מה עושים עם ריג'לה (רגלת הגינה)

מה עושים עם ריג'לה (רגלת הגינה)

ריגל'ה, ריגלת הגינה, פרפחינה... עשב "שוטה" שנמכר בימים אלה בשווקים. אני קיבלתי בארגז האורגני: בפעם הראשונה קצצתי והוספתי לסלט. הפעם הכנתי ממנה קארי עם עגבניות ועדשים והתענגתי!
אפשר להכין גם רק עם עגבניות, בלי עדשים, ואז הבישול יותר מהיר ולא צריך סיר לחץ.
כדאי כדאי מאד להשתמש בתבלינים שלמים שכותשים לבד (לפני שהיה לי מכתש ועלי, לפני ימי המטחנה החשמלית, נהגתי לכתוש בין שתי כפות או עם מערוך). זה כמו ההבדל בטעם בין קפה שחור טרי טרי על הבוקר לבין הקפה השחור שמכינים מהצנצנת שנשארה פתוחה כל סוף השבוע בעבודה...
קארי ריג'לה עם עדשים (תמונות בקישור לבלוג)יש
רכיבים
2 כפיות שמן תירס או חמניות
1 כפית זרעי כמון כתושים
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
½ כפית שבבי צ'ילי, או לפי הטעם
1 בצל גדול, קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 כוס גדושה עלי ריג'לה שטופים
1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
4 עגבניות קטנות, קצוצות
400 מ"ל מים
½2 כפיות מלח (אחרי הבישול)
תוספת תבלינים אחרי הבישול
1 כפית שמן תירס או חמניות
½ כפית זרעי כוסברה כתושים
½ כפית זרעי כמון כתושים
1 כף עלי קארי מיובשים, כתושים
1 כפית זרעי חרדל צהובים (לא חובה)
להגשה: כוסברה קצוצה

הכנה
מתחילים בהשריית העדשים במים רותחים ואז ניגשים להכנת הירקות. מחממים את 2 כפיות השמן בסיר לחץ על להבה בינונית ומטגנים קלות זרעי כמון, זרעי כוסברה ושבבי צ'ילי. מערבבים דקה.
מוסיפים את הבצל, מכסים ומזהיבים. כשהבצל זהוב ורך, מוסיפים שום וג'ינג'ר, מטגנים עוד דקה.
מסננים את העדשים ומוסיפים אותן עם הריג'לה והעגבניות לסיר. מוסיפים מים, סוגרים ומביאים ללחץ. מבשלים 15 דקות בלחץ, מכבים ומחכים לירידת הלחץ (הקארי ממשיך להתבשל עד שהלחץ יורד).
מכינים את תבליני החיזוק: במחבת קטנה מחממים את השמן, מטגנים בו את זרעי הכמון והכוסברה עם עלי הקארי (וזרעי חרדל אם רוצים). מטגנים כחצי דקה, עד שהתבלינים מעלים ריח ניחוח. נזהרים לא לשרוף. יוצקים בזהירות לתבשיל המוכן, ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.
מקשטים בכוסברה קצוצה. מגישים עם אורז.
אם אין עדשים ו/או סיר לחץ, אפשר בהחלט להכין רק עם ריג'לה ועגבניות. מקטינים את כמות המים לחצי כוס ומבשלים רבע שעה.
 

RSPA

New member
בעבר חיפשתי ריג'לה...ואף פעם לא מצאתי. מאז - שכחתי מזה.

תודה על התזכורת ועל המתכון.
 
למעלה