישים ולא יגישו קוקה קולה.

אם מדברים על מכה חזקה"לחוששי עגבניות (כמה יש כאלה?)-
בלאדי מרי עם כל שלל התוספות והאלכוהול משכיחה שיש שם עגבניות.
העגבניות תפאורה.
המיצוי הנקי והצלול של הסלק-הנו עדין,ארומטי,עם מעט מתיקות ומעט חמיצות. לא דומה,לא שווה,לא בכיוון.

אין צורך להדביק לי "מאד" אוהבת בורשט.יש מאכלים שכדאי לדייק
לגבי תיאורם.וכל אחד יחליט לעצמו מה דעתו.בלאדי מרי לא בכיוון
ולא קרוב.
 

ella100

New member
מיקי מהי,כולי קנאה על הכשרון שלך וההשקעה

בגיוון ויצירתיות באוכל והרשימות והרעיונות שאת מביאה כאן.
אבל אנחנו כבר לא שם ב http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1618&messageid=174884564

לכן,מאד לא נעים לקרוא "לא נוגעת בזה עם מקל
זה מעורר אצלי רפלקס הקאה "-לי ,רק התאור הזה שלך,בכללי,גורם לאי נעימות בקריאה.
הבורשט בדומה לחמין ובדומה לקוסקוס-הנו אחד ממאכלי היסוד
של מליוני אנשים. את יכולה לא לאהוב (מסיבותייך) אבל היה יותר נחמד אם זה היה סתם "לא אוהבת".
 
למעלה