מה עושים עם עור רגיש לדבק של חבישה?

herouth

New member
מה עושים עם עור רגיש לדבק של חבישה?

שלום.

כל פעם שאני עוברת הסרה של נגע בעור, אני נדרשת לחבוש את הפצע עם פולידין במשך שבועיים עד הסרת התפרים. הבעיה היא שיש לי איזושהי רגישות, כנראה לדבק של הפדים והפלסטרים הרפואיים. הנה התמונה של המצב הנוכחי (אחרי 10 ימים):

http://tinyurl.com/gluerash

(אני יודעת שלא עושים דיאגנוזות באינטרנט, אבל התמונה היא כדי להבהיר את הבעיה במקרה שאני לא משתמשת במינוחים הנכונים) - בהתחלה השתמשתי כמה ימים בפד דביק של 5 על 7, אח"כ ניסיתי לשים פד של 10 על 10 כדי שהחלק הלא-דביק יכסה את הדבר הזה שנוצר (איך קוראים לזה, פריחה? כוויה? דרמטיטיס?), אח"כ ניסיתי כל מיני צירופים של גאזה ואגד נייר לחבישה, בתקווה שמדובר בדבק שונה מהדבק של הפדים. הכל כמובן חומרי חבישה מבית המרקחת ולא אילתורים.

זה מגרד כהוגן, ואחרי שמוציאים לי את התפרים לוקח לדבר הזה שבועות עד חודשים לעבור.

יש משהו שאפשר לעשות נגד זה? כי אי אפשר להימנע מלחבוש את הפצע...

ליבי3617

New member
אמנם לא רופאה אבל חוויתי...

אחרי ניתוח הייתי צריכה לשים גאה והדבק הרפואי עשה לי שמות בעור.
אחר כך קניתי בסופר פארם דבק אחר שבא בניילון עם מתקן בצבע טורקיז - וזה היה הרבה יותר עדין.
אגב לגזה אין דבק.. זה בד רגיל והשתמשתי לא באלה של LIFE אלא באלה שנמצאים קצת בצד ובאים בחבילה עם צד אחד לבן וצד אחד שקוף.

herouth

New member
ניסיתי כל מיני דברים

מצורפת תמונה של הדברים שניסיתי. בדבקים כמובן צריך להשתמש עם גאזה: שמים את המשחה, עליה גאזה (כן, זה בד בלי כלום), ואז להדביק את זה עם אחד הדבקים. בפדים (מצד שמאל) יש כבר את הכל. בכל מקרה כולם גורמים לי לתגובה הזו.

כמו בן פני לרופא עור משום

שיש צורך בבדיקות מדוקדקות המגדירות לאיזה חומר בדיוק את רגישה

אל תהדקי

דרך אגב - עקרונית היות שיש שם תפרים והפצע סגור
אז אין שום הכרח לחבוש -
אפשר למרוח מספר ימים איזה משחה שומנית אנטיביוטית - למשל בקטרובן ולהסתובב עם זה פתוח.

למעלה